Evanix AR6 veya S10 Blizzard Bolt Lütfen yardım

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Selamlar herkese ,


    Bu iki tüfek arasında kararsız kaldım . Ar6 nın güçlü olduğunu duyuyor ve okuyorum . Ayrıca Double action özelliği var . S10 onun ise daha istikrarlı bir tüfek olduğu konusunda forumlarda bazı yorumlar okudum .


    Bu konuda bilgi sahibi , yorum yapabilecek bir arkadaşların yardımını rica ediyorum .
    Alacağım tüfeği daha çok yurtdışında avda ve Türkiye'de hedef atmakta kullanacağım .


    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler . Hangisini seçmeliyim ? Evanix AR6 veya Evanix S10 Bolt Action?

  • Double action özelliği ne oluyor?

  • Evanix Blizzard S10 derim...

    Bulent Hamurculu


    FX Gladiator (5.5 mm) + Centerpoint 8-32X56 Powerclass + Tasco 6-24 x 50


    Scuba tup 10 lt


    ankarateam.png

  • yani toplu tabancadaki gibi double action. Horozu kurmadan yarı otomatik atış yapabiliyorsunuz. Böylece tüfeği indirmeden , güçten fedakarlık ederek 6'lı şarjörü seri şekilde atabiliyorsunuz

  • selam bulenth arkadaşım ,



    S10 tercihinin sebeplerini de söyleyebilir misin ? bana bilgi olması açısından

  • tercıhım evanix ar6 olur ve olmuştur s10 da bıraz kullandım ama ar6 kadar zevk vermedı

    Evanix Blizzard
    Air arms s410 extra fac .22cal bolt action__NikkoStirling-(8.32x60)

  • tercıhım evanix ar6 olur ve olmuştur s10 da bıraz kullandım ama ar6 kadar zevk vermedı


    AR6'yı seçmenizde etkenler neydi ? S10 neden zevk vermedi. Biraz açarsanız konuyu ben de daha rahat


    karar verebilirim


    teşekkürler

  • ar6 nın oncelıkle namlusu daha uzun,yarı otomatık şeklındede kullanılabılıyor ve tek tek atışlarda horozu kurması bolt kolu kurmasından çok çok daha rahat bana göre evanixın en iyi modeli ar6 dır yinede kullanıcısına göre değişir (regülatörde taktırdımı işte o zaman tadından yenmez) :thumbup:

    Evanix Blizzard
    Air arms s410 extra fac .22cal bolt action__NikkoStirling-(8.32x60)

  • Oktay bazi konularda sana katiliyorum ancak sen regulatorle AR6 yi bir ust kilasmana tasidin standart bir AR6 nin ne denli istikrarsiz bir atis grafigi cizdigini ve atis sayisinin tup kapasitesine oranla nedenli az oldugunu u nutmayalim.Belki arkadasimizin regulator taktirmak gibi extra masraf yapma luksu olmiyabilir bu kosulda AR6 dan ziyade S10 tercih edilmelidir.

    RAW HM1000 .25
    RAW HM1000X .25
    MADMASTER PREDATOR .22

  • istikrar konusunda S10, AR6dan iyi görünsede diğer silahlarla karşılaştırıldığında yine istikrarsız görünüyor. hızını düşürünce istikrar kazanıyor. ama 900fpslerde atınca, Evanix'in ne özelliği kalıyor ki?

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • sizin dedıklerınıze katılıyorum sız benım ustalarımsınız ama bana 1000 defa sorsalar 1000 defa ar6 derım nedenı arkadaşım senın aldığın marka musabaka tüfeği değil av tüfeği olarak tasarlanmış grupman yapmak için değil ben kendı kendıme dedım hem av hesabı olsun hem grupman olsun gonderdım regulator takılsın dıye zaten Türkiye de ilk regulatorlu ar6 benımkı olacak(sonuçları sizlerle paylaşırım negatıf olacağina ıhtımal bıle vermıyorum ve 900 fps ten daha yukseğe ayarlanacak) regulator parasına gelınce silaha o parayı veren regulator parasınıda bır ceşit verır yuksek bır rakam değil
    Bu havalı sılah hobisınde sınır yok bıraz durumun ıyıse hele yandın, en kral pcp yı kullan diğerınde aklın kalacak sen arkadaşım ne alırsan al senın aklına bırkere girmış evanıx sen daystate bıle alsan enınde sonunda bır adette evanıx alırsın hangı modelını alırsın artık o sana kalmış ama emın ol alırsın

    Evanix Blizzard
    Air arms s410 extra fac .22cal bolt action__NikkoStirling-(8.32x60)

  • arkadaşlar yardımlarınız için teşekkürler ,



    Grupman yapmak gibi çok istikrarlı atış çalışmaları yapmayacağımı sanıyorum . Genel olarak 50-60 metrede iyi bir dürbün ayarı ile kola kutusu büyüklüğünde bir hedefi vurabilmek olarak açıklayayım amacımı. Amaç böyle bir hedefi istikrarlı bir şekilde vurabilmek .



