gamo rocket 5.5

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Yeni bir pellet testi yapmak istedim .


    Gamo rocket yiv-set testi.


    benim ultra modifiyeli özel dövme namlulu diana 350 .22 cal.de namluya çok güzel uyum sağladı namlu ucuna yumuşak bir şekilde oturma yaptı, ve namlu girişinden çıkışına kadar harbiyle itekleyerek çıkardım çok zorlanmadan Air arms pellet gibi çıktı yiv-set izleride belirgin ve çok düzgün idi.


    Bu pellet benjamin gibi 14.3 grain benim silahımda benjamini Mustafa beyin testlerine göre 1155 fps hızda atıyor idi .


    - Acaba bu rocket pellet de hız olarak en az benjamin kadar veya daha hızlı atabilirmi çünki benjamin in namlu uyumundan rocket daha iyi ve daha yumuşak çıkış yapıyor( harbi testi ile ). benjamin rocket e göre zorlanıyor.


    - rocketin BC (balistik katsayısı ) sini bulabilirmiyiz. benjaminin BC si .026 olduğunu biliyoruz.


    - daha önceki arkadaşların rocketle güzel gruplarıda çıkardığını da biliyoruz. bu formda da var.


    -rocketin ucunda çelik bilya olmasından dolayı deliciliği yüksek bir pellet olduğunu ve av amaçlıda kullanıldığını sanıyorum (.Formdaki arkadaşımızın emaye tencere delme testi örneği ).


    Bilgilendirilmeyi bekliyorum saygılar..

  • komşu camı ve :thumbup: şişe kırmak için idealdir av içinve uzun menzil isabetliliği uygundeyildir saygılarımla

  • camı her pellet kırar av için neden ideal değildir anlayamadım zaten bu saçmalar ideal for hunting bölümünde yer alıyor uzun mesafedede işte balistik değerini bilirsem zaten kaç metreden sonra düşme yapacağını ve hangi hızda olacağını hesaplayan program var ben o programa göre yaklaşık benim silahıma göre 75 yrd akadar idare eder.ondan sonra yaramaz ama 0-50 yard arası mükemmel olduğunu düşünüyorum.


    http://www.arld1.com/holdoverunderdonesteve.html

    • Official Post
  • av için çelik bilye ,et ve kemik üzerindeki etkisi, kurşun deformasyon travması ile karşılaştırılırsa sonuç yumuşak kurşun daha etkili olur kanatindeyim.
    cam şişe formunda 90 derecelik vuruşlar hariç yumuşak kurşun etkisi çelik bilye ye göre düşük kalır diye düşüünüyorum 4.5 ve 5.5 lik gamo roket ler le yaptığım gurp çalışmaları hüsran la sonuçlandığından ,sadece eğlenmek ve cam şişe kırmak için kullanıyorum .saygılarımla.

    • Official Post

    +1 katılıyorum,bu pelletin ön formu uzun mesafe isabetlilikte negatif sonuç verir.

  • camı her pellet kırar av için neden ideal değildir anlayamadım zaten bu saçmalar sitelerinde ideal for hunting bölümünde yer alıyor uzun mesafedede işte balistik değerini bilirsem zaten kaç metreden sonra düşme yapacağını ve hangi hızda olacağını hesaplayan program var ben o programa göre yaklaşık benim silahıma göre 75 yrd akadar idare edebilir.ondan sonra yaramaz ama 0-50 yard arası mükemmel olduğunu düşünüyorum.


    Kurşun deformasyonu et kemik olayı doğrudur yaklaşım mantıklı ama ateşli yivli silahların çekirdekleridemi kurşun, sadece iç kısmı kurşun olup üzeri çelik.pirinç ve bakır gibi sert maddelerle kaplıdır. Yivli ateşli silah farklıdır diyeceksiniz bence demeyin mantıksa aynı mantık sadece çıkış hızları çok fazla. oda uzun mesafedeki etkisini gösterir .


    güçlü havalı silahlarda ise, kendi çaplarında ki hızlarında etki mesafesi ona göre değişir.


    Zaten üsteki yazımda demiştim pelletin pellet namlu uyumu çok önemli yivlere setlere dokunuşu yalayarak namluyu terketmesi bunlar istikrarı pozitif yönde arttıracaktır pelletin balistik katsayısıda önemli bu değerler pelletin ağırlığı, tipi, rüzgara karşı direnci, ve çıkış hızları bu balistik değerini değiştirecektir.


