Dürbünün Optik Merkezlenmesi

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • optik merkezleme yapılıp dürbünü tüfege takıp sıfırlama yapıldığında bu optik merkezlemenin ne anlamı kalacak.. :him:s:him:s bundan sadece bana göre şunu anlayabiliriz dürbünün optik merkezi doğru mu yanlış mı.bu da dürbün kaliteliyse doğru bir optik merkezlemeye kalitesizse yanlış bir optik merkezlemeye sahip olacak gibi gibi?? doğrumuyum yanlışmıyım.. ;şrofls;.

    FX Revolution PCP 5.5 cal +Nikko Stirling TARGET MASTER 10X50-60 MD


    BUREO 30,06 + REDFİELD 3*9-ELİPTİC35


    ankarateam.png

  • optik merkezleme yapılıp dürbünü tüfege takıp sıfırlama yapıldığında bu optik merkezlemenin ne anlamı kalacak.. :him:s :him:s bundan sadece bana göre şunu anlayabiliriz dürbünün optik merkezi doğru mu yanlış mı.bu da dürbün kaliteliyse doğru bir optik merkezlemeye kalitesizse yanlış bir optik merkezlemeye sahip olacak gibi gibi?? doğrumuyum yanlışmıyım.. ;şrofls;.

    Aynı şeyi bende düşünmüştüm ama anlıyamadım gerçekten bu işi :him:s

    FX Gladiator .22cal , BSA 8-32x44 SWF
    Weihrauch Hw 97K .22cal

  • optik merkezlemesi doğru bir dürbün ile parallaks hataları minimize edilmiş oluyor. bu durumda özellikle müsabakalarda (mesafe tahmininin doğru yapılması gereken durumlarda) 12ftlb ve altı güçteki silahlarda büyük önem kazanıyor. daha net ve parlak görüntü alıyorsunuz, mesafeyi doğru ölçüyorsunuz vs vs. ayrıca taretlerin yayları stress altında durmuyor/çalışmıyor ve bu yaylar yorulmamış olduğundan her zaman doğru ayar yapılabiliyor.


    bizim için lüks ama mükemmeliyetçi ve yarışmacılar için gerekli bir ayar yöntemi.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • optik merkezleme yapılıp dürbünü tüfege takıp sıfırlama yapıldığında bu optik merkezlemenin ne anlamı kalacak.. :him:s :him:s bundan sadece bana göre şunu anlayabiliriz dürbünün optik merkezi doğru mu yanlış mı.bu da dürbün kaliteliyse doğru bir optik merkezlemeye kalitesizse yanlış bir optik merkezlemeye sahip olacak gibi gibi?? doğrumuyum yanlışmıyım.. ;şrofls;.

    Evet. =)


    Sıfırlama yine turret'lardan yapılmıyor. Dürbün ayağına parça koyarak yapılıyor. Yani dürbünün optik merkezi kaybedilmiyor. Ayaktan mesela 30metreye sıfırladığında turret kafalarını söküp 0 noktalarına getiriyor, atıyorum, 50metre için x klik yukarı alıp sonra tekrar 30 metre için 0 noktasına getirdiğinde dürbün yine merkezlenmiş oluyor.

    Air Arms S400 MPR-FT .177/ Hawke Optics Sidewinder 30 Tactical 8.5-25x42
    Air Arms S410-SL Xtra FAC .22 / BSA Deerhunter 8-32x44 SWF
    Webley Raider 10 .22


    A Rh + fakat benden başkasına yaramıyor. =/

  • güzel bir paylaşım.


    sizin verdiğiniz linkte optik merkezlemenin ayna ile yapılmasına ayna kalitesinin iyi olması ve aynanın yaslandığı dürbün ön çemberinin(öyle diyelim)


    dürbün eksenine tam dikey olması gerektiğide belirtilmiş.


    benim anladığım bu ayarın en iyi şekilde dürbünün bir aparat ile kendi ekseninde döndürülerek yapılması gerektiği.


    sabit mesafe atışlarında optik sıfırlama yapıldıktan sonra şimler vasıtasıyla dürbün sıfırlanırsa işe yarar sanıyorum.




