s410 bakımı muhafazası hakkında

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • herkeze merhabalar;


    işim nedeniyle tüfeğimi sadece hafta sonu kullanma fırsatı bulabiliyorum tahminimce birçoğumuz için durum aynıdır, bunun dışındaki zamanlarda kılıfında soğuk bir ortamda duruyor...


    Arasıra özleyip elime alıyorum bu akşam tüpün yüzeyinde ufak prüzler farkettim sanki pas tutacakmış gibi, namluda böyle birşey yoktu...


    bunun ve bunun gibi şeyler için ne yapılmalı?


    şimdiden teşekkürler


  • Sayın Romeo,
    Ben spey silikonu bir beze veya kağıt peçeteye sıkıp siliyorum, bu işlemi 15-20 günde bir yapıyorum tabii silahın ahşap kısımları hariç. Benim uygulamam böyle.
    Sağlıcakla kalın

    Bülent Eğinlioğlu


    Asıl önemli olan ve memleketi temelinden yıkan, halkını esir eden, içerideki cephenin suskunluğudur.


    Mustafa Kemal Atatürk

  • çok teşekkürler bunun için marka önerebilirmisiniz bana? bir de namlu içi temizliğini 250 atışta bir diye yazıyordu klavuzda yanlış hatırlamıyor isem bu hayatimidir? 350 atış kadar yaptım aklımı kurcalayıp duruyo...

  • Sayın Romeo,
    Ben spey silikonu bir beze veya kağıt peçeteye sıkıp siliyorum, bu işlemi 15-20 günde bir yapıyorum tabii silahın ahşap kısımları hariç. Benim uygulamam böyle.
    Sağlıcakla kalın


    Ayrıca, pelleti namluya süren (adı her neyse) metal parçayıda her temizlikte silikonlamanızı öneririm

    Bülent Eğinlioğlu


    Asıl önemli olan ve memleketi temelinden yıkan, halkını esir eden, içerideki cephenin suskunluğudur.


    Mustafa Kemal Atatürk

  • Mustafa bey de satıyor, ben WÜRTH silikon speyini, ayrıca gene aynı markanın MULTI çok amaçlı temizlik spreyini kullanıyorum. