Çipura avı

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Çipura meraklısı arkadaşlara yüz puanlık uzman sorusu :) Yem olarak yengeç kullanan arkadaşlar yengecin oltaya takılış şekli nedir?Yem olarak sardalyamı yoksa yengeçmi daha avcıdır?Sardalya sarma takımı nasıl yapılır?

  • Yengeç çupranın en sevdiğ yemlerin başında geliyor o yüzden yengeçle çupra iyi av verir.Şimdi gelelim tafsilata Öncelikle yengecin oltada canlı kalması gerektiğini unutmamak lazım, bu nedenle iğneye takarken dikkatli olmakta fayda var.
    kullanacağımız yengecin boyutları önemli ne büyük nede küçük olacak(1Tl boyutunda ).Yengecin kıskaçlarından birini koparın,iğneyi yengecin sert kabuğu olan sırtından takın ve iğnenin ucunu karın kısmından biraz dışarı çıkartın.hadi rastgele..

    Fx T12 Typhoon 5.5 /Leapers 6-24x50 Mil-Dot AO - Norica twin 5.5-4.5 Scuba (Drager 300 Bar)
    Armsan A612S Slug 61 cm.


    Kemal Yılmam

  • Canakkale bogaz bölgesinde gece ve alaca karanlık avında yengeç çok başarılı ben kullanmadım ama şahidim , gecede 10-15 parça av işten değil. Yemi de, oltayı yengecin anüsünden takıp, iç karın bölgesinde damak hafifce oturup , oynamayacak şekilde takıyorlar, hayvana da zarar vermeyip, canlı kalmasını sağlamaya dikkat etmek lazım. Hoş balık tavındaysa canlı ölü fark etmiyor.


    Sardalya ile yemlenmesine şahit olmadım ama mantıken oynar hırsızlı takım ile, olta galsamadan, hırsız anüsten takılabilir.Sarma takımı bilemiyorum.

  • ben canlı yengeç ile hiç denemedim,ölmüş yengeç in kolları ile denedim.çok güzel sonuç almıştım gün ışımaya başlarken,


    canlı yengeç nasıl saklanır nasıl oltaya takılmalı bu link den inceleyebilirsiniz,



    http://www.balikciadasi.com/fo….php?showtopic=7&st=0






    İsmail abi nin bu yaz ortalarında yakaladığı muhteşem çupura :D canlı yengeç ile g;$i



    kendinin av hikayesi


    dün akşam balığa gitmeye niyetlendim.akşam üzeri soğandereye vardım. akşam yem olarak kullanacağım midyeleri çıkarıp hazırladım.midyeler suyunu çekerken arkadaşlarla birkaç karagöz yakalayıp akşam tava yapıp yedik. hava kararınca karagöze bakmaya başladım. fakat ne hikmetse attığım yem geri geldi. 3 tane karagöz yakalayabildim.
    daha fazla yorulmanın manası olmadığına karar verip istirahate çekildim.
    sabah 4.30 a telefonu kurup yattım.sabaha karşı bir rüya gördüm. çok iri bir çıpra yakalamıştım. gözümü açtım. rüyamış.. hayırdır inşallah dedim. telefonun alarmı çalmaya başladı.kalkıp birkaçtane yenğeç yakaladım.
    hava karanlık olduğu için midye ile karagöze baktım. yine vuran dokunan olmadı.
    hava aydınlanınca yengeç takıp çıpraya takım atmaya başladım. sabah saat 07.00 gibi attığım kamış ileri doğru asılmaya başlandı. takımı elime alıp tasmayı vurdum ama balık asılmaya devam ediyordu. bu günlerde takıma vatoz balıkları da vurduğu için vatoz olabilir diye kamışı kenara atıp elimle çekmeye başladım. geçenlerde 200 metre misinayı vatoz yakalanınca çöpe atmıştım.ama 15 kıloluk vatozuda karaya almıştım. beden 0.40 ayak 0.35 idi ama misinaya güveniyordum. test edilip onaylanmıştı.
    onun için rahatlıkla misinayı çekmeye başladım. balık adeta mehter takımı iki ileri bir geri yaparak gelmeye başladı. allah biliyorya vatoz diye pek özenli çekmiyordum. balık yaklaşınca ayna yapıp bir parladı.. dedim çıpra. tabi benim takımı çekmem değişti. gayet özenli çekmeye başladım.
    balık iri olunca çekmeside zor oluyor. misinaya ne kadar güvensem de olta balığın ağzından çıkabilir.
    ama zoru becerip balığı karaya aldım.
    ve kıyı avcılığımın trofe çıpralarından birini daha yakaladım.
    4.700 kilo.luk güzel bir çıpra idi


