"ANKET" Pellet ismine alternatif isim seçmek.

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Bu konu yumurta mı tavuktan tavuk mu yumurtadan çıkar meselesine dönüyor gibi o yüzden horoz ne demiş


    Anlayan anladı , Bilenler biliyor


    :D;şrofls;. Kümeste görüşelim demeyeceksin dimi #hims

  • dikkat edelim de horoza harf hatası yaptırmayalım.

    Zoraki HP-01 4.5 mm
    Walther ppk .380
    ZVI Kevin .380

    • Official Post

    Deniz benim üzerimden kendine puan toplama, benim saçma kelimesine karşı olmamın nedenlerinden bir tanesi av bayilerinin saçmalaması, benim asıl karşı olmamın nedeni kesinlikle saçma kelimesinin havalı silah mühimmatını temsil edemeyek olması, sırf halk arasında saçma denmiş diye saçma kelimesinde ısrarcı olunmasınıda anlamakta zorlanıyorum, Eblemis de açıkladı ve kaynak verdi saçma kelimesinin Türkçe tarifini, küre yapılı diyor.....
    Ayrıca yukarıda bahsetmiştim bu havalı silah mühimmatının günümüzde 9mm, .45 ve .50 kalibrelerininde olduğunu ama sen kalktın o kalibredeki silahlar Türkiyeye geldiğinde buluruz ismini diye, bu şekilde bir yaklaşım tamamen savunduğu fikrin demogoji safhasıdır, 2 - 3 yıldır forumlarda pellet dediğimiz bir mühimmata neden saçma denmediğinide bir düşünmek gerekiyor, illa bir türkçe anlamı olmalı ısrarıda yanlış bu koudaki Eblemisin fikirlerinede katılıyor ve destekliyorum.


    "Forum dışında pelet dersek anlamazlar" şmdi anlamasalar ileride mutlaka anlayacaklar, bizle bu hobiyi sevenler dışarıda da ısrarla saçma dışında benimsediğimiz kelimeyi ısrarla kulanmamız halinde zamanla mutlaka oturacaktır.

  • abi bu temsil edip edememe hususu o kadar yoruma açık birşey değil ki.ya ediyordur ya da edemiyordur.dediğim şu:saçma kelimesi tüm türkiye'de kavramı pelletten daha iyi karşılar.yanlış mı?


    küre yapılı taneciklere de saçma deniyor.benim ona itirazım yok.ama havalı tüfekle ilişkili bir konuda ''saçma'' kelimesi kullanıldığında kimse fişeğin içindeki küçük tanecikleri anlamaz.bu da saçmanın kavramı yeterince karşıladığı anlamına gelir.


    bir de şunu anlamıyorum.saçmaya pellet taraftarlarınca yapılan eleştiriler başka anlamlara gelebileceği ve karışıklık yaratabileceği yönünde.peki pellet kelimesinin tek anlamı ''havalı tüfeklerde kullanılan değişik ebatlara sahip küre şeklinde olan veya olmayan mühimmat mı?'' yoo değil.


    illa türkçe anlamı olmalı demiyorum.türkçe anlamı varsa -ki var- yabancı kelime kullanmayalım diyorum.bu ikisi farklı.


    bizle bu hobiyi sevenler dışarıda da ısrarla saçma dışında benimsediğimiz kelimeyi ısrarla kulanmamız halinde zamanla mutlaka oturacaktır demişsin.bende burada kelimenin oturmuşu varken neden başka kelime arıyoruz ki diyorum.saçma kelimesinin oturmamış bir kelime olduğunu iddia etmek de insafsızlık olur.

    Zoraki HP-01 4.5 mm
    Walther ppk .380
    ZVI Kevin .380

  • mesela mustafa abinin karşı olmasının nedenlerinden biri havalı tüfekle ilgisiz kişilerin ''saçma'' kelimesini yarattığı ve bizim bunu kullanmak zorunda olmadığımız yönündeki düşüncesi.bunun için de mermi dedi.

    dedim.


    puan toplamaya çalışmadım.


    o kalibredeki silahlar Türkiyeye geldiğinde buluruz dediğim zaman da espri yaptım.ama sanırım yanlış anlaşılmış.yoksa 5.5 mm sine saçma dediğim şeyin 3.5 mm daha genişine mermi demem.yanlış olur.

    Zoraki HP-01 4.5 mm
    Walther ppk .380
    ZVI Kevin .380

  • küre yapılı taneciklere de saçma deniyor.


    Burada "de" olmamalı. Sadece küre yapılı taneciklere saçma deniyor bence. Gamo rounda saçma diyelim mesela.