    Böyle bir ihtiyaç için AR6 veya bolt action S10 . Çok kararsız kaldım, forumlarda AR6 için, havayı direk şarjörden namluya geçirdiğinden istikrarsızlık ve fazla hava kaçağı olabileceği söyleniyor . S10 da ise kurma koluyla pellet namluya sokulduktan sonra atış yapılıyor ve istikrarlı atış yüzdesi artıyor deniliyor. Ama şöyle bu işi etraflıca aydınlatacak düzeyde bir bilgi bulamadım hala.



    Selamlar saygılar

  • Airarmslar geliyor. Güç olarakta 910 fps çok iyi. Fiyat olarakta bakarsak Evanixe bulaşmak bana göre mantıklı görünmüyor. Evanixle isabet olmaz. bir kaç atış sonra güç düşeceği için hedefin altını vurmaya başlar. İsabet stabiliteden geçer.

  • S10 reg.lü 80 küsür metrede 1 kuruş grup yapıyor.Tetiğide yumuşakmış :thumbdown:

  • S10 reg.lü 80 küsür metrede 1 kuruş grup yapıyor.Tetiğide yumuşakmış :thumbdown:


    standart fabrikasyon bir silah değil bahsettiğiniz, burada konuşulanlar standart silahlar için.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • Standart olarak demedim ki zaten, evanixler diğer pcp lerden oldukça güçlü buna karşın diğer silahlardan stabilite olarak geri kalması normal.Reg.lü oluncada mükemmel stabilitesi var ve iyide grup yapıyor buda namlusunun çok iyi olduğunu gösterir.

    Mesaj 2 düzenlendi, son düzenleyen seriosman ().

  • Standart olarak demedim ki zaten, evanixler diğer pcp lerden oldukça güçlü buna karşın diğer silahlardan stabilite olarak geri kalması normal.Reg.lü oluncada mükemmel stabilitesi var buda namlusunun çok iyi olduğunu gösterir.


    Siz konuyu bildiğinizden bilenlerin okuyacağını düşünerek yazmışsınız. Konuyu bilmeyen birileri bunu okuduklarında piyasada "Reg.lü Evanix" diye bir silah varmış diye düşünüp, aramaya başlarlar. Öyle bir silahta hazır olarak satılmıyor.
    Regülatör zaten bir silahın istikrarını sağlayan en önemli parçalardan biri. Regülatör ister fabrikasyon ister sonradan takılmış olsun, silaha ekstra maliyet ve ağırlık getirir. Regülatörün ayarlandığı basınca görede namlu çıkış hızı belirlenir. Peki regülatör takılmış, stabil Evanix'ler fabrikadan çıktığı gibi 1200 fpslerde atıyormu? hayır 900 fps civarına ayarlanıyor (stabil olsun diye sanırım), bu durumda Evanix olarak ne özelliği kalıyor?


    modifiye edildiğinde Evanixlerde doğal olarak iyi oluyordur. siz herhangi bir yerden regülatörlü Evanix satınalabiliyor musunuz? Alamıyorsunuz, alıp bu işi bilen ve yapmak isteyen birilerine yaptırıyorsunuz. herkez yaptırabiliyor mu? birde kaça mal oluyor?


    Ayrıca mükemmel stabilitesi olması namlusunun iyi olduğunu göstermez. Stabil bir silahta iyi/kaliteli namlu var ise, kaliteli pellet kullanarak iyi bir atıcı iyi gurupman yapar veya attığını vurur.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • Ayrıca mükemmel stabilitesi olması namlusunun iyi olduğunu göstermez


    Pardon kastım bu değildi düşündüğümü yazamamışım ;silah stabil ve namlusuda iyi olduğundan iyi grup yapıyor.
    Bende şöyle soruyum o zaman 60 joules ve 300cc küsür tüple hangi silah çok stabil olur?Yada bir deyişle fxt12 1200 fps de stabil olur mu?
    Ayrıca bu evanix kendinden düşük güçlede kullanılabiliyor o zamanda mı stabil olmaz?
    Evanixin ne özlelliği kalıyor demişsiniz evanix-in sadece güç için mi alınır ?bu tüfeği lütfen mod125 gibi görmeyin.


    İlker Tozluklu:Evanixle isabet olmaz raiderla mı olur , fx le mi olur pardon evanix "tu-kaka"ymış