Gaz Pistonu Temas Etmiyor ?

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Arkadaşlar Zafer Capitol marka yarı otomatik av tüfeğim var. Geçen günlerden birinde, can sıkıntısından söküp yağlıyayım dedim. Tüfeği toplarken; Gaz halkasının içindeki gaz pistonunun dip kısmının, kendisinden sonra gelen parçaya temas etmediğini farkettim. Bu şekli gördüğümden sonra hiç atış yapmadım. Gaz pistonlu semiauto tüfeği olan arkadaşlardan el kundağını söküp bakmalarını rica ediyorum benzer bir durum varmı diye.


    Yardımcı olabilecek forumdaşlarıma teşekkür ederim.

  • dostum o parça serbest şalışır yani ayrı olması normal ama arkasındaki parça ile arasındaki mesafe birkaç mm den fazla (birkaç cm) ise sorun var demektir.

    Gamo Cfx (Light Modified by SEFFAH) + 3-9X40E Tasco /// Daisy 901 + 3-7x20 Powerline /// Hatsan mod 45
    P. Beretta s54 /// Ata Marocchi Auto /// Üzümlü Auto /// Belçika Çifte /// Üzümlü Tek Kırma
    One Shot, One Kill...!

  • Gaz tahliyesi sırasında mekanizmaya hareketi iletmek için çarpması gerekecek. Tam olarak yerine gelmeyebilir ikinci harekette. Yeniden tetik düşürdüğümde piston bir miktar dışarı çıkmış halde olacak. Açıklık cm. ile değil mm. ile ölçülecek cinsten. O kadarı başka tüfeklerde de varsa sorun etmiycem.

  • yok dostum birkaç mm ise önemli değil...

    Gamo Cfx (Light Modified by SEFFAH) + 3-9X40E Tasco /// Daisy 901 + 3-7x20 Powerline /// Hatsan mod 45
    P. Beretta s54 /// Ata Marocchi Auto /// Üzümlü Auto /// Belçika Çifte /// Üzümlü Tek Kırma
    One Shot, One Kill...!

  • İmzanızdaki silahlara bakarak söylediklerinizden emin olduğunuza kanaat getirdim. Teşekkürler.

  • Benim silahımda capitol ve hiç bir boşluk yok.Hatta boşluk olması imkansız gibi görünüyor.Hatta namlu yerine tam oturduğunda gaz pistonu mekanizmayı 2-3 cm geriye itiyor. sizin silahınızın ya namlusu tam oturmuyor yada mekanizmada bir sorun vardır. tekrar söküp takın isterseniz.
    [Resim Engellendi: http://s10.directupload.net/images/090403/wqkkg4lg.jpg]

  • Benim pistonum tam tersi şekilde takılı..? Kullanma klavuzunda da pistonun gaz halkası içinde rahat hareket ettiğinden emin olun diyordu.? Şimdi hangisi doğru onu bulmam lazım :) Sizin pistonmu, benimki mi.

  • Benim pistonum tam tersi şekilde takılı..?


    Sayın Abdull; Pistonun arkasındaki parça fotoğrafta göz yanılması yaşamama sebep oldu. Bu yüzden ters takıldığını düşündüm pistonun. Kusuruma bakmayın. Mazeret olarakta gecenin ilerlemiş saatlerini ve bel fıtığından dolayı sol kalça ve bacağımın müthiş ağrısını gösterebilirim :)


    Piston toplam 4 parça ve ikisi birbirine vidalı geçmeymiş. Vidalı kısmı gevşeltecek yönde çevirerek piston boyunu uzattım az önce. Şimdi arkasındaki parçaya hafifçe basıyor. Tüfekten gelen metalik bir ses vardı. Belki artık oda düzelir. Yardımınız için çok teşekkür ederim.


  • Piston toplam 4 parça ve ikisi birbirine vidalı geçmeymiş. Vidalı kısmı gevşeltecek yönde çevirerek piston boyunu uzattım az önce. Şimdi arkasındaki parçaya hafifçe basıyor. Tüfekten gelen metalik bir ses vardı. Belki artık oda düzelir. Yardımınız için çok teşekkür ederim.

    Yardımcı olabildiysem ne mutlu .Gaz ayarıda o vidalı parçadan yapılıyor galiba. Ayrıca geçmiş olsun kazasız belasız atışlar.
    [Resim Engellendi: http://s10.directupload.net/images/090403/temp/8kh86lf5.jpg]

  • İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Tüfeğinizde dürbün takılı görünüyor. Ne tür bir dürbün ve ayakla takılı acaba. Hangi mühimmatla nasıl sonuçlar aldığınızı belirtebilir misiniz.

  • Silahımda optima 3-9*44 dürbün tek parça ayak takılı.
    üzerinde kaymadan duruyor.
    Silahım yeni olduğundan ve boş zamanım olmadığından çeşitli marka fişek ve 25+ atışları deneme fırsatım olmadı.
    fişek olarak yaf yerli fişek kullanıyorum 25 metre tek kurşun atışları gayet başarılı.
    Barutun çok az bir kısmının yanmaması dışında fiyatına göre iyi fişek.
    Fişek dikme ,ezilme sıkışma yapmadı hiç.
    Benim gibi hedef atışı ve güvenlik için kullanacaksanız ucuz olmasından dolayı yaf fişek öneririm öneririm.
    Bu arada dededen kalma tek kırmada 16 numara M.K.E.'nin hollow point tek kurşunlarıda gayet iyi.
    Bilginize...

  • Bende yaf kullanıyorum. 24gr. trap fişeğinden 36 grama kadar attım. Hiç sorun yaşamadım bende. Bende arkadaşlarımla eğlenmek için uçan hedef atışı yapıyorum. 3-9-32 Powerline dürbün takmıştım benimkine ama durmaz diye düşünerek çıkardım. Demekki tek parça ayakla duruyormuş. Teşekkürler tekrar.