    ''havalı tüfeklerde kullanılan değişik ebatlara sahip küre şeklinde olan veya olmayan mühimmat mı?'' yoo değil.


    Neden saçma demek istemiyorum ? Çünkü küre değil. Neden pellet diyorum ? Çünkü şekli pellet. Yani boyu çapından fazla olan boru tipli nesne. Birde ek yapmak isterim izninizle pellet kelimesi bullet tan geliyormuş ve bizim kahve - kafe olayı gibi kökleri gülleye dayanıyormuş. Saygılarımla

  • sadece küre yapılılara saçma deniyorsa eğer bu kadar insan pelleti öğrenmeden önce buna ne diyordu.

    Zoraki HP-01 4.5 mm
    Walther ppk .380
    ZVI Kevin .380

  • Deniz hep kontra soruyorsun ;şrofls;. Bu kadar kişiyi kimse karşısına almak istemez ama ben cevap vereyim. :pinch: Koyunun olmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi derler ;lol; Biz burada koyun bulmaya çalışıyoruz. Sen keçiye takılmış kalmışsın kardeşim ;tacli#

    • Official Post


    Deniz eskiye bu kadar fanatik şekilde bağımlı olman beni şaşırtmadı dersem yalan olur, sen genç bir adamsın ve geleceğe yönelik düşünmelisin, yenilikçi olmalısın, tekrar ediyorum 9mm, .45 - .50 kalibre mühimmatların kullanılmaya başlanıldığında bunlara ayrı bir isimmi bulacağız yoksa saçmamı diyeceğiz? biraz vizyon sahibi olmak gerekiyor, ki Türkiyede .50 kalibre Havalı tüfeği olanda var, soralım kendisine silahındaki mühimmata saçma demesi ne kadar saçma olur.

  • Deniz hep kontra soruyorsun ;şrofls;. Bu kadar kişiyi kimse karşısına almak istemez ama ben cevap vereyim. :pinch: Koyunun olmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi derler ;lol; Biz burada koyun bulmaya çalışıyoruz. Sen keçiye takılmış kalmışsın kardeşim ;tacli#

    siz koyun yetiştirmiyor, ithal ediyorsunuz.ben öz kaynakların kullanılmasından yanayım.yeterli olduğu sürece.


    Zoraki HP-01 4.5 mm
    Walther ppk .380
    ZVI Kevin .380

  • mustafa abi bana bir-iki cümle ile saçma'ya neden karşı olduğunu anlatır mısın?
    ben eskiye bağımlı değilim.parola şu:ne ifrat ne tefrid.

    Zoraki HP-01 4.5 mm
    Walther ppk .380
    ZVI Kevin .380

    • Official Post

    mustafa abi bana bir-iki cümle ile saçma'ya neden karşı olduğunu anlatır mısın?


    Benim mesajlarımın tamamını okursan anlattım.

  • ben de anlattım ama anlattıklarımdan eskiye fanatiklik derecesinde bağlı olduğum anlamını çıkarmışsın.üstelik o kadar da özenli yazmaya çalıştım.

    Zoraki HP-01 4.5 mm
    Walther ppk .380
    ZVI Kevin .380

    • Official Post

    ben de anlattım ama anlattıklarımdan eskiye fanatiklik derecesinde bağlı olduğum anlamını çıkarmışsın.üstelik o kadar da özenli yazmaya çalıştım.


    Deniz bir ben değil bak Hayri beyde öyle anladı çünkü Eblemis'in saçma hakkındak anlatımlarını sanki hiç okumamış gibi yazmaya devam ettin, yaşım 46 dedim sakın yanlış anlama bunun anlamı senden daha akılıyım değil, senden çok daha fazla görmüşlüğüm var, 15 sene aralıksız av yaptım, saçmayı 46 senedir fişek içinde kullanılan küre olarak tanırım, "oturmuş bir kelime varken" demek yanlış çünkü saçma kelimesi bugünün havalı silah mühimmatını temsil etmiyor ve etmektende uzak,
    Vizyon sahibi olmak gerekir dedim, bu sayfalarda yazdıklarımızla vereceğimiz karar 20 sene sonra topluma mal olacak, sen halen babaannenin radyosunu dinlemeye devam et. ;kihhik,

  • hani siz şimdi saçma kelimesi bu kavramı yeterince açıklamıyor diyorsunuz ya...pellet kelimesi çok mu iyi açıklıyor.


    dikkat edilirse yazılarımda hep kelimeleri kıyasladım.bu bundan daha iyi açıklıyor, daha iyi karşılıyor dedim.saçma kelimesi tam anlamıyla karşılıyor gibi bir iddiam olamaz.çünkü kendim de büyük çaplı mühimmata gönül rahatlığıyla saçma denemeyeceğini belirttim.


    daha napayım.elimden geldiğinde farklı yönlerden bakmaya çalışıyorum.


    eblemis'in yazmasını da özellikle istedim.belki fikrim değişir diye.ama değişmedi.saçma kelimesi yerine pelet denmesi için geçerli,yeterli sebep sunamadınız.

