Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Arkadaşlar aranızda Diopterle atış yapan varmı...


    Varsa etkili kullanım mesafesi ve mantığını aktarabilirmi. Diopter tek parcalık bir ekipmanmı yoksa arpacık ilemi kullanılıyor. T12 ile dürbün dışında atış alternatiflerini araştırıyorum. da


    herkeze saygılar

  • hiç kullanmadım, kullananı da görmedim. ama bildiğim kadarıyla müsabaka silahlarında kullanıldığına göre etkili kullanım menzili 10m-25m dir . İstisnalar da kaideyi bozmaz.


    fotoğrafını gördüğüm müsabaka silahlarında kapalı arpacıkta oluyor, yani tek başına kullanılmıyor.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

    • Official Post

    Meteorolojik şartların bakışa etkisini kontrol etmek amacıyla kullanılan bu cihazlar, iç ve dış mekanlarda ışık azlığına rağmen hedefin net görünmesini sağlar. Renk filtreleri kullanılarak görüntü netleştirilir. Optik olarak düz olan bu renkli camlar, belirli dalga boyundaki renklerin geçmesini sağladığından, atıcıların tercih ettiği bir modeldir. Siyahın beyaza kontrastını da artırır.


    [Resim Engellendi: http://hkpro.com/sights2.jpg
    [Resim Engellendi: http://hkpro.com/sights1.jpg
    [Resim Engellendi: http://hkpro.com/sights3.jpg
    [Resim Engellendi: http://hkpro.com/sights4.jpg
    [Resim Engellendi: http://hkpro.com/sights5.jpg]





  • Mustafa Bey


    çok teşekkurler. Çok faydalı oldu..


    Bu bilgiler ışıgında sormak istedigim şu olacak Yatagunda satılan gamo marka diopter iki parçalık bir set mi yoksa sadece arka diopter kısmını mı içeriyor. Yani kestirmeden sorarsam FX T12 ye montajı yapılabilinir mi ve saglıklı bir şekilde kullanıbilinir mi.


    ilginiz için şimdiden teşekkürler


    saygılar

    • Official Post

    Fx T12 de arpacık sistemi yok, bu tüzden diopter kullanamazsınız ancak bu silaha özel yükseklikte üretilmiş, silahın 14 mm olan namlu çapına uygun, yükseltmeli bir arpacık sistemi temin edilebilirse olur.


    Araştırmak gerekiyor bu tür bir arpacığın teminini. :him:s

  • Evet araştırılsın mutlaka. Benimde hoşuma gitti.

  • Fx T12 de arpacık sistemi yok, bu tüzden diopter kullanamazsınız ancak bu silaha özel yükseklikte üretilmiş, silahın 14 mm olan namlu çapına uygun, yükseltmeli bir arpacık sistemi temin edilebilirse olur.


    Araştırmak gerekiyor bu tür bir arpacığın teminini. :him:s


    Mustafa abi diopter (mesela Gamo) dürbün kızağına monte edilebilirmi? yani 9-11 mm. mi? ayrıca aklıma geldi T12 ve diğer FX'lerde namlu ucundaki 1/2UNF dişi koruyan bir vida/kapak var ya. onun benzeri dişte bir parça üzerine hassas bir şekilde arpacık yapılıp (kaynak vs ile). ki istenen yükseklikte ve şekilde yapılır ve namluya dönüşümsüz bir etkiside olmaz. bu yeni parça (arpacık sistemi) ve diopter takılarak kullanılamaz mı?

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

    • Official Post

    Erdem senin dediğin zahmetli olur, bunun yerine iç çapı 14mm olan (yani namlu çapına uygun) bir malzeme ve bu malzemenin altında setiskur, sağa sola dönmesin diye, Yada namlu tutucunun namuya geçem parçası çelik, bu parçaya tepeden 3 mm lik bir delik delinir ve bu deliğe dibi 3mm tepesi 1,5 - 2 mm gibi bie çubuk oturtulursa da olur.

  • Erdem senin dediğin zahmetli olur, bunun yerine iç çapı 14mm olan (yani namlu çapına uygun) bir malzeme ve bu malzemenin altında setiskur, sağa sola dönmesin diye, Yada namlu tutucunun namuya geçem parçası çelik, bu parçaya tepeden 3 mm lik bir delik delinir ve bu deliğe dibi 3mm tepesi 1,5 - 2 mm gibi bie çubuk oturtulursa da olur.


    peki diopter 9-11 mm. mi?


    ayrıca bence arpacık için zahmetli bir iş değil. dişe uygun bir civata bulunur, bu vidalanıp üst-orta nokta işaretlenir, ve oraya ihtiyaca göre bir arpacık kaynaklanır. sonra çapağı vs. alınıp birde boyanır. olur biter. üstelik silahın hiç bir orijinal parçasına dokunmadan?

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

    • Official Post