    saygılarımla

    FİLİNTALAR GRUBU
    AA S410 fac extra 5.5 mm + Hawke 8x32-56 30 mm,
    AA TX 200 5.5 mm hc +bushnell 4x12-40,
    Diana Mod 54 5.5 mm +bushnell 6x18-50,
    ve diğer yaylılar

  • bu konu biraz karışık geldi bana o zamanda şu soru çıkıyor eger dürbünü ayaklarını yükseltip alçaltarak sıfırlayacaksan turrete ne gerek var optik merkezi tam ortada hiç ayarsız dürbün alıp ayaklarını ayarlayarak sıfırlayıp dürbüne kaynak makinesiyle kaynatalım olsun bitsin. :him:s:him:s neyse atışa devam. ;avci;;avci;

    FX Revolution PCP 5.5 cal +Nikko Stirling TARGET MASTER 10X50-60 MD


    BUREO 30,06 + REDFİELD 3*9-ELİPTİC35


    ankarateam.png

  • ben az önce denedim sıkı olan ayar taretleri ancak dahada cok sıkdıgım zaman artı kıllar birbirine denk geliyo yani yaylar dahada cok sıkışıyor bence bunun doğrulugu olmaya bilir çünkü neredeyse en sıkı haline geldi aynada görünen artkılla dürbünün artıkılı ozaman birbirini kapattı bu olaybenim hoşuma gitmedi başka bir çaresi varsa her yönteme taktiğe açığım saygılar

  • bu konu biraz karışık geldi bana o zamanda şu soru çıkıyor eger dürbünü ayaklarını yükseltip alçaltarak sıfırlayacaksan turrete ne gerek var optik merkezi tam ortada hiç ayarsız dürbün alıp ayaklarını ayarlayarak sıfırlayıp dürbüne kaynak makinesiyle kaynatalım olsun bitsin. :him:s :him:s neyse atışa devam. ;avci; ;avci;

    Sadece ilk sıfırlama için turret kullanılmıyor. Sonraki sıfırlamalar çin kulanılıyor fakat her seferinde ilk sıfırlama noktasına anında dönülebiliyor.

    Air Arms S400 MPR-FT .177/ Hawke Optics Sidewinder 30 Tactical 8.5-25x42
    Air Arms S410-SL Xtra FAC .22 / BSA Deerhunter 8-32x44 SWF
    Webley Raider 10 .22


    A Rh + fakat benden başkasına yaramıyor. =/

  • herkeze selam.optik merkezlemeyi denedim,gerçekten işe yarıyor.denildiği gibi dikkatlice bakıldığında iki ayrı artı kıl varmış gibi görünüyor ve turretler le iki artı kıl birbirine çakıştırılabiliyor ve böylece optik merkezleme işini çok basitten yapmış oluyorsunuz.buraya kadar çok güzel,şimdi sormak istediğim şu;optik merkezlemesi yapılan bir dürbünle atış yaptığınız zaman normal olarak sağ veya sol sapma olmaması gerekiyor.ben denemelerimde 5m gibi çok yakın mesafade 1cm kadar sapma yaptığını gördüm.dampayı sökmeden sadece dürbünü yatağından çıkardım ve dürbün yataklarının namlu istikametinden biraz sağa doğru baktığını,dolayısıyla dürbününde sağa baktığını fark ettim,bunu düzeltmenin bir yolu varmı.silahın üzerindeki dürbün kanalları düzgün olduğuna göre dampada sorun olduğunu düşünüyorum,yatağun dampa kullananlar bunu bir değerlendirsinler diyorum acaba benimkimi böyle yoksa hepsinde varmı bu sorun,

    • Official Post

    Dampada böyle bir hata olması imkansız çünkü eksrüzyon yöntemi ile üretiliyor, 1 tanesinin hatalı olması tamamının hatalı olması anlamınada gelirki dediğim gibi ekstrüzyon yönteminde bu tür bir hata olanaksız.

  • Dürbün ayağını söküp ters takın. Ayakta sorun varsa bu sefer diğer tarafa doğru 1cm yan vuracaktır. Benim dürbünümde de aynı sorun çıkmıştı 10 metrede sağ tarafa vuruyordu. Ayağı söküp ters taktım yine 1 cm sağ tarafa vurdu. Dürbünü dikkatli inceleyince gövdesinde ezik olduğunu farkettim bu ezik yüzünden optik sıfırını yapsamda sağ tarafa atış yapıyordu. Dürbün boğazına kola kutusundan ince şeritler kesip taktım kısmen düzeldi.