    Mustafa beyin dediği gibi uzun mesafe pelleti değil ama uzun mesafeden kasıt her silaha göre farklıdır benim için 75 mt den sonra uzun mesafe diyebiliriz.zaten ben mükemmel olan namlu pellet uyumuda öyle olan Air Arms diabola Pelletleri ana menümdür her mesafeye atabilirsiniz


    Benim silahda yaklaşık 40 metreden çatının bacasınıdaki küçük baca koruma şapkasını ( 1 karış büyüklüğü ) GAMO rocketle dürbünsüz vurabiliyorsam sizcede istikrar iyi demek değilmidir. Deliciliğe zaten diyecek bir şey yok sanıyorum. dediğim gibi namlu pellet uyumu çok önemli her pellet her namluya her namluada her pellete uymaz. pellet alemi cihan olsa neye yarar.bu görüşlermin eleştirilip yanlışlarımıda görmek isterim


    Alttaki linki tekrar açıp kullanırsanız 0-60 metredeki etkinliğini göreceksiniz


    http://www.arld1.com/holdoverunderdonesteve.html


    çıkış hızı yaklaşık 1160,


    Bc :0.026 alın ( bu tahmin benjaminden alıntı ), doğrusunu da bilmek isterim


    sıfırlama noktası: 17 yrd.


    target mesafesi. 17-60 arası alın daha fazlada alabilirsiniz o metrelerdeki hızlarını ve enerjilerini görün.


    Yanlış anlaşılmamam umuduyla;


    hepinize saygılar sevgiler...

    Mesaj 2 düzenlendi, son düzenleyen DİANA ().

  • Av için uygun mermi, av için uygun mesafelerde iyi bir balistik hat çizip, canlı hayvan vücudunda azami harabiyet yapan mermidir.


    Her av hayvanına ve her av tipinde değişik mesafeden atış yapılır. Mesela yaban domuzu gibi sık ormanlarda yaşayan hayvanlara, sürek veya bek avında kısa mesafelerden atış yapılır. Ufak tefek engellere (dal vs.) çarpıp yön değiştirmeyen, nispeten yavaş ve ağır mermiler tercih edilir. Yaban domuzu çok dayanıklı bir hayvan olduğundan, büyük çap ve ağır mermi bir avantajdır da. Buna mukabil dağ keçisi gibi çok uzun mesafe atış gerektiren ama dayanıklı olmayan hayvanlarda daha hızlı ve hafif mermiler kullanılır.


    Yine de yaban domuzuna uzak mesafelerden atış yapmak gerekse, omuzlarını örten kıkırdak plakayı delmek için, fazla deforme olmayan ve yüksek enerjili bir mermi gerekir. Ne var ki, pek çok coğrafyada domuza atış yapılan mesafe kısadır.


    Bir merminin iyi bir balistik hat çizmesi için hafif ve hızlı olması gerekir. Bu da küçük çap gerektirir. Oysa avda hayvanı düşürmek için azami doku ve kan damarının tahrip olması gerekir. Bu sebeple av dolularının çoğunda kontrollü genişleme yapan mermiler kullanılır. Buna İngilizce'de "mushrooming", Almanca'da "aufpilzen" denir ki her iki kelime de merminin mantar şeklinde deformasyonunu ifade eder. Yani 7 mm'lik bir mermi vücuda girdikten sonra, mesela 9-10 mm'ye genişler. Ama sandığınız gibi bu amaca sadece merminin "içi yumuşak dışı sert" yapılarak ulaşılmaz. Kafa tasarımı da belirleyicidir, mesela hollow point mermiler ya da orijinal "dom dom" lar böyledir. Kalashnikov AK74'lerin 4.92 mm çapındaki mermisinde ise, çarpma anında çekirdeğin ağırlık merkezini değiştiren bir çelik çekirdek vardır ve merminin vücutta takla atmasını sağlar.


    Gamo Rocket kesinlikle av saçması değildir. Özellikle 5,5 mm ile avlanacak hayvanların büyüklükleri ve dayanıklılıkları göz önüne alınırsa. "Small game" kategorisine giren kuşlar, tavşan ve fare gibi kemirgenler, 800 fps hızında bir mermi ile vurulduğunda, ucu sertleştirilmiş bir mermi deforme olmadan vücuttan çıkıp gidecektir. Bu durumda, merminin taşıdığı kinetik enerjinin çok azı doku ve damarları tahrip eden enerji formlarına dönüşecektir. Bu ise istenen bir şey değildir.


    Gamo Rocket'in ancak sert bir muhafazanın altındaki hayati bir organı vurmak gereken özel durumlarda av amaçlı kullanılabileceğini düşünüyorum. Mesela ABD'de .22 lik ateşli silahlarla kulak arkasına ateş etmek suretiyle (beyni vurarak) yaban domuzu öldürüyorlar. Tabi bu hassasiyette atış yapmanın zorluğu bir yana, ateşli silah mermilerinin hem kinetik enerjisinin hem momentumunun daha yüksek olduğunu unutmamak lazım. Burada delinmesi gereken kafatası ve hiç kuşkusuz, kalınlığı ve dışbükey formu ile delinmesi bir hayli güç.


