Tuhaf artikil problemii

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Merhaba arkadaşlar. Bugün 3-9x.32mm TASKO marka dürbün aldım. Eve gelince dürbünü tüfeğe takmadan test etmek istedim.
    Sabit bir koltuğun üzerine koydum. Ve 10 metre ileriye 3x den başlayarak 9x e kadar zoom ve netlik ayarını test ettim.


    4x e kadar güzel herşey. 5x ve 9x arasında 10 metre uzaklıkta ki klimanın üzerinde ki küçük yazıları okuyabilmeme rağmen ilginç bir sorunla karşılaştım. Evet, 4xden sonra artıkıl denen meret o artı işarete flulaşmaya başlıyor. yani bir türlü 3x deki gibi artı işarete kalın ve belirgin değil. Her ne oluyorsa 4x den sonra başlıyor. Artıkıl gölgeli gibi oluyor ve net bir hedefe ateş etmek mümkün değil gibi. Çünkü artıkıl incecik oluyor ve gölgeleşiyor.


    Sizce nedeni ne olabilir ?
    Yarın iade etmeyi düşünüyorum. Mercek ayarlarıyla oynadım yine de fayda etmedi. 50 mm olanını almayı düşünüyorum. Hem o modelinin ışıklı olması bir avantaj.


    Değerli görüşlerinizi bekliyorum.

  • Bu durum dürbünü fazla yakınlaştırmadaki odağı ile ilgili, yani şöyle, daha da uzun mesafelerde herşeyin normal olduğunu göreceksin büyük ihtimalle, zaten dürbün alınıpta 10 metreye sıfırlanmaz. :) Mesela o durumu ben dürbünümü söktüğüm için bellirli bir mesafede ön merceği kıvırarak ayarlıyorum hem görüntü hem de artıkıl netlik kazanana kadar. Yani bence normal o şekilde olması 10 metre mesafede.

  • Sabah olsun gündüz gözüyle birde dışarda deniyeceğim Onurcum. Umarım dediğin gibidir. :whistling:

  • Diğer arkadaşlara katılıyorum.Ayrıca ön merceğin çevresindeki kapağı döndürüp çıkarın, merceğin kenarında çentikler var.Bunlarla oynayarak 5 metrede bile 9x ile atabilirsiniz.(paralax)

  • Diğer arkadaşlara katılı
    yorum.Ayrıca ön merceğin çevresindeki kapağı döndürüp çıkarın, merceğin kenarında çentikler var.Bunlarla oyayarak 5 metrede bile 9x ile atabilirsiniz.(paralax)


    mümkün değil çıkmıyor :D
    32 mm olduğundan mı çıkmıyor acaba ? Çünkü çıkan ön mercek 1 cm kadar. Dediğiniz o mu :)
    Şayet o ise çıkmıyor :thumbdown:

  • 32 mm de ön mercek koruyucunun çıkıp paralaks ayarı yapılabileceğini sanmıyorum. Dürbünlerde üst modellerde kastedilen paralaks ayarı bu oluyor. Benim Bushnell 6-18x50 de önden ayarlı, Nikko Stirlinde ise yandan side wheel denen şekilde. Her ikiside min. 10m den başlıyor.

    Weihrauch HW 100 S .22 - Nikko Stirling 8 - 32 x 60 IR
    Webley Scott Raider .22 - Bushnell 6 - 18 x 50
    Gamo Stutzen .177 - Airrifle 6 - 12 x 50
    Daisy 717 .177
    Baikal Drozd .177 - Walther Red Dot
    Walther CP 99 Compact .177 BB
    Double Eagle M83 - Airsoft
    Tokyo Marui Steyr AUG - Airsoft
    marmarateam.png

  • Birde dürbün TasKo ise yani orjinal Tasco değilse, diğer bir deyişle C yerine K ile yazılanlardan ise bunlar çin malı dürbünler, piyasada tasco ve walther in çok sayıda çin taklidi var ve dürbün ayar kapaklarından üstündeki yazılardan hemen belli oluyor bu taklitler.


    Bu tip taklit çin malı dürbünlerden maalesef çok performans beklemek yersiz, bende zamanında 2 adet bu dürbünlerden almıştım, ama memnun kalmadım.


    Bu tip dürbünlerde paralax ve netlik gibi sorunlar oluşuyor maalesef, belli bir süre kullanımdan sonra sizi de tatmin etmeyeceğine eminim

    Hatsan AT44WX-10 .22 + Nikko Stirling Targetmaster 10-50x60 MD


    Pek yakında : Nikko Stirling Diamond 10-50x60 MD :love:


    Hatsan Mod 95 Sas 4.5 Cal + Gamo 3-9x40


    Diana Mod 26 4.5 Cal + Optima 1x40 RedDot


    FX Revolution .22 + Nikon Buckmaster 4.5-14x40 Mil Dot




    ankarateam.png

  • arkadaşlar 3-9*40 tasko dürbünü 2100 de kullanıyorum ilk mercekte + ve - işaretleri var acaba bu paralax ayarı için midir? ayrıca paralaxla mesafe ayarı nasıl yapılır? teşekkürler x;.z

    Crosman 2100 Tasko 3-9*40 with mildot
    akdenizteam.png
    Fx Gladiatör, Hawke 6-24x44 Önden Parallax,Weichrauh Moderatör :love:

  • Problem çözülmüştür :D
    Açıkalanda ve uzaktan hiçbir sorun teşkil etmiyor
    Dürbünde çok yakıştı. Resimleri paylaşacağım :D

  • hayırlı olsun. tekrardan isabetli atışlar.

  • nucleex ışığın azaltılıp çoğaltıldığı yere demiyorum ilk mercekte olan biyer. tüfeği ilk aldığımda sıfırlanmış gibi denk geldi sonra orayı - işaretine doğru çevirdim.netlik kayboldu zaten ondan sonra fazla kucalamadım çünkü dürbün ayarı bozuldu.ve bu tür kalitesiz dürbünlerde zoomla oynayınca ayarın bozulduğunu öğrendim bi daha ne zoomuyla nede orayla oynadım. sağolun ?(

    Crosman 2100 Tasko 3-9*40 with mildot
    akdenizteam.png
    Fx Gladiatör, Hawke 6-24x44 Önden Parallax,Weichrauh Moderatör :love: