Safir T14 Modifiye

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Bende bir safir sahibiyim fakat görüyorumki konuyla ilgili çok yalnış bilgiler yazılmış.Herşeyden önce safir 36cal olan bir silah değil 36gaugedir terimlere dikkat etmekte yarar var yanlış bilgi akışı olmaması için.Tüfekle ilgili av sınırlaması getirilmiş gibi konuşmalarada şahit oldum fakat iyi bir atıcı şunu iyi bilir özellikle havalı tüfek kullanıcısı ağırlıkta olan bu forumda.4.5 mm yada 5.5 mm lik bir saçmayı 100 metrede şişe ve benzeri şeylere zarar verebiliyorsa bir hayvan derisinede çok rahat etki edebilir.Bir ateşli tüfeğin 100-200 metrede bir domuzu yada bir güvercini indirmesinin nesi zor ?Domuza siz ak-47 le atış yapın hayatsal bölgelerini vurmadığınız sürece kolay kolay indiremeyeceğinizi ben garanti ederim tekrar düşünün ;).


    Saçma konusuna gelince bu tüfekle saçma kullanmak çok mantıklı olmasa gerek çünkü namlusu saçma için çok ideal değil ve saçma kullanmak isteyen bir avcı için pahalı düzeyde.Bu tüfek daha çok mermi için idealdir.Zaten tüfeğin gereken modifikasyonlarını yaptıktan sonra tüfek vazgeçilmeziniz oluyor bir kaç resim koymakta yarar var sanırım.Resimleri kronolojik olarak koyuyorum umarım beğenirsiniz.


    [Resim Engellendi: http://img35.imageshack.us/img35/4953/24488775.th.jpg] [Resim Engellendi: http://img35.imageshack.us/img35/7169/38123385.th.jpg] [Resim Engellendi: http://img35.imageshack.us/img35/7228/89243053.th.jpg] [Resim Engellendi: http://img195.imageshack.us/img195/3330/55505486.th.jpg] [Resim Engellendi: http://img195.imageshack.us/img195/646/16832417.th.jpg] [Resim Engellendi: http://img195.imageshack.us/img195/200/23961298.th.jpg] [Resim Engellendi: http://img195.imageshack.us/img195/4812/12944448.th.jpg]


    Yaptığım modifikasyonlara gelince ilk iş olarak cidden dandik olan plastik el kundaklarını değiştiriim çok sallanıyordu zaten tüfekte plastiği uygunsuz olan yerlerde sevmem yerine quad rail taktım halk dilinde metal kundak olarakda geçer.


    Kurma kolu plastikti onuda metali ike değiştirdim


    Daha sonra üst gövdedeki taşıma kolu sök tak yapılamadığı için bütün parçalarını söküp raylı üst gövde ile değiştirdim.Bunu yapmamın nedeni red dot,acog sight holosight,rifle scope ve buna benzer optiklerin kullanımında taşıma kolunun üstüne monte etmek zorunda kaldığınız için için optiklerin yukarıda kalması ve kaynağınızın adam gibi yapılamaması yeterli bir sebep oldu.T14 kullanıcıları özellikle optik kullananlar kaynakları bozuk atış yaptıkları için özellikle dürbünlerde tüfeğin istikrarının bozuk olduğunu düşünüyorlar ama öyle olmadığını isteyen kişilere raylı üst gövde takarak yeterince kanıtladım.Zaten bu tüfeğe raylı üst gövdeyi ve quad raili takın tüfek full modüler oluyor.


    Daha sonra gözüme batan kendi plastik arpacığını çıkartıp tactical front iron sight taktım hk tip.Flip up yani istediğiniz zaman indir kaldır yapabiliyorsunuz arpacığı böylelikle optik kullanırken sizi rahatsız eden görüntüler olmuyor.


