Yine benden ilginç bir konu.

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Okulda arkadaşa pcp tüfeklerin tüple çalıştığını söylediğimde piknik tüpüyle mi gibi bi soru sordu yarıldım orda ;lol; Ancak şuda aklıma geldi bu pcplerde başka bir gaz kullansak nasıl bir sonuç alırız merak ettim.(propan dışında tabiki ;lol; )Helyum gibi gazlar havadan daha hafif acaba bu hızı değiştirir mi? fps yi etkiler mi?

    Escape .25 + Hawke sidewinder 30 ( 20x mildot)


    Husan + Vector optics Reaper 4-14x50


    Talon P .22 + Vector optics condor 2x42 reddot

  • Cevap veriyorum hız artar. ama o ringler den kaçırma ihtimali var. Yani patlayıcı özelliği olmayan ve havadan hafif olan gazlar daha yüksek hız elde edilmesini sağlar. Ama hiç bir üretici tarafından tavsiye edilmez. Azot ve kuru hava dışında tüfeklerde diğer gazların kullanılması sakıncalıdır (olabilir). Özellikle oksijen gibi bir gaz basılması patlamaya neden olup ölümünüze bile sebebiyet verebilir.

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

  • Helyum propandan daha hızlı yayılır buda daha çok enerji daha fazla çarpışma yani daha sıkı basınç. Kimyadan açıklayım mı? ;şrofls;. Propan bir doymuş hidro karbondur yani 3 Karbonlu ve 8 hidrojenlidir ama helyum son yörüngesinde 8 elektron bulundurduğu yani bağ yapmayan tek başına bir gazdır ;şrofls;. Propan 44 gram - Helyum 10 gram olarak hesap ediyoruz kimyada ;şrofls;. Şimdi aslında bunu denemek lazım ;şrofls;.


    Deney No :01 Proje; Parçala Beni ;rofl.;


    Malzemeler; 2 tane psikolojik sorunlu kişi,Cenaze İmamı, Kahvehanelerden toplanmış cemaat ;şrofls;. , 200 bar propan gazı ve helyum gazı dolu tüpler ;şrofls;. .


    Deney Sonucu; En çok parça helyum gazıyla ateş eden kişiden gideceğini gözlemlemek ;şrofls;.


    *Her zaman önemli olan bu konuda, tüplere benim hesaplarıma göre kuru hava basılması ve aralıklarla içinin temizlenip kurutulması içinin nemlenmesinden dolayı metalin aşınacağından dolayı. Azot gazı aşırı uçuculuğuyla hemen donma etkisi yapıp metali soğutur ve o metal hemen havadan nem kapar buda metalin aşınmasına neden olabilir.


    *Pnömatik mühendisi sibling(akrabam) dan (Ç)Alıntıdır ;şrofls;.

    Kaplumbağaya dikkat et. Ancak kafasını çıkarıp risk aldığında ilerliyebiliyor. "James B.Conont"


    ankarateam.png


    Bizde bilirdik sevgilimize karanfil almayı lakin; aç idik yedik karanfil parasını.. ;kffx;


    Playstation Portable 2000 - 3000 oyunları bulunur...(Yeni çıkanlar- çıkmışlar)

  • Selamlar !


    ILK ÖNCE :Sakin yanici gazlarla deney ,yada dolum yapmayin !!!!



    kusura bakmayin düzeltmem lazim ! Kimya ile fazla alkasi yok..hele elektron melektronla hic yok!
    basinc ,hiz ,agirlik bunlar fizik birimleridir kimya degil ...cikan havanin ne kadar agir yada hafif oldugununda hic önemi yok önemli olan namludaki basinc ! onuda tüpdeki gaz miktari(basinci belirler) ve sibopun (valfin ) acik kaldigi zaman belirler.
    Belki gazlarin esneme payi ,molekül büyüklügünden degisik olabilir ,ama pcp´de ölcülebilirmi bilmem ..(oto lastiklerinin azot ile daha konforlu oldugu bilinir ,ama patlak olunca hava gibi ayni sekilde gaz kacagi yapar ,ne hizli ne yavas)



    alinti "Azot gazı aşırı uçuculuğuyla hemen donma etkisi yapıp metali soğutur" .yanliz sivi ve kati malzemeler ucucu olabilir ,gaz zaten ucuk hali!!??hangi gaz olursa olsun hizli bosalim olunca hepsi donma etkisi yapar ,
    tersi :sikistirilirken isi olusur. Bu olayda gazin enerjisinin (isi enerjisi) sikistirilrken yogunlasmasindan dolayi olusur (tersi genlestrilirken) BU prensiple buzdolaplari calisir


