Red Dot Sigh ve kullanımı

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Makbul ayrı şey acemi işi ayrı şey. 100 metredeki bir şişeye ayakta desteksiz 24x bir dürbünden baktığınızda 10 saniyenin sadece 5-6 saniyesi şişe üzerinde olur. Yatarak destekli olsa dediğiniz doğru ama reddotun da amacı hızlı atış yapmak. Tabiki 2-3 moa reddotlar daha iyidir ancak hem pahalıdır hemde hızlı atış ve güçlü güneş ışığında farketmesi giderek zorlaşır. Ayrıca 100 metrede reddotla şişenin şurasından burasından vurmak her babayiğidin harcı değildir. Sonuçta 2x yada 4x falanlar. Ayrıca 2x ve 2 moa bir reddot yurtdışı fiyatı 500 lira civarında. TR ye gelirse ne olur siz düşünün.

  • arkadaşlar belki 3-4 gün önce görmüşsünüzdür forumda bir arkadaşımız hatsan tüfeğinin yanında gelen optima red dot sight ı satıyordu. ben o ürünü aldım ve gerçekten gözlerime inanamadım. gözler ile bi alakası var mı bilmiyorum (ki benim gözlerim ileri derecede bozuktur.)ama kırmızı nokta o kadar küçük ki 50 metrede soda şişesi hatta belkide 100 metrede bile vurulabilir. şöyle bir örnek vereyim cfx in arpacığındaki kırmızı fiber optiğin çap olarak yarısı kadar bişi. ben bugüne kadar bu konu ile ilgili yazılarımı merak ve okuduklarımdan anladığım kadarı ile yazıyordum. bir çok arkadaşım bu aletin içindeki noktanın çok büyük olduğunu söylüyordu. ama kesinlikle öyle değil özellikle amaçları benim gibi sihirbazlık ise bitirim bir alet gibi görünüyor. henüz silahta denemedim ama eğer farklı bir sorun yoksa harika bir ürün. bir de bu optima marka. yani muhtemelen 5 moa civarında bir büyüklüğü var. gene de super.
    herşeye rağmen son olarak üstadlara sormak istediğim birşey var. red dot sight'ın yaylı silahlarda kullanılması sorun çıkarır mı? sabitlenme konusunda değil özellikle atıştan atışa sıfırlama değişir mi. silaha takmadan önce bunu öğrenmem lazım yoksa yazık olmasın. bu arada çok sağlam bişey gibi görünüyor. küçük olmasına rağmen ortalama bir dürbün ağırlığında.

    Gamo Cfx (Light Modified by SEFFAH) + 3-9X40E Tasco /// Daisy 901 + 3-7x20 Powerline /// Hatsan mod 45
    P. Beretta s54 /// Ata Marocchi Auto /// Üzümlü Auto /// Belçika Çifte /// Üzümlü Tek Kırma
    One Shot, One Kill...!

  • red dot sight'ın yaylı silahlarda kullanılması sorun çıkarır mı? sabitlenme konusunda değil özellikle atıştan atışa sıfırlama değişir mi.

    Dürbün gibi değil sıfırlama değişmez rahatlıkla kullanabilirsin

    FX Gladiator .22cal , BSA 8-32x44 SWF
    Weihrauch Hw 97K .22cal