Yatagun dampa dürbün ayarı hedefin altını vuruyor

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Selamlar dampayı aldım dürbün ayarlıyorum ama hedefin çok altını vuruyor,


    Üstteki klikin sonuna kadar çevirdim azaldı ama hala altı vuruyor ne yapmam lazım?

  • şak diye pm yi yapıştırmışsın ;kihhik,


    resimde işaretlediğim yere,sadece dürbün ün altına gelecek şekilde plastik türevi aşırı esnek olmuyan bir malzeme bul kes montele,tüp contası, 3/8 lastik conta,5 kuruş 10 kuruş ebatında plastik bir malzeme senin işini görür,paranın kenar kısmı kadar yüksek olsun işte ;kihhik,


    [Resim Engellendi: http://s5.directupload.net/images/090731/temp/v9br4r2k.jpg]

  • Üsdat sağolasın..


    Benden olan tarafamı yani baktığım tarafamı yoksa namluya yakın olan tarafamı?

  • resime iyice bakmamışın sanırım ;kihhik, sen den olan taraf ;kihhik, ayrıca tüfeğin yayını da değiştirmeni öneririm,80 100 metre de şişe kırmaz ise moralini bozma,yayı değiştirmen yeterli

  • İyice baktım evet acemilik işte dur bakalım koydum tüp contası deneyecem birazdan yazarım çok sağolun..


    Şişe olayına gelince dün kuzenle 3 poşet şişe topladık artık onları kırmazsa tüfek ben onu kırırarım :)

  • Yeni sorunlar oluştu,


    9x zoomda mesela 10 metre atış yapılabilirmi?(Bende mildot kayboluyor hedefi görüyorum ama içindeki çizgi gidiyor)Neden?


    Birde demin ayar yaptım tam hedefden vuruyorum ama mesela sola kaçıyorsa klikden ayarlıyorum bu sefer üst ayar bozuluyor.Neden?


    Yalnız atışları tam 10 m den yapamıyorum alanım yok 8m civarı.


    Tekrar teşekkür ederim,kolay gelsin.

  • musluk contası takmadan önce :


    bu soruna neden olabilecek şeyler:


    1. Diana'ların dürbün kızakları problemli olabiliyormuş.


    2. eğer dampadan dolayı alt vurduğunu düşünüyorsan, dampayı ters tak (ön-arka). o zaman yukarı vurması lazım, yine aşağı vuruyorsa, silahın dürbün kızağı eğiktir. 1. maddeyi doğrulamış olursun. bu durumda röntgen/fotoğraf filmlerinden küçük parçalar kesip dürbünün arka kısmı altını gerektiği kadar bunlarla besle.


    3. imzanda yazan dürbün ile sıhhatli sıfırlama/ayar yapamayabilirsin, bildiğim kadarıyla o dürbünü de kullanılmış almıştın. mod54'ün tepmeleri sonucu iç mekanizmaları hasar görmüş olabilir.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • Bence bütün bu yaşadıklarınız dürbünden kaynaklanan sorunlar.Bendeki dürbünde pek kaliteli değil.Soylediklerinizi bende yaşıyorum.SAnki mildot birden siliniyor gibi..

  • Onların hepsini deneyip sonuçları yazacam inşallah....


    Ama dürbünde sorun olduğuna inanmıyorum çünkü o silinme olayı dediğim gibi 7-8 metre olduğu için galiba ykarı kaldırıp binalara bakıyorum sorun olmuyor çizgi düzeliyor....


  • çok kaliteli dürbün kullanmadım,senin kullandığın dürbün ebatların da çok kullandım,aynı durum söz konusu,8 10 metre gibi bir mesafeye 9 zoom yapıldığın da dürbün artıkılı kayboluyor,aynı zoom dururken daha uzun mesafelere bakılınca artıkıl çizgisinin yerin de olduğunu gördüm,mercek kalitesi çok önemli,


    yukarıda bahseddiğim extra yükseltmeyi uzak mesafe atışların da üst mildot kurtarmadığı zaman devreye sokabilirsin,ben o atışımı nasıl yaptım zannediyorsun ;kihhik, 1 cm kaldırdım arkadan dürbünü g;$i


    senin tüfeğinin alt vurma sorunu benim mod48 de de vardı, o ara arkadan yükseltmiştim sorun çözülmüştü,ancak tüfeğin gücü beni hiç tatmin etmiyordu,yayı değişti, tüfek kendine geldi 100 metre de şişe patlatmaya başladım,ve extra yükseltme gereği duymadım bu defa,sorun yayın eski oluşu imiş,


    o dönem Erdem abiye pm atıp açtığım başlığı düzeltmesini rica etmiştim ;tacli# ( patriot diana mod48 e diz çöktür dü ) başlığın adı buydu ;kihhik, 60 70 metre den şişe kırmayınca biraz moralimi bozmuştu tüfek ;kihhik,

  • Mercekden yani diyorsun artikil kaybolması....


    Ben şu contayı çıkartıp şimdi daha sert birşey koyacam bakalım mesafeyide tam 10m yapacam ne olacak....

  • 3X9-40 dürbün de paralaks olmadığını düşünürsek ve dürbün fabrika ayarı genellikle 30-50 metrelerde ise 8-10 metrede artıkılın kaybolması normaldir.
    Eğer sürekli 10-50 metre atacaksanız. dürbünün ön tarafındaki merceğin önünde çentikler var. Bu çentiklerden paralaks ayarını geri çekebilirsin. Kadir kardeşimin başına gelenlerin tamamı benimde başımdan geçti. Yay da sorun varsa değiştrin. Kulakları çınlasın Tuka (Mustafa bey)'nın bu iş için ölçüsü, 20-40 metrede 18 kg lık tenekeyi önlü arkalı delmiyorsa yay, keçe veya oringlerden birinde kaçak vardır. Musluk contası veya röntgen filmi ise kesinlikle yapman gereken şeydir.

    FX T 12 + BSA 8-32X44+FX Pompa
    Remington Airmaster 77 + Tasko 3-9X32
    anadoluteam.png

  • Evet üstadlar bugün bol bol denemeler atışlar yaptım..


    Dürbünün arkaya röntgrn filmi koydum 3 kat sonra sıfırladım canavar oldu.Uzak mesafelerde mildotun altını referans aldık uzağa sıfırlamaya gerek kalmadı..

    10metre den sonra artıkil belirginleşiyor buradada sorun kalmadı....



    70 adımdan şişe kırabildik bolca yaklaşık 50 metreye tekabül eder heralde.(Aydosta olduğumuz için daha uzak mesafe bulamadık daha fazlası için rüzgar bize el vermedi)---Kullandığımız pelletler gamo expender..


    Şimdi benim kontrol etmem gereken şeyler bu 3 dediğiniz(yay, keçe,oringler)bunları nasıl kontrol edem yayı sökemem gibi geliyor ama diğerlerine bakmak kolaymı?


    Bu konuda ciddi yardıma ihtiyacım var..