Fx Gladio 12 metre gurupman (gurupman denilirse tabiki)

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Forumda ki birçok arkadaşın 10-15 metre gibi mesafelerle artık uğraşmadığını biliyorum. Amacım daha iyi nasıl atış yapabileceğim konusunda tavsiye almak. Bir kaç haftadır aklımda, isabetsizlikle ilgili olarak, tüfek veya aksesuarlarından kaynaklandığını düşündüğüm bir çok soru işareti vardı. Ancak yeni yeni farkına varıyorumki sorun çok büyük bir ihtimalle tüfeği yeterince sabitleyemememden kaynaklanıyor. Bu gurupmandaki atışları, tüfeği bir sandalyenin üzerine koyarak 40X büyütmede ve düşük güçte yaptım. Bu büyütmede bakınca hedef o kadar sallanıyor ki 1-2 saniyeden daha uzun sabit tutamıyorum. Tam sabitledim tetiği çekeyim diyorum daha tetik ortadayken hedeften saptığını görüyorum. En kısa zamanda bir kum torbası edinmem gerektiğini düşünüyorum. Değerli arkadaşların önerilerine ihtiyacım var. Bu arada yeri burası değil ama 'FT atış' nedir?... açıklayabilirseniz sevinirim.


    [Resim Engellendi: http://s1.directupload.net/images/091025/temp/bwbxu3wc.jpg]

    Air Arms S510 xtra Fac
    BUSHNELL ELITE 6500 4.5-30x 50
    Dan Wesson revolver 6'' 4,5 mm BB (Bozuk)

  • Fena görünmüyor. Gladiator için fazla büyük gruplar fakat tutuş tekniğinizi geliştirirseniz daha iyi sonuçlara ulaşabileceğinizin bir göstergesi.
    Sandalye gibi sert desteklerde atış zor olur. Daha yumuşak destekler deneyin. Ötneğin bir çantanın içine kazak vs. doldurarak işinizi görecek bir destek haline getirebilirsiniz. Örneğin ben destek olarak genelde fotoğraf makinamın çantasını kullanıyorum. "System bag" olduğu için yeterince sert ve büyük.


    Büyütme miktarınızı düşürmenizi önerebilirim. Özellikle bunun gibi kısa mesafelerde çok yüksek zoom alışık değilseniz ters tepebiliyor.


    Tüfeği sabitleme konusuna gelirsek; tahmin ediyorum tüfeği sabit tutmak için bayağı çaba gösteriyorsunuz. Onun yerine tüfeği mümkün olan en rahat şekilde tutarsanız titremelerin azaldığını göreceksiniz. Tüfeği sabit tutmak için uğraştığınızda kaslarınızdaki gerginlik titremeye sebep olur. Ayrıca yine sıktığınız kaslar daha fazla oksijen tüketeceğinden dolaşımınız ve doğal olarak nazınız hızlanır ve kanı temizlemek için daha çok çalışması gereken akciğerleriniz soluk refleksinizi hızlandırır. Taşikardi ve hiperventilasyonun her ikisi de silahınızda daha fazla titreme ve hareket anlamına gelir. Bunu yerine mümkün olan en az kas gücünü kullanarak ve rahat alıp verilen üç nefesten sonra ciğerlerdeki havayı normal nefes verme noktasındaki yarı boş halinde tutarak sonraki 10 saniye içinde atış yapmak gerekir. Nefesinizi verdiğinizde kandaki oksijen miktarı azalacak ve bunun sonucu olarak nabzınız düşücek, ayrıca nefesinizi ciğerlerinizi doldurarak tuttuğunuz duruma kıyasla göğüs kafesiniz daha az stres altında olacağıdan kalp vuruşlarınızı bedeninizin dışına daha az şiddette iletecektir. Bunlar doğru tetik kontrolü ile birleştiğinde iyi bir atış tekniği teşkil edecek ve grupmanlarınızı daha da küçülecektir.