    Tabiki tetik tertibatınıda yumuşattım ve bir baktımki ortaya çok hassas atışlar yapabilmenizi sağlayan kaliteli aparat kullanırsanız size çok iyi sonuçlar veren bir tüfek açığa çıkarmışım umarım beğenirsiniz.Zaten bu işi ciddi yapan çok fazla kişi yok özellikle üst gövde konusunda.Türkiyedeki ilk raylı üst gövde modifikasyonunu yaptığımı rahatlıkla söyleyebilirim..HK 417 tip dipcik siparişinide verdim gelince onuda takacağım ve tam istediğim gibi olmuş olacak.


    Reflex atışlarında trijicon 4x acog sight mini dot ile beraber, 532 nm 35 mw yeşil lazer ve grip yani tutamak yeterli oluyor.Uzun mesafe hassas atışlarda ise sightmark 8.5-25x50 yukon mercekli tüfek dürbünüm ve harris 6-9 hbrm-s bipod yeterli oluyor ;) gördüğünüz gibi tüfeği her türlü profile sokmak mümkün..İyi atışlar

    ŞEHİTLER ÖLMEZ ONLAR DÜNYANIN GERÇEK KAHRAMANLARIDIR VE KAHRAMANLAR HER ZAMAN YAŞAR

  • Harika yapmışsınız elinize sağlık. Raylı üst gövde nerden temin edilebilir acaba? Biz de yapabilir miyiz yoksa siz özel bir yerde falan mı yaptırdınız. Teşekkürler.


    Safir T14 Uzun Kundak Ayarlı Dipçik + Tasco 2x8x32


    War doesn't determine who is right but who is left...

  • Elinize sağlık. Bu modifiye işleri laça patladı acaba?

    FX :love: T12 + BSA 6-24 x 44 MD Side Focus
    AA :love: S410 XTRA (Mustafa Serdar tarafından modifiye edilmiştir ;d; ) + 8-40 x 50 MD Side Focus No Name


    "MUHTAÇ OLDUĞUN KUDRET DAMARLARINDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR"
    ankarateam.png


    AB RH (-)

  • Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.Raylı üst gövde direk yivli m16 üst gövdesidir sağlam kaynaklar sonucu bulmayı başarıp taktım ve bir çok kişiyede bu konuda yardımcı oldum.Kimilerinin aklına yasal mevzuat takılmakta sormadan ben söyleyim bir yasal sıkıntısı yok çünkü seri numara alt gövdede yazar ve tüfeğin iğnesi yada namlusuyla oynamadığınız sürece geri kalan heryerine modifiye yapmak yasaldır.


    Fiyatına gelince ilgilenenlere pm atacağım.Fakat emin olun özellikle optik kullanımlarında tüfek inanılmaz hassas oluyor.Eski üst gövde varken atışlar kaynak yüzünden tam isabetli olmuyoru ve tüfek kötü zannediliyordu ama gerçekten öyle değil şiddetle tavsiye ederim..

    ŞEHİTLER ÖLMEZ ONLAR DÜNYANIN GERÇEK KAHRAMANLARIDIR VE KAHRAMANLAR HER ZAMAN YAŞAR

  • Harika bir silah olmuş. Birgün Kanas (Dragunov) modelini yaparlarsa hemen alacağım.

    Hatsan AT44WX-10 Premium Combo 5,5 mm.+Optima 3-12x44 AOE
    Hatsan Mod 95 SAS 4,5 mm+Optima 1x40 Red Dot
    Huğlu 104A Süperpoze Çift Tetik. (Av tüfeği ama avcı değilim, rahmetli babamın hediyesidir.)

  • Zevkle yardım ederim yapılan modifiyelerden sonra cidden kaliteli oluyor bakımınıda ihmat etmezseniz ;tufey#

    ŞEHİTLER ÖLMEZ ONLAR DÜNYANIN GERÇEK KAHRAMANLARIDIR VE KAHRAMANLAR HER ZAMAN YAŞAR

  • Tebrik ederim çok başarılı.

    FX T12 Gamo 6-24X50 Dürbün


    karadenizteam.png