Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Arkadaşlar işe gidip gelebilmek için bir adet elektirkli scooter almayı düşünüyorum. Bakkala markete gitmek gibi ufak tefek işler içinde kullanmayı düşünüyorum. 1.92 cm. boy ve 100 kg. ağırlık ile kullanabileceğim modeller varmı acaba. Bu işi yapan yada çevresinde böyle bir model görmüş olan varsa yardımcı olması dileğiyle. Bütçe max. 1300 TL. İkinci el e-scooter yada ruhsata tabi herhangi bir motorsiklet tercih dışıdır. (şu anda)

  • bir ara yazlık ıcın bende arastırdım bu aletlerı 1-2 sene oldu herhalde sımdıkı durumları nedır pek bılemem ama o zaman ıcın pek tavsıye edılmıyordu en ufak bır yokusta bıle alet cok yavaslıyormus , pedala kuvvet bısıkletten pek bır farkı kalmıyormus akulerı dandıktı o zaman bırkac sarjdan sonra aynı cep telefonlarındakı gıbı akunun suresı kısalıyordu vs.. fakat suan ıcın durum nedır ne kadar gelısmıstır bılemem

  • 2 sene önce yaz günü hava ateş gibi sıcaktı. bindim öylesine gezmeye gittim. dönüşte şarjı bitti ve gavur ölüsü gibi geldi bana o sıcakta öldüm bittim. hala evin bodrumunda atılıktır. kesinlikle tavsiye etmem. ya bisiklet alın yada motorsiklet.bunların iyisi filanda çok pahalı değmez.

    FX Gladiator
    FX GLAD.........
    egeteam.png

  • Arkadaşlar Motosiklet şeçimi, tavsiyesi hiç kolay bir iş değil. Şahsen ben ilk 7 yaşında motosiklet kullanmama rağmen ve şuana kadar birçok marka ve model kullanmama rağmen bazen kararsız kalıyorum.


    Motosiklet almadan önce; kalın teker, su soğutmalı, scoter gibi kriterler yerine bence sizin ondan neler beklediğiniz önemli. Zaten motosiket firmaları sizin isteklerinize göre onları dizayn ediyorlar. Ben bunlara birkaç örnek vereyim.


    1.Öncelikle alacağınız motorsikletin hiçbir zaman arıza yapmamasını istiyormusunuz?.


    Bunun cevabı evet ise Japon motorlarına bakmalısınız. Çünkü çin motorları sizi muhakkak yolda bırakır.


    2. Motosikletin az yakmasınımı istiyorsunuz?.


    Bunun cevabı evet ise 250cc ve altında bir motosiklete bakmalısınız.


    3. Saatte max. kaç kilometre hız sizin için yeterli olur?.


    Bunun cevabı 100 km yeterli ise 100-150cc motosikletler yeterlidir. Üstü için en az 200-250 almalısınız. 250 cc bir motosiklette de max 160 gibi bir hız yakalarsınız. Bu da yetmezse benim bir numara olarak gördüğüm Honda CBR 600 RR-1000 RR gibi bir motosikler almalısınız. Bu motosikletlerle 300 km hız görebilirsiniz.


    Arkadaşlar hız konusu bence çok önemli bir konu çünkü birçok kişi 150 cc motosiklet alıp ondan 150-180 km hız bekliyor ve alamayınca motosikletini satıyor.


    4. Bozulduğu zaman, kaza olduğun da yada motor ömrünü tamamlayınca değişecek parçalar ucuz olmalı mı?.


    Bunun cevabı maalesef japon motosikletleri değil çünkü çin motorlarınla aralarında çok fiyat farkı var.


    5. En son olarakta motosikleti nerede kullanacaksınız?


    Eğer ormanlık ve asfalt olmayan bir alanda kullanacaksanız tabiki scoter olmaz. Böyle yerlerde büyük tekerli yani yüksek motosikletler kullanmalısınız. Böyle yerlerde en güzeli enduro tarzı motorlardır ama yüksek teker diğer motorsikletlerinde lastiklerini değişerek kullanabilirsiniz.


    Arkadaşlar kriterler bunlar ama benim size tavsiyem her zaman japon motoru almanız yönünde olur. Özellikle yeni başlayanlar çin malı bir motosiklet alırlarsa tahminim max. 1 yıl içinde satarlar ve bir daha motosiklet kullanmazlar. Yani çin malı motorlar başınıza sürekli bela açaçağından motosiklet kullanmaktan soğuyacaksınız.


    Ayrıca yedek parçanın da japon motorlarında ucuz olanları var.


    Örneğin: Honda Cbf 150 bu motoru kuryeler de kullanıyor ve cinde üretiliyor ama tabiki japon kalitesiyle üretiliyor. Bu motosikletin komple motorunu değişseniz sadece 300 tl tutuyor ama malesef motosiklet düz yolda 100-110 km hızı geçmiyor.


    Yani sakin kullanacak arkadaşlar için bence gayet iyi bir motosiklet. Ayrıca unutmayın vitesli motosikletler, otomatik vites(scoter) motosikletlere göre daha az yakıt yakarlar. Bence bu motosikletleri kullanmak daha zevkli.


    Kazasız sürüşler...

    Diana Mod. 350 Magnum 5.5 mm


    agt m;s,S

  • Ben bu elektrikli schooterlerden iki tane aldım ve sattım birincisi 36 v 240wattı bayır filan çıkmazdı ama şehiriçi düz arazi için iyi-ama tavsiye etmem-digeri arora tdr 371z motorduki çok güzeldi 48v tu wattını bilmiyorum ama tahminim 500wattan aşşagı degil bayırıda çok dik olmadıgı sürece çıkardı yaklaşık 60 km rede hız yapıyodu.hocam dikkat etmeniz gerken wattının ve voltunu yüksek olması bi de amperinin yüksek olması marka olarak tavsiye etmiyim ama 100 kgramı taşıya bilmesi için büyüklerinden almanız şart doga şartlarıda önemli tabiki

  • sizin ağırlığınızda birini en az 3000watt bir makina taşır fiyaları ortalama 5000tl civarı ama genede tavsiye etmem çünkü alıcağınız motor çin malı olacak

  • Konu eskiydi ama tavsiyeler için teşekkürler. 90 cc Asya aldım onu kullanıyorum. Her işimi görüyor.