köseleden keçe yapılırmı

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • slm lar bu gun ayakkabıcıdan bı parca orjınal kösele aldım bundan hw 77 ye kece yapmak ıstıorum bıraz zor olucak ama acaba uygun olurmu vede uzun ömurlu olurmu.

    Evanıx s 10 blızzard - BSA 3,5x10-40

  • ben bisiklet pompasına köseleden keçe yapmıştım olmuştu. 3 aşağı 5 yukarı aynı mantık olduğu için olur ama ne kadar verimli olur bilemem :thumbup:

    hamdım piştim yandım oldum.

  • Kösele hava tutmada verimli olabilir ama, bildiğim kadarı ile kösele, sıkıştırılmış deriden yapıldığı için çarmpa etkisi ile kısa sürede liflerine ayrılır gibi geliyor bana.

    Zoraki HP01 & Laser Sight
    Hatsan mod.125 Sniper .22 cal.



  • yokluk ta iş görür de ne gereği var ? polüretan varken

    • Official Post

    + 1.000.000.000.000

  • köseleden yapma gerını duymamın sebebebı 1. sı belkı daha aıyı olur dıe duşundum hava sızdırmazlıı 2.sı ben bu tufeğe orjınal kece bulamadım en son servısınde yoktu 1 tane keceyıde ınternetten sipariş vermek ıstemıorum bu yuzden tufee zararı olurmu acaba kecenın kösele olması ve eskıden dıanlarda keçenın köseleden yapıldını duydum surtunmesı ve sızdırmazlığı çok ıyıymış ama ömru nedır bıde pıston çarpma etkısı ıle parcalanırmı bılemıorum.

    Evanıx s 10 blızzard - BSA 3,5x10-40

    • Official Post

    Bırak uğraşma kösele ile olmaz,o eski dianalarda çok başarılı olduğu söylemi eskiden bu poliüretan keçeler yok ikendi,ayrıca kösele keçelerde piston ucu ortasından delik ve bu deliğin içinde de diş vardı ve köseleyi bir çelik pul ile piston ucuna vidalardık,sonra her 100 atışda yağlardık,kuruyunca hava kaçırırdı,piston karşıya her vuruşunda öndeki vida ezilirdi,sonra bu vidayı sıkamaz çözemezdik,hem sen bu köseleyi takayım dersen,canım pistonun ucunu delmen,deliğe kılavuz çekmen lazım ve silahı bu şekilde taş devrine çevirmiş olursun.


    Hangi silahına lazımsa yaz buraya vasa bende sana göndereyim.

  • bende 77 var .

    Evanıx s 10 blızzard - BSA 3,5x10-40

  • mustafa abi 97 ile 77 aynı keçeyi mi kullanıyor?

    • Official Post

    Kecenin nesi var bu silahın keçesi kolay bozulmaz,istemedenmi bozdun? Yoksa bir değişiklik olsun diyemi değiştireceksin,bunları sorma nedenim,elimde belki 20 atış yapmış bir 77 nin keçesi var, "Bulleye" Enesin silahından çıkma,maccari keçe takmıştık.


    Tama dersen,profil bilgini güncelle oradaki adresine yarın kargolarım.

    • Official Post

    mustafa abi 97 ile 77 aynı keçeyi mi kullanıyor?

    evet

  • keçeyı deişme nedenım su ben bu tufekle ılk aldıım zaman 60 70 adımdan boş petı delıp gecıodu uzakmesafede duşme yapmoodu sonra tufeı kurulu bırakmam ıcap ettı e bı kutu pelleten sonra tam 10 metre ölçtuum mesafeden 1.5 cm kaplamalı suntayı delıp gecen tufek yarı yarıya guç kaybetı ve o suntaya sadece saplanıp kalıodu ve bende bı gun modıfıe edıyım dedım 3.20 lık dıana yay aldım trasfer delıınıde 4.5mm yaptım pıston blounuda fılm tabakası oluşturacak şekılde yağladım acık kahverengı shell marka kaucuk gres ıle sılahı topladığımda ateslı sılah kadar guclu halde ıdı atışa gıttıım sonuç mukemmel 130 adımlardan şişe patlıodum ısabette guzeldı şişeler adı ardına patlıodu guzelde ses çıkarıodu fakat 2 kutudan sonra guc gene aynı eskısı gıbı duştu 50 metreden şişler kırılmaz oldu nısan noktam asaı duşmuştu sonra pıstonu söktum tekar gresledım 50 60 metreden tekar kırmaya başladı sonra tekar duştu böle bıkaç kere aynı seyı tekrarladım ve su an 4000 atış yaptım ve şimdi greslesemde ılk 10 atışta gucu kayboluo ve yağ tenekelrını 10 metrden tek taraflı delıo daha önceden 50 metreden promagnum pellet ıle cıft taraflı delıp gecıodu yanı ılk performansımı yakalıamıorum ve şimdi yenı yay aldım onuaktım deişen bişiy yok pıstonu ve pıston blounu söktum pıstonu pıston blounun ıçıne yerleştırdım pıstonun arkasından bastırdım elımle ucundakı hava delınıde kapadım parmaklarımla ama bastıında ılerlemıo hava kaçırmıo elımle kontrol edınce ama tetık çekerken kaçıra bılır ve sanırım bence dızellemeden dolayı keçenın kenaralrı asındı çunku orıngımın yanıp patladını gözlemledım.

    Evanıx s 10 blızzard - BSA 3,5x10-40

    • Official Post

    Ben sana keçeyi göndereceğim,keçen aşırı yanmalardan setleşmiş ve yıpranmış değilse bu güç kaybının nedeni keçeden değil,namlunun yaslandığı transfer deliği önündeki contadandır,bu contayı söküp altına 0,5mm bir kartın koy ve yeniden yerine terleştir,eğer bo contayı başka bir malzemeden yapmışsan ortasındaki delik dar olabilir yada sistemi ileri sürdüğünde o conta fazla eziliyorsa,bu ezilme sırasında ortasındaki delik daralır ve az hava geçeceği için de güç düşük olur.

  • ben orıngıde deiştırıdm eskı orıng ıkı parca olmuştu ve kararmış yanmadan dolayı

    Evanıx s 10 blızzard - BSA 3,5x10-40