    Nitekim, Gamo'nun Expander diye bir modeli daha var ve kontrollü genişleme için yapılmış olduğınu sanıyorum. Bir ara değişik test medyalarında bu saçmayı da deneyeceğim ve izlenimlerimi sizinle paylaşacağım. Gamo Rocket, yukarıda da bahsedildiği gibi sert hedefleri delmek için tasarlanmış olmalı.

    • Official Post

    Av işinde benim test ettiğim (küçük av) en iyi 5,5mm pelet JSB markasının Predatör modelidir,zaten JSB dünyanın en kaliteli pelletlerini üretir,buna örnek AirArms Field - FXairguns Pellet bunlarda JSB ye kendi markalarıyla ürettirirler,


    Bu bahsini yaptığım pellet in önünde sert bir plastik var bu plastik,av'ın derisindeki özellikle kılları ve tüyleri aralayıp deriyi deliyor,plastiğin ardında ise hedefe girdiğinde anında 10mm ye genişlemesini sağlayacak çukur yapısı sayesinde hayvanın hayati kan damarlarını parçalayabiliyor.


    airgunturk.com/attachment/371/airgunturk.com/attachment/372/airgunturk.com/attachment/373/airgunturk.com/attachment/374/


    Bu alttaki Fotoğraf ise Çekoslovak Dövme namlu dan geçirdiğim,üzerinde namlu set oyukları olan pellet,bu namlu Benim Mod54 te ve birde "Diana" Ahmet beyin 350 magnum da var.


    airgunturk.com/attachment/388/

  • syn tozkoparan la aynı düşüncedeyim
    ilave olarak yüksek hızlı 22 liklerde amaç, kafatası delinmesi ile kafatasının iç duvarında pinpon topu sekmesi gibi dokunun çorba kıvamına gelmesi sağlanır
    saygılarımla

  • Mustafa bey ben bu pelletlerle daha öncede tanışmıştım ama sanal alemde.


    sanırım bu pelletler Türkiye de yok, hangi yurt dışı sitesinden kolayca beni sıkıntıya sokmadan ( maddi açıdan değil ) sipariş vererek getirttirebilirim


    sanırım daha önce yayınladığınız başlık altında alışveriş yapılabilecek yurtiçi ve YURTDIŞI siteleri adreslerindenmi .


    Birde benim silahda kullandığınız pellet yükleme yuvasındaki siyah conta yani O-ring sanırım.


    Şu anda bir problem yokta olursa hangi marka ve nerden temin edebilirim.


    saygılar.........

    Mesaj 3 düzenlendi, son düzenleyen DİANA ().

    • Official Post

    Ahmet bey o oring oto sanayi sitelerinden hırdavatçılardan bulabilirsiniz.


    Pelleti ise bu verdiğim linkden alabilirsiniz,aynı zamanda satın alma rehberinde de var bu adres : http://www.targetsports.co.uk/…_174&products_id=3089

  • O-ring; nasıl ama iyisi var, basidi var, markalısı var.çap çap büyüklükleri var nasıl tercih edeceğim yoksa üzerindekini götürüp aynındanmı isteyeceğim. Birde o-ring yuvasına geçmelimi,yoksa yapıştırmalımı yada hem geçmeli hemde yapıştırmalımı.?
    ilgili alışveriş sitesini sizin önceki linklerinizdende buldum Yurtdışı alışveriş sitenizde de görünüyor teşekkür ederim.

    • Official Post

    Eski o ring i sökün aynısını alın,sadece geçireceksiniz,yapıştırmayacaksınız.

  • Mustafa abi O-Ring olayını öğrendiğim iyi oldu, ben daha önce forumda bahsetmiştim benim MOD.135'in O-Ring'i temas etmiyordu transfer deliği ile(bundan dolayıda O-Ring'i söküp, arkasına 1 tur telefon teli sararak yükseltmiştim, temasını sağlamıştım), namluya yeni pim yaptırıp güzel bir şekilde sıkıca çaktıktan sonra namlu oturdu yerine ve transfer deliği ile arasındaki boşluk çok çok aza indi, süper oldu, dolayısı ile de O-Ring'in arkasına hiç birşey koymadan teması çok güzel oldu.


    Artık zamanla aşınırsa dediğin şekilde bulurum, bu bilgiyi edinmeseydim yine Hatsan'ı arayacaktım. :D


    Teşekkürler...