Pistonlu tüfeklerde dürbün ayar tutmuyor

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Arkadaslar bende hatsan 85x var .Bu tüfeğin üzerinde 3-9x32 verdı ve sırf ayar kaçırıyor diye bu dürbünü verdim yerine tasco 4-16x50 taktım .Ama gördümki ayarını sıfırladıktan sonra zannedersem tepmeden dolayı dürbünü bozuyor.Ve bir kutu pellet bitirmeme ramen tüfegin sıfırlamasını yapamadım .Sonra merak ettim ve dürbünü inceleyim dedim .Üzerini söktüm ve dürbünün sağ sol-yukarı aşağı ayarını yapan kısımın içinde bir yay sistemi gibi birşey var onda bozulma olmuş.ve yay tepmeden dolayı kaymış ve nekadar ayarlarsam ayarliim her sıkmada dürbün ayar değiştiriyor.Bu arada söylemeyi unuttum dürbünde dampa ayak takılı .Bu da demek olyorki arkadaşlar eğer pistonlu bir tüfeğiniz varsa dürbün ayarı ve dürbününüz her an bozulabilir.Bu yüzden en iyisi PCP almak heralde ......Şimdi nasıl dürbünü düzelteceğimi ve sıfırlamayı nasıl yapacagımı bilemiyorum.

  • Bu kullandığınız silah,dampa ve dürbün kombinasyonunu iyi ayarlamanıza bağlı.
    tasco eğer orjinal değilse önceki dürbününüzle pek farkı yok demektir. Bu konuda air gun rated dürbünlerle beraber iyi bir dampa kullanırsanız sorun yaiayacağınızı pek sanmam.
    Bu sözleri söylediğimden imzamdaki tasko dürbünümle çok rahat olduğumu düşünmeyin. En yakın zamanda bir gamo 3-9X32 veya gamo 3-12X44 gibi bir şey düşünüyorum.

    FX T 12 + BSA 8-32X44+FX Pompa
    Remington Airmaster 77 + Tasko 3-9X32
    anadoluteam.png

  • Çoğu zaman dampa ayak ile tek parça ayak birbirine karıştırılıyor. Hatta çoğu av bayisi bile tek parça ayağı dampa ayak ismi altında satıyor. Dışardan bakıldığında dampa ayak ile tek parça ayak birbirine benzese de dürbüne gelen sarsıntıyı azaltacak mekanizma sadece dampa ayakta vardır. Kullandığınız ayağın dampa ayak olduğundan öncelikle emin olun..!
    Birde; çok tepen bir silah için 4-16x50 bir dürbün seçilmesi, hem yüksek ağırlığı hemde mercek çapının büyük olması sebebi ile sizinde bahsettiğiniz üzere, dürbünün silah üzerinde sabit durmasını zorlaştırır. Daha küçük mercek çapına sahip, daha hafif bir dürbün ve kesinlikle dampa ayak olduğuna emin olduğunuz bir dampa ayak ile çok tepen pistonlu silahlarda da sorun yaşamadan dürbün kullanabilirsiniz.

  • dampa kullanmadan dürbünle pistonlu tüfeklerle atış atamaz mıyız?

    Gamo CF-X 4.5mm + 3-12x44 AOE optima ;box;x
    Kalem, fırça, mermer nedir birer oyuncak,
    Şaheserler süngülerle yazılır ancak!

    bursateam.png

  • Dürbünden bıktıysan rahatlıkla atış yapabilirsin. ;kihhik,

  • Mesela ben HW 97k ile 2 parça ayak kullanıyorum, ama dürbün airgun rated yani havalısilah için üretilmiş. Sorun olmuyor. Daha düşük güçlü silahlarda da sorun olacağını sanmam.

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

  • bende bu güne kadar bi sorun olmadı ama tabi dürbünden dürbüne fark var demekki, ben pcb tüfeklere sıcak bakmıyorum pompala doldur falan bana ters ;kihhik,

    hatsan sport 0,177 cal 15 yıllık
    hatsan mod 60 22 cal ağaç kundak winchester scope
    hatsan mod 125 25 cal optima scope
    gamo p23


    35mm oerlikon