SEFFAH_S54 adlı kullanıcının mesajları

    dostum dikkatli olun tamam oldu dersin bi terslik vardır allah korusun denerken istenmeyen bir durum olmasın. bu işi daha önce yapmış tecrübeli birinden yardım alırsan daha ii olur. hatta ben biliyorum diyen biri çıkarsa ver kargoya 3 gün beklersin ama problem çıkmaz.

    arkadaşlar belki 3-4 gün önce görmüşsünüzdür forumda bir arkadaşımız hatsan tüfeğinin yanında gelen optima red dot sight ı satıyordu. ben o ürünü aldım ve gerçekten gözlerime inanamadım. gözler ile bi alakası var mı bilmiyorum (ki benim gözlerim ileri derecede bozuktur.)ama kırmızı nokta o kadar küçük ki 50 metrede soda şişesi hatta belkide 100 metrede bile vurulabilir. şöyle bir örnek vereyim cfx in arpacığındaki kırmızı fiber optiğin çap olarak yarısı kadar bişi. ben bugüne kadar bu konu ile ilgili yazılarımı merak ve okuduklarımdan anladığım kadarı ile yazıyordum. bir çok arkadaşım bu aletin içindeki noktanın çok büyük olduğunu söylüyordu. ama kesinlikle öyle değil özellikle amaçları benim gibi sihirbazlık ise bitirim bir alet gibi görünüyor. henüz silahta denemedim ama eğer farklı bir sorun yoksa harika bir ürün. bir de bu optima marka. yani muhtemelen 5 moa civarında bir büyüklüğü var. gene de super.
    herşeye rağmen son olarak üstadlara sormak istediğim birşey var. red dot sight'ın yaylı silahlarda kullanılması sorun çıkarır mı? sabitlenme konusunda değil özellikle atıştan atışa sıfırlama değişir mi. silaha takmadan önce bunu öğrenmem lazım yoksa yazık olmasın. bu arada çok sağlam bişey gibi görünüyor. küçük olmasına rağmen ortalama bir dürbün ağırlığında.

    arkadaşlar bu red dot denen şey oldum olası ilgimi çekmiş ancak karşılaştığım bazı dandik modellerde ortada oluşan kırmızı noktanın çok büyük oluşu ve hedefi kapatmasından dolayı almayı düşünmemişimdir. Son zamanlarda bu ürüne olan ilgi forumumuzda oldukça arttı. acaba gerçekten bu red dotları 50-60 metre mesafeye kadar 5-10 cm çapında ;avci; hedeflerde kullanmak akıl kârı bir işmidir. bir de bu aletler yaylı silahlarda sorun çıkarır mı?
    Kullanan ya da bilen arkadaşlar yorumları yazarlarsa memnun olurum.

    arkadaşlar bunların 4,5 mm de 4.52 mm dir heralde değil mi? üzerinde 4.5 yazıyo ama aşağıdaki açıklamada 4.52 yazıyo. alıp kutuyu inceleyen var mı?

    arkadaşlar birinci fişeği direkt namluya koyuyorsunuz ikinciyi de yana ilk atıştan sonra boşu alttan atıp yandakini alıyor. amaç boşu alta atıp yarışma sırasında yandaki atıcıyı rahatsız etmemek. otomatik silahın pratikliği ile klasik bir çiftenin emniyeti bir araya getirilmiş gibi görünüyor.

    arkadaşlar bu silah beretta firmasının yarı otomatik silahları trap-skeet yarışmalarında kullanılabilir hale getirmek için ürettiği kırma namlu lu bir yarı otomatik tüfektir. hafiflik gibi bir avantajı olabilir ama hafiflik trap tüfeklerinde çok da aranan bir özellik değildir. yenilik adına çok güzel ancak kullanışlılık adına çok da gerekli olduğunu düşünmüyorum. gene de beretta hastası biri olarak kendilerini ayakta alkışlıyorum ;d;;d;;d;;d;;d;

    Merhaba arkadaşım, cfx ile maksimum ne kadar uzağa etkili atış yapabiliyorsun?


    50 metreye kadar isabetli ve etkili atışlar yapabiliyorum(max. 10cmx10cm boyundaki hedeflere). ama 5 atışta 3 ünü vurabilmek pahasına 100-120 metre mesafeye kadar 18lt lik yağ tenekelerine atış yapılabiliyor..

    Kesinlikle yanlışın var hocam. Ben maccari set ve özel yay tutucu ile ağırlığı kullandım. Orjinalinden kesinlikle güçlü oluyor ki yaptığım testlerin hepsinde bunu gösterdi. 4 kat ancak geçebildiği plastikten 6. ya kadar geçmeye başladı.


    kullandığınız yay ve keçenin varsa linki yada ismini yazabilir misiniz.

    silahınızın ismini daha önce duymadım ama kötü olmadığını tahmin ediyorum. tüfeğin markası "sabatti" "vt" ise bir kısaltma. italyada silah sanayinin merkezi olan via trompia isimli kentin kısaltması. bizim konya ya da düzce gibi bi yer. ismi duyulmamış ama kalitelidir heralde. temiz ise sıfır yerli silahlardan daha değerli ve randımanlı olabilir. güle güle kullanın.

    evet arkadaşlar uzun zamandır kullanmakta olduğum cfx'te denemediğim yay kalmadı. en güçlüsü orjinal, en istikrarlısı ise veli beyden satın aldığım kral markasına ait yaylardı. 6 aydır yaklaşık 3000 atış yaptığım yay sorunsuz çalışıyor fakat eğlence amaçlı yaptığım uzak mesafe atışlarında fazla düşüş oluyor ve dürbünle ayarlayamıyorum bu nedenle bi orjinal yay almaya karar verdim. ideal av dışında yay temin edebilceğim bir yer var mı bildiğiniz?

    r

    konyadaki silah fabrikaları isteğe bağlı tüfek imal ediyormuş diye duydum,geçen sene abim yanında 3 tane arkadaşı burda dükkanda sohbet ederken duymuş idim birisi yaptırmış,süper poze gibi altda yivli namlu üstde yivsiz namlu monte ediyorlarmış,ruhsata nasıl işletiliyor orasını hiç bilmiyorum vallahi


    arkadaşlar bu tip silahlar paradox olarak adlandırılıyor. yurt dışında bir çok üretici bunları yapıyor. ülkemizdede var ancak sadece yurt dışına satışına izin veriliyor www.sarsilmaz.com/urun_alt.php?id=37 benim bugüne kadarki tecrübelerim şunu gösterdi ki ister 12 ister 20 ister 36 olsun yivsiz silahla tek kurşun atmak zorlamadır. bu silahlar saçma atmak için tasarlanır. ha isabet derseniz 20 no ya kadar isabet ve etkililiğin arttığı daha küçük veya büyük kalibrelerde ise bozulduğunu biliyorum.