    Air Arms S400 MPR-FT .177/ Hawke Optics Sidewinder 30 Tactical 8.5-25x42
    Air Arms S410-SL Xtra FAC .22 / BSA Deerhunter 8-32x44 SWF
    Webley Raider 10 .22


    A Rh + fakat benden başkasına yaramıyor. =/

  • Görüşlerin için teşekkür ederim Evren. Tavsiyelerini dikkate alacağımdan emin olabilirsin.

    Air Arms S510 xtra Fac
    BUSHNELL ELITE 6500 4.5-30x 50
    Dan Wesson revolver 6'' 4,5 mm BB (Bozuk)

  • Birkaç tane nevresim battaniyeyi üst üste koyarak destekli atış yaptım. Atış yapmadan önce dediğiniz nefes alma kurallarına da uymaya çalıştım. Nişan alma esnasındaki salınım hareketlerini minimuma indirdiğim halde 3 atıştan en az bir tanesi 1 cm sapıyor. Hedefdeki titreme en fazla yarım cm olduğu halde 1cm kadar sapması benim atış tekniğim dışında bir sorunu aklıma getiriyor. Ayrıca dün namluyu temizlemek için keçe pelletle 10 adet atış yapmıştım. Yani namlunun kirli olma ihtimali de pek yok. Birde düşük büyütmelerde hedef kağıdındaki rakamları net görünmüyor. Mecburen büyük büyütme kullanıyorum.

    Air Arms S510 xtra Fac
    BUSHNELL ELITE 6500 4.5-30x 50
    Dan Wesson revolver 6'' 4,5 mm BB (Bozuk)

  • Bahsettiğiniz problem paralaks problemine benziyor. Yazı ile ne olduğunu anlamak da, çözüm üretmek de kolay değil. Bir buluşmamaıza katılın, hep beraber inceleyelim sorunu.

    Air Arms S400 MPR-FT .177/ Hawke Optics Sidewinder 30 Tactical 8.5-25x42
    Air Arms S410-SL Xtra FAC .22 / BSA Deerhunter 8-32x44 SWF
    Webley Raider 10 .22


    A Rh + fakat benden başkasına yaramıyor. =/

  • Ben de büyütme oranının düşürülerek deneme yapılmasından yanayım. Tecrübeler, büyütme arttıkça hedefin daha çok titrediğini gösteriyor.

    S&W 686-6

  • Bu arada yeri burası değil ama 'FT atış' nedir?... açıklayabilirseniz sevinirim.



    aşağıdaki videoyu izlerseniz göreceksiniz.


    FT atış teknikleri


    bu arada bunlar kaçar atış yazmamışsınız. ancak bence kötü değil, daha iyisi iyi bir destek ve nefes-tetik kontrolüyle sağlanabilir.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • Hedef kağıdında yazmıştım ama fotoğrafı cep telefonu ile çektiğim için sanırım okunamıyor. Yandakiler 6 şar ortadaki 8 atış idi. Videodan anladığım kadarıyla FT vücudun uzuvları dışında destek kullanılmadan yapılan atışlara deniyor galiba.

    Air Arms S510 xtra Fac
    BUSHNELL ELITE 6500 4.5-30x 50
    Dan Wesson revolver 6'' 4,5 mm BB (Bozuk)

    • Official Post

    Caner, FT de hedefler çeşitli mesafelerde yerleştirilirler, yarışmacılar hedeflerin kaç metre mesafede olduklarını bilmezler, her yarışmacının her hedefe 1 tane atış hakkı vardır ve mesafe ölçücü kullanmak yasaktır, kısacası böyle.

    FX Revolution .22 - AirArms S410 .22 - Samyang Recluse .357 - Samyang Sumatra 2500 .25
    Weihrauch HW100 .22 - Weihrauch HW50 .177 - Weihrauch HW35 .177 - Diana Mod52 .22
    Diana Mod48 .22 - Diana Mod250 .177 - BSA Mercury .177 - Gamo Stutzen .177
    Gamo CF20 .177 - Webley Patriot .22 - Webley Longbow SE .177 - Benjamin Mod392 PA .22
    Daisy Powerline 917 .177 - Nightstalker NS1200 .177 - Smith Wesson Revolver .25


    Forum Kuralları
    Foruma Yeni üye oldum, öncelikle hangi bölümleri incelemeliyim ?