Dampa Montaj...!!!!

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Arkadaşlar Yatagundan almış olduğum dampa ayak bugün elime ulaştı. Şimdi bunu monte etmek istiyorum ama hiçbir bilgim yok. Elimde mod 95 sas tüfek ve optima 3*9*44 dürbün var. Resimde olduğu gibi tüfek üzerinde stoper mevcut. Bunu çıkarmam gerekiyormu? Yoksa dampayı stoper lamı kullanmalıyım? Eğer stoperi çıkarmam gerekiyorsa dampayı tam olarak kızağın neresine monte etmeliyim. Birde ayrıca dikkat etmem gereken noktalar varmı? Bu montaj hakkında üstadlardan yardım bekliyorum. Bilgileriniz için şimdiden teşekkürler. Forumda araştırdım ama tam olarak anlayamadım. Bu konuda özür dilerim.


    [Resim Engellendi: http://www.hatsan.com.tr/images/airguns_photo/mod_95_detay/mod_95_01.gif]

    Hobiye ara verdim ;avci;;avci;

  • önce dampayı düzgün bir zemin üstüne koyup, dürbünü üstüne oturtun. dürbünü sıkacak dampanın üst parçalarının vidalarını sıkmadan dürbünün artıkılının düşey kılını dik bir cisim (tavandan aşağı bir ip ucuna asılmış ağırlık) ip tam düşey duracağından dürbünün düşey kılını bu iple çakıştırıp, tam düşey konuma gelince üst parçanın vidalarını sıkın. yalnız çok fazla sıkarsanız dürbünün boğazını ezersiniz. ona dikkat edin.
    stoperi sökün (gerek duymayacaksınız)
    daha sonra sabitleme vidalarını gevşetip dampayı silahın üstüne koyup görüntüyü tam alacağınız şekilde dürbün kızağında ileri-geri oynatarak, görüntüyü net aldığınız yerde, dampanın sabitleme vidalarını iyice sıkın.
    eğer garip bir görüntü (dampa kızaktan ileri-geri taşıyorsa) oluşursa, dürbünü tutan vidaları gevşetip, dürbünü dampa içinde ileri geri hareket ettirip. durum düzelince tekrar sıkın.


    not: bulduğunuz dürbünlü tüfek fotolarına bakarsanız yaklaşık bir fikir verir.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Dediklerinizi aynen uygulayacağım. Saygılar

    Hobiye ara verdim ;avci;;avci;

  • Bir de dürbünü dampa üzerinde sabitlerken ayak halkalarını aşağıdaki resimde gösterildiği sıra ile sıkıştırın:


     [Resim Engellendi: http://s10b.directupload.net/images/081218/temp/ix3xpqoo.jpg]


    Her ne kadar bu resim doğrudan dampa ile ilgili olmasa bile sistem aynı. Amaç cıvataları sıkarken dürbün borusu üzerine binecek basıncın dengeli olarak dağılması ve boruyu deforme etmemesi.


    Kolay gelsin.

    S&W 686-6



  • Teşekkür ederim öneriniz için. Mesajınızı yeni okudum. Dampa montajını akşam yaptım. Dediğiniz gibi çapraz sıkma yaptım fakat ilk önce ilk halkada sonra ikinci halkada yaptım çapraz sıkma işlemini. Zaten fazla sıkmadım. Dürbünün üzerinde gelen çift parça ayakları söktüğümde dürbüne oturan kısımlarında ince çift taraflı bant şeklinde birşey vardı. Bunları söküp dampa halkalarının içine yapıştırdım. Bu şekilde dampa halkalarının dürbünü çizmesi engellenmiş oldu. Ayrıca yapışkan olduğu içinde fazla sıkmama gerek kalmadan dürbün sabitlendi. Tüfekte bulunan stoperi söktüm. Dampayı kızağın en gerisine 0,5 cm kalacak şekilde sabitledim. Bu akşam fotosunu eklerim. Nasip olursa yarın birkaç atış yapıp dampayı kontrol edeceğim. İnşallah kaymaz :)

    Hobiye ara verdim ;avci;;avci;

    • Official Post

    Hatsan bu yıl çıkardığı pistonlu silahların neredeyse tamamında 9/11 kızaklar yargılı, dolayısıyla dürbün ayağının silah kızağındaki tutma temas yüzeyleri neredeyse %50 azaltılmış, bu durumda ingiliz sport mach Dampa ayakların hiç şansı yok büyük ihtimalle kayar, bu noktada YataGun Dampa daha şanslı çünkü ingilizin dampasında silaha sabitleyen 4 adet allen vida 4metrik karşılığı iken YataGun Dampada 5metriktir yani çok daha güçlü sıkma yapılabilir, bunlara sağmen kayma olursa ilk yapmanız gereken mükemmel sıkmanız, olmadı kaydı silah kızağının Dampa ayağa temas eden yüzeylerine LockTite uygulayın bu durumda kayma duracaktır.

  • Hatsan bu yıl çıkardığı pistonlu silahların neredeyse tamamında 9/11 kızaklar yargılı, dolayısıyla dürbün ayağının silah kızağındaki tutma temas yüzeyleri neredeyse %50 azaltılmış, bu durumda ingiliz sport mach Dampa ayakların hiç şansı yok büyük ihtimalle kayar, bu noktada YataGun Dampa daha şanslı çünkü ingilizin dampasında silaha sabitleyen 4 adet allen vida 4metrik karşılığı iken YataGun Dampada 5metriktir yani çok daha güçlü sıkma yapılabilir, bunlara sağmen kayma olursa ilk yapmanız gereken mükemmel sıkmanız, olmadı kaydı silah kızağının Dampa ayağa temas eden yüzeylerine LockTite uygulayın bu durumda kayma duracaktır.


    Sayın Mustafa Bey allen vidaları bayağı sıktım ama vida yalama yapar diye daha fazla zorlamaya korktum. İnşallah kaymaz. Şayet kayarsa dediğiniz gibi locktite satın alıp kullanırım. Size bir sorum olacaktı. Şuan diyelimki kayma oluyor, bunun dürbüne zararı yoktur dimi? Sadece ayar bozulur diye düşünüyorum? sizce doğrumu düşündüğüm? Saygılarımla

    Hobiye ara verdim ;avci;;avci;

    • Official Post

    Evet dediğiniz gibi sıfırlamanız bozulur sadece.

  • Teşekkür ederim. Loctite 243 kullansam olur dimi? Hayırlı forumlar

    Hobiye ara verdim ;avci;;avci;