Benjamin - Discovery

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • FX T-12 almayı düşünüyordum ama fiyatı aksesuarlarıyla birlikte beni bi hayli üzeceğe benziyor.onun yerine Benjamin - Discovery bana daha ekonomil geldi.üstelik pompasıda yanında hediye olarak veriliyor.ben müsabakalara girecek birisi değilim sadece hobi olarak bu işi yapmak istiyorum ve nerdeyse 2500 tl para harcamak bana biraz zor geliyor.
    sizlerden isteğim Benjamin - Discovery hakkındaki düşüncelerinizi benile paylaşmanız.özellikle mustafa abi senin yardımına bi hayli ihtiyacım var
    şimdiden hepinize teşekkürler...

    FX Typhoon T12 & GAMO 6-24X50 AO
    ARMTAC RS-X2 ;tufey#

  • Çok iyi bir tüek değilaslında yurt dışında 300 dolara satılan tüfekten ne beklenebilir gereksiz fx t12 1700 se bunun bence 800-900 lira olmalıydı onun yerine 2.el fx t12 alın pompa olarak 2. el hill pompa alın illa 2500 lira masraf yapmak zorunda değilsiniz zaten dürbününüz var 1600 liraya toplamış oldunuz işte aynı fiyat ama 3 kat daha kaliteli. Her halukarda illa ben sıfır isterim derseniz 2000 ytl ye tamam işte dürbününüzde var.Ama emin olun o aradaki fark katlarca deyeceğine emin olun.

  • Discovery kötü bir tüfek değil. Hatta pcp dünyasının geneline göre bazı bariz üstünleri de var fakat düşük maliyet bu üstünlüklerin en önemlisi ve Türkiye'deki akıl almaz fiyat etiketi bu silahı depolarda çürümeye itiyor.

    Air Arms S400 MPR-FT .177/ Hawke Optics Sidewinder 30 Tactical 8.5-25x42
    Air Arms S410-SL Xtra FAC .22 / BSA Deerhunter 8-32x44 SWF
    Webley Raider 10 .22


    A Rh + fakat benden başkasına yaramıyor. =/

  • böyle fiyatları ucuk yaparlarsa çürüsün acımam bile ne var uygun yapsalarda bizde alsak yararlansak gözlerini para bürümüş de ondan hemen zengin olacaklar.

  • 1000 tl olsa aslında bence alınabilir bi silah ama 1500 tl olunca insan biraz düşünüyor.o kadar para veriyorum biraz daha verip t-12 alayım diye

    FX Typhoon T12 & GAMO 6-24X50 AO
    ARMTAC RS-X2 ;tufey#

  • ben tekli pcp tüfek için 1000 lira da vermem sizi bilmem,güç olarak beklentilerimin altın da zaten ^^ alırım bir diana satarken de bu tüfekden çok daha kolay satarım,yaylının tepmesi var ama bu omuz alışık pcp yaylı fark etmiyor ;kihhik,


    bir kere ver parayı için rahat etsin,ben t12 yi almıştın son anda döndüm fx glad ı aldım,iyiki de almışım,yani benzer bir durum, 1300 civarımı tam hatırlıyamıyorum fx t12 var 2 ci el onu bir inceleyin derim,

  • Bir Disco kullanıcısı olarak söylemem gerekirse , ben tüfekten oldukça memnunum.Parasal karşılaştırmalara girmek istemiyorum çünkü kim ne derse desin sonuçta herkes bütçesine göre alıyor.Benim bu tüfeği almamdaki en önemli sebep düşük basınçla çalıştığı için pompayla çok rahat kullanabilirim düşüncesiydi ve bu konuda gerçekten çok rahatım.Yurtdışında sadece bu model için açılan ciddi sayıda katılanı olan forumlar var.Tüfek ABD'de geçen yıl en çok satan tüfek olmuş.Bunda tabiki kendi üretimleri olmasının dolayısı ile fiyatının diğer tüfeklere göre çok cazip olması önemli.Türkiye'deki satış fiyatı gerçekten yüksek.Bunda daha öncede bahsedildiği gibi ithalatçısının fiyat politikası ve ABD'den ithal olması önemli.Avrupa ülkelerinden birinden ithal edilseydi gümrük birliği sayesinde fiyatı daha makul olabilirdi sanırım.
    Tüfeğe gelirsek, oldukça isabetli.Tetiğin ağır oluşu uzun mesafede diğer kaliteli markaların grupları ile boy ölçüşmesini engelliyor tabi ama üretim amacının 50 m.ye kadar av amaçlı olduğunu düşünürsek bu normal sayılır.Fakat tetik modifikasyonu mümkün.Ben tetiğe dokunmadım ama dışardan getirttiğim güç ayarlayıcısı ile ciddi bir güç artışı sağladım.Kronom yok ama çeşitli mesafelerdeki düşmelerini kıyaslayarak chairgun sayesinde 800 fps olan hızı 840-850 lere çıkardığımı düşünüyorum (16 grn fx peletle).Orjinal hali ile 20-22 atış yaparken bu hızda stabil atış sayısı 15 civarına düşüyor.Fakat vidayı gevşeterek hızı düşürüp atış sayısını arttırmak mümkün.Tüfeğin sesi çok yüksek.Rahatsızlık verebilir.Bunun için yine ABD'den Muzzle Break sipariş ettim.Sağ salim elime geçerse ne kadar işe yaradığını paylaşırım.
    Pompası Çin'de imal ediliyormuş fakat buna rağmen şu ana kadar problem çıkarmadı.Çok kısa sürede dolduğu için pompada fazla ısınıp zorlanmıyor.İlerde ne olur bilemem ama kaliteli bir pompa büyük ihtimal ömür boyu bozulmaz bu tüfekle.
    Sonuç olarak benim gibi az eforla pcp keyfi yaşamak isteyen tembellere tavsiye ederim , yok scuba da olur 200 bar pompada basarım diyenlere bütçe dahilinde diğer marlkalarada bak derim.

    FİLİNTALAR GRUBU

  • bilgi için teşekürler.galiba forumda ilk defa bi disco kullanıcısının düşüncelerini burada paylaşıyoruz...

    FX Typhoon T12 & GAMO 6-24X50 AO
    ARMTAC RS-X2 ;tufey#