Dürbün taret test

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Sunshade aldığım opticsbestbuy sitesinde durability(dayanıklılık)başlığı altında şu test yöntemini okudum ve paylaşmak istedim.
    "Rifle Scope Durability
    If you have ever taken one of our classes I am sure you have seen a gun dropped, thrown, kicked, or even buried. It happens! Guns are tools we use for many excuses but only one reason, to shoot. If you feel you need to baby your gun you are looking at the wrong website. But if you except the fact that your gun might get dropped and when it does happen you reconfirm your zero and move on then you are in the right mindset. Whatever scope you buy you need to do some test with the adjustments. Make sure you can shoot a square with it. It doesn''t have to be perfect but shoot two shots then move it left ten clicks, shoot two more. Move it up ten clicks, shoot two more. Move it right ten clicks, shoot two more. Lastly, move it down ten clicks and shoot two more. Your last two shots should be close to your first two. If not do it again and see if it is consistent. If your scope will not do it think about sending it back. Always make sure all scope screws are tight at least once a month if not every time you go to the range. You should hear and feel a "click" when turning the adjustments knobs."


    Özetle dürbün bir kare çizebilmeli;önce iki atış yapın sonra 10 klik sola alın iki atış daha yapın, 10 klik yukarı iki atış,10 klik sağa iki atış ve 10 klik aşağı iki atış son iki atışın ilk iki atışın olabildiğince yakınında olması gerektiği yok değilse dürbünü geri yollamayı düşünebilirsiniz denmekte.


    How to buy a riflescope(hangi tüfek dürbününü alalım)başlıklı yazının tamamı için
    http://www.opticsbestbuy.com/How-to-buy-Scope.html

    • Official Post

    Zaten son iki atış ilk iki atışla aynı yer olduğu için test oldukça mantıklı, bu test uyduruk dürbünlerde genelde başarısızlığa uğrar siz 10 klik sola çevirirsiniz ama vuruş noktanız 6 sola 4 yukarı olabilir, bu testte tam 360 derece kare köşelerini geziyorsunuz, bu test merceği pozisyona getiren taretlerin kalitesini ortaya koyar, tabi atışların başlangıcından sonuna silah mengene gibi bir şeyle sabitlenmiş olmalı.


    Paylaşım için teşekkürler.

  • Güzel paylaşım gerçekten teşekkürler

    FX Gladiator .22cal , BSA 8-32x44 SWF
    Weihrauch Hw 97K .22cal

  • Rica ederim dostlar.Tesadüfende olsa faydalı bilgilere rastladığımda paylaşmadan olmaz.

  • Güzel bir bilgi hocam bende teşekkür ederim. Meslek olarak Dr. görünüyor. Branşınız nedir acaba.

    • Official Post

    Himalaya arkadaşımızla yaklaşık 3 yıldır sanal tanışıklığımız var, profilindeki bilgileri forumu ilk kurduğumda ben girdim, doktor olduğu bile kesin değil, söylemiyor ;kihhik,

  • Kendi kimliğim, himalayacrispy kadar intibak edemiyo bu ortam ve mevzuya aslında.Kendi yarattığım sanal bi karakter(tabi benden epey bir izler var).Sadece böyle kalması daha hoşuma gidiyor gerçek kimliğimle bölüştürmek istemiyorum durumu.Kendi mesajlarımı bile himalayacrispy ne yazmış bakalım diye okuyorum nerdeyse.Aslında işte mesleğimin bilinmesi falan bile etkiliyor bu sanal durumu herneyse.O yüzden cimriyim orijinal bilgilerde.

  • Bence pratisyen pisikiyatrist :) Bölünmüş kimlik. Sanal kimlik olayın farkında hatta :) Hocam tarifinizden yola çıktım yanlış anlama olmasın :D 52 yaşında pratisyenlik oluyormu o da şaibeli geldi bana ? :)

  • Ben birşeyden eminim: arkadaşımız çay ve kahve tiryakisi (olmasa bile - meraklısı)???? :thumbdown::thumbdown:

    S&W 686-6

  • Ben birşeyden eminim: arkadaşımız çay ve kahve tiryakisi (olmasa bile - meraklısı)???? :thumbdown::thumbdown:


