Air Arms Kundakları

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
    • Official Post

    Değerli arkadaşlar,


    AirArms S410, MPR, TX200, Prosport modellerinde kundaklarda vernik kullanılmamıştır, ağaçlar hamdır, en ufak bir nem yada ıslanma durumunda ağacın yüzeyi suyu nemi emip zamanla deforme olabilmektedir, bu konuda en ideal çözüm balmumu esaslı cila kullanmaktır, tik yağı mat görünüm sergilemekte, zamanla toz ve kiri üzerine alarak rengi bozulmaktadır ama YataGunda da satışa sunduğumuz altta linkini verdiğim Antik Wachs ı kullanmanızı tavsiye ederim, uygulamadan bir süre sonra kuru bir penye ile ovalayarak parlatabilirsiniz, oldukça da güzel görüntü sağlamakta, ağacın damarlarını dahada görünür şekle büründürmektedir, ağacı korumaktadır.


    https://www.yatagun.com.tr/det…n_Antik_Wachs=&ID=967


    [Resim Engellendi: https://www.yatagun.com.tr/XD6N3Y5I6K4V2Z5A1Q0T1Z.jpg]

  • Mustafa abi bu kutu kaç gram? içindeki cila kaç kere uygulanabilir?

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

    • Official Post

    Mustafa abi bu kutu kaç gram? içindeki cila kaç kere uygulanabilir?


    Net : 250 gram Erdem, ve sana 2 - 3 yıl gider

  • bugünkü buluşmada biraz yağmur damlası aldı kundak. hakikaten damla izleri çıktı. Osman abinin ofisinde Tik yağı varmış, onun ile silip temizledim, bir krem-cila almak şart .

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • Acaba AA kundaklarında gomalak vernik mi kullanılmış? Ben dikkat etmedim ona.

    Air Arms S400 MPR-FT .177/ Hawke Optics Sidewinder 30 Tactical 8.5-25x42
    Air Arms S410-SL Xtra FAC .22 / BSA Deerhunter 8-32x44 SWF
    Webley Raider 10 .22


    A Rh + fakat benden başkasına yaramıyor. =/

    • Official Post

    Acaba AA kundaklarında gomalak vernik mi kullanılmış? Ben dikkat etmedim ona.


    Hayır Evren, vernik yok ayrıca gomalağı çok iyi bilirim geldiğinde sanada uygulamasını bizzat öğretirim.
    Bu kundaklarda hafif bir ahşap besleyici yağ yada cida kulllanılıyor, ama yukarıdada belirttiğim gibi, bizzat 3 yıldır denemelerim sonucu deneyimlerimi yazdım, tik yağı benzeri ürünler zamanla akşabın el tutulan yerlerinde kararma ve kalın tabakalar oluşup çirkinleşmesine yol açıyor, en mükemmel yöntem (şayet vernik kullanılmayacaksa) Balmumu esaslı cila yani YataGunda sadece 6 tane bulabildiğim, Jansen markanın Waks dır.


    Vernik uygulamasında kundağı elinize aldığınızda ahşabın o tarif edilemeyen sıvaklığını hissedemiyorsunuz ama doğrudan ahşaba doğal malzemeye dokunduğunuzda tuttuğunuzda tedavi edici bir rahatlama hissi veriyor.

  • Mustafa abi bu Jansen wkasın kullanımında sürülecek yüzeyi yağdan/kirden arındırılmış olması söyleniyor. şimdi ben panikle tik yağı uygulamıştım dün (yoksa gece uyuyamazdım :) ) , bunu uygulamamda bir sakınca olur mu?

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

    • Official Post

    Mustafa abi bu Jansen wkasın kullanımında sürülecek yüzeyi yağdan/kirden arındırılmış olması söyleniyor. şimdi ben panikle tik yağı uygulamıştım dün (yoksa gece uyuyamazdım :) ) , bunu uygulamamda bir sakınca olur mu?


    Bende tik yağı emdirilmiş kundağa waks uyguladım sorun olmuyor, fön makinası ile kundağı iyice ısıt (tabi kundağı tüfekten ayır, sadece 1 tane vidayı sökeceksin çok basit) kuru bezle iyice sil kundağı ve kundak sıcak iken waks ı uygula, 1 - 2 saat kurusun kalörifer peteği üüzerinde sonra kuru bir penye ile ovalayarak parlat, işin bitinde mekaniği monte et.

  • bu ciladan edinmek lazım

    Steyr Challenge 4,5 - Schmidt&Bender FTII 12.5-50x56
    Steyr Hunting 4,5 - Sightron SIII 10-50x60
    FX Bobcat 6,35 - Bushnell 4200 6-24x50
    AA S410 5,5

  • Mustafa abi sizden sipariş ettiğim Jansen cilayı kundağa uygulamak istiyorum. Erdem abiye dediğiniz gibi benimde kundağı fön makinasıyla ısıtmam gerekirmi?

    Hobiye ara verdim ;avci;;avci;

    • Official Post

    Mustafa abi sizden sipariş ettiğim Jansen cilayı kundağa uygulamak istiyorum. Erdem abiye dediğiniz gibi benimde kundağı fön makinasıyla ısıtmam gerekirmi?


    İlk uygulamada kundağı silahtan ayırın ve kundağı iyice ısıtın, neden ısıtacağız? çünkü bu ısıtma sırasında kundakta olan nem tamamen dışarı atılmış olacak ve sıcağı sıcağına waksı uygulayalımki bu nemin çıktığı hücreleri waks doldursun ve derinlemesine emsin, sonrasında en as 2 - 3 saat hatta mümkünse hava alan bir ortamda (yani çantasında olmasın) 1 gün boyunca kurusun, sonra pamuklu penye türü bir bezle güzelce ovalaya ovalaya parların, ovaladıkça parlar, aynı ayakkabımızı cilaladığımızda sonrasında parlattığımız gibi.

  • Acaba Jansen Antik Wachs'dan daha bulabilme ihtimalimiz var mı ?