    [Resim Engellendi: http://s1.directupload.net/images/091021/temp/he4ul3av.jpg][Resim Engellendi: http://s8.directupload.net/images/091021/temp/vlhambva.jpg]

  • verdiğiniz bilgiler için teşekkürler,oldukça faydalı olacaklarını düşünüyorum.Kadir verdiğin link oldukça açıklayıcı siteye kaydoldum hemen,başka püf noktaları varsa bekliyorum ;kihhik,

  • abi şiddetle tavsiye ederim.çok seviyeli bir sitedir,çok dan beri girmiyordum,kızıyorlar karabatak gibi bir görünüyon bir kayboluorsun diye ;kihhik,

  • Çipura için benim vazgeçilmez yemim ''mamun''du,izmirde zamanında bu yemle çok çıpura-karagöz yakaladım ve usta balıkçılar tarafındanda çok kullanılan bir yemdi.tabi yemleri biz kendimiz çıkarıyorduk biraz zahmetliydi ancak buna değiyordu,iğneyi arka tarafından (kuyruk kısmından) takıp karın bölgesine yakın yerden hafifçe çıkarıp bırakıyorduk,çok uzun bir sürede canlı bir şekilde kalabiliyordu,herkese şiddetle tavsiye ederim..


    [Resim Engellendi: http://i38.tinypic.com/10po7zd.jpg][Resim Engellendi: http://i35.tinypic.com/10pasfk.jpg]


    Alıntı:


    Istakozun küçüğü görünümündeki bu deniz canlısı 3 - 4cm., boyundadır. Pek çok amatör mamunu ıstakozun yavrusu zanneder. Mamunun boyu istakoz yavrusuna göre daha kısa, vücudu daha tombul, kuyruk yelpazesi daha kısa fakat geniştir. Rengi grimsi-yeşildir. 1 metre kadar derinlerde kumlu - humuslu bölgelerde toprağa gömülü olarak yaşarlar. Özellikle dere ağızları sevdiği
    yerlerdendir. Mamunun yaşadığı bilinen yerlerde gezinilerek mamunun toprağın dışına çıkması sağlanır daha sonra kepçe ile toplanır. Özellikle Ege bölgesinde çipura ve mercan avı için çok aranır, Marmara denizi ve İstanbul'da temini zor olduğun dan pek bilinmez ve kullanılmaz. İğneye karides gibi canlı olarak takılır.
    Takma şekli de hemen hemen aynıdır ama daha iri ve dayanıklı olduğundan karides veya teke kadar özen göstermek gerekmez.

    FX Gladiator .22cal , BSA 8-32x44 SWF
    Weihrauch Hw 97K .22cal

  • Kadir abi o fotodaki kimdir abi nerde yakalamış onu gördüğüm en büyük çipura ya


    en sevdiğim balıkdır kendileri vay anam vay ağzımın suyu aktı ya.

  • İsmail abi izmir li,ege bölgesin de çipura daha çok çıkıyor bizim burala nazaran,bizim buralar da da var ama,olta atacak yer kalmadı,her yer doldu taştı oteller ile,balık lar kaçtı jetsiki tekne davasına,eski den kıyıdan çok güzel balıklar alırdım