Kavramlar

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Sevgili arkadaşlar,
    Zaman zaman profesyonellikle, amatörlük; sporculukla, hobi merakı karıştırılıyor. Bu yüzden kendimce kavramları sınıflandırarak, görüşlerinize sunuyorum.
    Sağlıcakla kalın


    PROFESYONEL SPORCU: Yaptığı spor dalını meslek haline getirip, o spordan geçimini sağlayan kişi.
    SPONSOR DESTEKLİ SPORCU: İster profesyonel, ister amatör olup, yaptığı spor dalında başarı gösterdiği sürece kişi veya kurumlardan maddi destek gören kişi.
    AKTİF AMATÖR SPORCU: Yaptığı spor dalının federasyonundan lisans almış ve o federasyonun belirlediği ulusal veya uluslar arası yarışmalara ister bir klüp adına, ister ferdi olarak katılan, lisans vizesini her yıl yaptıran kişi.
    PASİF AMATÖR SPORCU: Yaptığı spor dalının federasyonundan lisans almış ve o federasyonun belirlediği ulusal veya uluslar arası yarışmalara katılmayan ama lisans vizesini her yıl yaptıran kişi.
    HOBİ MERAKI OLAN KİŞİ: Uğraşısı dışında, ilgi duyduğu bir şeye boş zamanının bir kısmını ayıran ve ilgisi az veya çok olan kişi.
    PROFESYONEL KESKİN NİŞANCI: Yetenekleri ve çalışması doğrultusunda mesleği gereği hedefi çok iyi vuran kişi.
    AMATÖR KESKİN NİŞANCI: Yetenekleri ve çalışması doğrultusunda yaptığı spor gereği hedefi çok iyi vuran kişi.
    HOBİ MERAKI OLAN KESKİN NİŞANCI: Yukarıda ki her iki gruba girmeyen, yetenekleri ve çalışması doğrultusunda hedefi çok iyi vuran kişi.

    Bülent Eğinlioğlu


    Asıl önemli olan ve memleketi temelinden yıkan, halkını esir eden, içerideki cephenin suskunluğudur.


    Mustafa Kemal Atatürk

  • Ben hobi merakı olan kişi sınıfına giriyorum bu gruplandırmada.Hatta hobi merakı olan vasıfsız atıcı daha net tanımlama :)


    Ekrem hocama bende katılıyorum, bende aynı gruba dahilim :)

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • HOBİ MERAKI OLAN KİŞİ: Uğraşısı dışında, ilgi duyduğu bir şeye boş zamanının bir kısmını ayıran ve ilgisi az veya çok olan kişi


    Ben bu sınıftayım herhalde.
    Bu hobi merakı olan kişi olmanın; bir de, hobiyi paylaşınca alınan zevkin kat ve kat artması, ortak payda da menfaat gözetilmeden kurulan dostlukların gelişmesi gibi bir tarafı var ki, işte bu benim en çok keyif aldığım kısım.

  • HOBİ MERAKI OLAN KİŞİ: Uğraşısı dışında, ilgi duyduğu bir şeye boş zamanının bir kısmını ayıran ve ilgisi az veya çok olan kişi.


    Ben de yalnızlık sebebiyle bu sınıfta kaldım. :(