    Azot harici hic bir gazi denemeyin ! Evet Helium , neon , argon ,xenon gazlarinin tehlikesi olmaya bilir ama genede denemenizi tavsiye etmem ( Hemde pahalidirlar)




    Hala okula giden arkadaslara sesleniyorum ,herkezden kopya cekmeyin konuyu bilenden kopya yapin !!!!!!! g;$i




    saygilarimla



    PS: molekülü ufak gazlar basinc altina, lastik ,plastik hatta celigin molekülleri arasindan gecebilir ,yani kacik yapar (ucan balonlar kisa zaman ufalirlar ,ve ucma özelligini kaybederler..hydrojen gazi tüpün celiginden disari kacar).Tabiki hasar birakirlar ,celigi plastigi yorarlar.....

    Bizim CAKIRCALIMIZ , ATCALI KEL MEHMET EFEMIZ ve KAMALI ZEYBEGIMIZ varken ,neyleyim ben elin WAFFEN SS ini .....

  • Bravo Vmaxxx, güzel açıklamalar.

    Air Arms S400 MPR-FT .177/ Hawke Optics Sidewinder 30 Tactical 8.5-25x42
    Air Arms S410-SL Xtra FAC .22 / BSA Deerhunter 8-32x44 SWF
    Webley Raider 10 .22


    A Rh + fakat benden başkasına yaramıyor. =/

  • Yazdıklarınızın birinin bile benimkiyle alakası yok ki ^^ Bu arada bu işin mühendisi baktı yazılarıma ve sizinkilere senin sevenin pek yok gibi dedi gitti g;$i

    Kaplumbağaya dikkat et. Ancak kafasını çıkarıp risk aldığında ilerliyebiliyor. "James B.Conont"


    ankarateam.png


    Bizde bilirdik sevgilimize karanfil almayı lakin; aç idik yedik karanfil parasını.. ;kffx;


    Playstation Portable 2000 - 3000 oyunları bulunur...(Yeni çıkanlar- çıkmışlar)

  • Biri gücünü kanıtlamış.Arkasındanda bravoyu almış...Boşver berselim

  • selamlar!
    forumun özelligi bilgi vermek eger hata varsa düzeltmek..Ben bildigimi yazdim , bilmediklerimi burdan ögreniyorum.
    Ha olur ,insanin dogru bildigi yanlis olabilir .Benim yazdiklarimda yanlis olabilir ,bilen birisi düzeltirse ne güzel , bari baska toplumda mahcup olmam...destek icin eblemis arkadasa tesekkürler , niyetimiz kimsenin zarar görmemesi..


    Ne yazikki toplum olarak fizik ve kimya bilgimiz zayif ,bence endüstri memleketi olmamamizin en büyük nedeni bu eksigimiz.


    Neyse konuyu saptirmayalim ,.Benimde bir sorum var :::


    bir aralar miknatis teknigiyle calisan silah bulusu yapiyorlardi (top ,Tüfek ve Roket firlatmak icin ) nasil oldu bilen varmi???
    Hani su Almanlarin ürettigi tekerleksiz tren var ya ,hatta shanghai de calisan tren (300km/h). Onun teknolojisi ile calisan



    saygilar

    Bizim CAKIRCALIMIZ , ATCALI KEL MEHMET EFEMIZ ve KAMALI ZEYBEGIMIZ varken ,neyleyim ben elin WAFFEN SS ini .....

  • Maglev fırlatma rampalarından bahsediyorsunuz sanırım. Bildiğim kadarıyla o konuda pratik bir gelişme yok. Bu noktada ben de bir düzeltme yapayım; Shanghai'de çalışan Shanghai Transrapid 431km seyir hızı ve 501km maksimum hıza sahip. Japonya'da çalışan Chuo Shinkansen ise 500km üzerinde seyir hızı ile 581km'lik dünya hız rekoruna sahip.


    PCP'lerde kullanılacak gaz kuru havadan başka bir gaz olmamalıdır. Azot da kullanan var fakat ben bu konuda yeterli araştırma yapmadığım için tavsiye edemiyorum. Farklı gazlar elbetteki farklı sonuçlar verecektir ama bu farkların dikkate değer olacağını sanmıyorum.

    Air Arms S400 MPR-FT .177/ Hawke Optics Sidewinder 30 Tactical 8.5-25x42
    Air Arms S410-SL Xtra FAC .22 / BSA Deerhunter 8-32x44 SWF
    Webley Raider 10 .22


    A Rh + fakat benden başkasına yaramıyor. =/