    AnkFilİst Team



    Daisy Powerline 856 ,177 + Gamo 4x20 TV
    Weihrauch Hw 97k ,177 + Walther 3-9x40
    AirArms S410 SL XTRA ,22 + 6-24x50




    Corvus Corax'tan başka kuş tanımam

  • ayağı söküp ters takmayıda denedim,dediğiniz gibi bu seferde diğer tarafa doğru yan bakıyor ve bu çıplak gözle dikkatlice bakıldığında da fark ediliyor.mustafa bey böyle bişeyin imkansız olduğunu söylüyor ama benim gördüğüm bu.dampada sorun yoksa diana teknik bir hata yapmış o zaman,ne diyelim

    • Official Post

    O zaman Dampanın alt ve üst parçalarının montajında araya çapak vs.. girbiş olabilir, siz yarın kargo ücreti bize ait ürünü iade edin biz yenisini size gönderelim, ve söküp bakalım hata nedir görelim.

  • ilginize teşekkürler mustafa bey,yarın ptt kargoyla gönderirim,incelediğinizde bana hak vereceksiniz,saygılar

    • Official Post

    ilginize teşekkürler mustafa bey,yarın ptt kargoyla gönderirim,incelediğinizde bana hak vereceksiniz,saygılar


    İlk kez böyle bir sorunla karşılaşıyoruz ve ilk başta 2 parçalı olduğunu düşünemediğim için bu üretim yönteminde hataya ter yok diye ısrar ettim, şayet dampada ise hata kesinlikle montajında bir hata yaptı üretici.

  • olabilir mustafa bey,allah yapısı değil sonuçta.dampayı tüfeğe monte ettiğiniz zaman dikkatli incelerseniz dürbün boğazlarının tam olarak namlu istikametinde değilde biraz sağa doğru açılı olduğunu göreceksiniz.hal böyle olunca dürbünün çizmiş olduğu yolla pelletin yolu farklılık gösteriyor ve doğal olarak istikrarsız atışlar meydana geliyor

  • Yalnız burada iki şey birbirine karıştırılıyor sanırım. Dürbünün optik merkezlemesinin yapılmış olması dürbün-namlu sıfırlamasının yapılmış olması anlamına gelmez. Dürbünü optik olarak merkezledikten sonra merkezlemeyi bozmadan tüfeğe sıfırlamak için sağ--sol ve aşağı-yukarı ayar yapabilen bir ayak kullanmak lazım. Aksi taktirde bu merkezlemenin bir anlamı kalmaz ve tüfeğe göre sıfırlamak için her halükarda optik merkezlemeyi bozarsınız.

    FX :love: T12 + BSA 6-24 x 44 MD Side Focus
    AA :love: S410 XTRA (Mustafa Serdar tarafından modifiye edilmiştir ;d; ) + 8-40 x 50 MD Side Focus No Name


    "MUHTAÇ OLDUĞUN KUDRET DAMARLARINDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR"
    ankarateam.png


    AB RH (-)

  • ayarlı bir ayak olsa dediğiniz doğru ama yatagun dampalar sabit bildiğiniz gibi ve bendeki dampada yine belirttiğim gibi tüfeğin üzerine bağlandığında sağa doğru bakıyordu.sağolsun mustafa bey yardımcı oldu,yenisiyle değişeceğini söyledi,bugün kargoya verip gönderdim.bu arada mustafa bey;şu meşhur yeşil gres i sabırsızlıkla bekliyorum,saygılar

  • merhaba forum dostlarım.mustafa bey in gönderdiği yeni yatagun dampayı bugün deneme şansım oldu.optik merkezlemeyi yaptıktan sonra 20-35,50 ve 75m lerden fx,jsb ve crosman premier peletlerle yapmış olduğum atışlarda pelletin sapmadığını gördüm(sağa-sola)daha önce kullandığım dampayla,10m den sıfırladığım dürbün 50m den sola atıyordu.50m den sıfırlayınca 10m den sağa atıyordu ama bu dampayla bu sorunlarım kalmadı.mustafa bey ve yatagun ekibine teşekkür ediyorum.