    Uyumsuz değil airgunla o maddeler.Himalayacrispy daha bi tiryakisi olabilir tahminen :thumbup:

    • Official Post

    [wikipedia][/wikipedia]

    Bence pratisyen pisikiyatrist :) Bölünmüş kimlik. Sanal kimlik olayın farkında hatta :) Hocam tarifinizden yola çıktım yanlış anlama olmasın :D 52 yaşında pratisyenlik oluyormu o da şaibeli geldi bana ? :)


    İlker yaş konusuda benim kendisini tahrik edip doğruyu yazması içindir, benim tahminim 33 ila 40 arası bir yaşa sahip, bu forumu kurmadan önce kendisi ile yoğun sanal muhabbetlerimiz olurdu, hayatın pişirdiği kişiliklerden olarak görüyorum kendisini, Türkiyeye ilk gelen partiden 2007 de Diana 460 Magnum 4,5 almıştı.

  • Sizden bile saklanabilmişse uğraşmamak en iyisi :D Birkaç eski mesajını okudum Esrarengiz üyemizin. Takdir ettim. Fırında benden çook kaldığına eminim. Hem tüfeğide benimkinden uzağa atıyor :D

  • tabi atışların başlangıcından sonuna silah mengene gibi bir şeyle sabitlenmiş olmalı.


    Abi her atış aynı sabit noktaya nişan alınarak yapılırsa bu yöntem işe yarar. Silahın sabitlenmesine gerek yok. Tabii atıcının iyi olması şartıyla.. =)

    Air Arms S400 MPR-FT .177/ Hawke Optics Sidewinder 30 Tactical 8.5-25x42
    Air Arms S410-SL Xtra FAC .22 / BSA Deerhunter 8-32x44 SWF
    Webley Raider 10 .22


    A Rh + fakat benden başkasına yaramıyor. =/

  • İlker bey bölünmüş kimlikten çok doğurmuş kimlik diyebiliriz ;kihhik, Yaşta sanal tabi Mustafa Serdar beyin tahminine daha yakın ama benim tercihim kişisel bilgilerim önem arzetmediği sürece veya bir alışveriş vs sözkonusu olmadığı sürece böyle kalsın şeklinde.Bunda bir gizem yaratma
    esrarengiz olma gibi düşüncem olmadı halende yok ama dediğim gibi himalayacrispy benden çıkmış ve bana epey bi benzeyen sanal bir kimlik ve havalısilahlarla bu ortamında katkısıyla benden daha ilgili birisi.Muhabbete bu şekilde daha çok girebiliyorum.6-7 aydır daha dün bi elime alıyım dedim epey bir sevdiğim tüfeğimi mesela ama foruma hemen her gün girip tüm mesajları okuyorum ve bazende kendim mesaj yazıyorum.Çokta sevdiğim ve başarılı da bulduğum bir medya burası çok değerli insanlar var,çok bilgili yetenekli insanlar var,hoşsohbet insanlar var.Keyifli mekan.

  • Çokta sevdiğim ve başarılı da bulduğum bir medya burası çok değerli insanlar var,çok bilgili yetenekli insanlar var,hoşsohbet insanlar var.Keyifli mekan.


    Sayenizde daha keyifli. 8)


    Bel fıtığım bir türlü geçmedi. Belki uygun branştan bir profesör yakalarım diye atladım. Bakınız muhabbet nerelere geldi ;kihhik,


    Özellikle yurt dışı kaynaklı bilgileri aktaran paylaşan insanlara, nedense daha özel bir gözle bakıyorum. Bildiğimiz yaşam tarzının dışına çıkarıyor bizi. Özellikle kendimi garip ve çok farklı hissetme durumuma son veriyor. Bak adamlar da benim gibi düşünüyor diyebiliyorum. Refah düzeyi yüksek toplumlarda daha rahat testler incelemeler ve aktiviteler yapılıyor ve bunları çok fazla kişi yapıyor. Kaliteli, işte budur denecek videolar ve yazılar yayınlanıyor. Benim gibi meraklı ve ingilizce dil sahibi olmayan insanlar için bu kaynakları tercüme eden bizimle paylaşan bütün üyelere şükranlarımı sunuyorum. :love:g;$i;d;