    Zoraki HP-01 4.5 mm
    Walther ppk .380
    ZVI Kevin .380

    • Official Post


    "hani siz şimdi saçma kelimesi bu kavramı yeterince açıklamıyor diyorsunuz ya...pellet kelimesi çok mu iyi açıklıyor"


    Deniz pelet olsun diyenlerin hiç biri pelet daha iyi karşılıyor demedi, bakış açın farklı, mesele saçma isminin bizim silahlarımızın mühimmatı olarak bugünde yarında karşılamadığı ve karşılamayacağını söylüyorum, benim başta savunduğum pelet değildi, ama bu zengin tartışma sonucu fanatik futbol taraftarı gibi davranmayıp pelet i desteklediğimi beyan ediyorum,
    Eblemisin pelet isminde anlatmaya çalıştığı tam karşıladığı için değil, gelecek içinde yeni bir kelime ortaya koyuyor dollar ın dolar olması gibi, sonuçta bu bir isim yüklem değilki yön versin.

  • balon tüfeği kullananlar ne desin?
    valla ortam çok gerilmiş

  • Bugun h.l.l ava gittim.Bi paket saçma alcaktım abi dedim,mahsus ayrıntılı konuşmuyorum,fişekleri gösterdi,yok abi dedim saçma..Haa havalı tüfek saçması mı? dedi,evet dedım pro magnum ver abi..1. nesil varmış 1 tane v.li bey dükaanın içinde oynuyormuş onunla :) bi genç gelmiş ikna edip almış bi kaç gün önce 375liraya.Deli oldum şans işte..Hakan abi(hosomoklu) yok mu dedim 10dk önce çıktı dedi ;şrofls;. sade 'saçma' ile olmuyormuş bu iş,denedim gördüm.

  • Deniz pelet olsun diyenlerin hiç biri pelet daha iyi karşılıyor demedi, bakış açın farklı, mesele saçma isminin bizim silahlarımızın mühimmatı olarak bugünde yarında karşılamadığı ve karşılamayacağını söylüyorum, benim başta savunduğum pelet değildi, ama bu zengin tartışma sonucu fanatik futbol taraftarı gibi davranmayıp pelet i desteklediğimi beyan ediyorum,
    Eblemisin pelet isminde anlatmaya çalıştığı tam karşıladığı için değil, gelecek içinde yeni bir kelime ortaya koyuyor dollar ın dolar olması gibi, sonuçta bu bir isim yüklem değilki yön versin.

    madem pellet daha iyi karşılıyor diyemiyorsunuz gelin saçma çatısı altında birleşelim.


    dollar neden dolar oldu,hoca neden hodja oldu...bunların kendi dillerine uygun karşılıkları yoktu da ondan.saçma gibi bir sözcük türkçede varken pellet pelet olmaz.hadi yapalım demekle olacağını sanmayın.uyarıyorum sizi ;duello;


    mermi taraftarlığından pelete geçişini destekliyorum mustafa abi.zira merminin savunulabilir pek bir tarafı yoktu.

    Zoraki HP-01 4.5 mm
    Walther ppk .380
    ZVI Kevin .380

  • Bugun h.l.l ava gittim.Bi paket saçma alcaktım abi dedim,mahsus ayrıntılı konuşmuyorum,fişekleri gösterdi,yok abi dedim saçma..Haa havalı tüfek saçması mı? dedi,evet dedım pro magnum ver abi..1. nesil varmış 1 tane v.li bey dükaanın içinde oynuyormuş onunla :) bi genç gelmiş ikna edip almış bi kaç gün önce 375liraya.Deli oldum şans işte..Hakan abi(hosomoklu) yok mu dedim 10dk önce çıktı dedi ;şrofls;. sade 'saçma' ile olmuyormuş bu iş,denedim gördüm.

    pelet lobisi için ibretlik bir hikaye.saçma isteyince fişek çıkarıyor adam.pelet isteseniz kim bilir ne çıkacak önünüze.

    Zoraki HP-01 4.5 mm
    Walther ppk .380
    ZVI Kevin .380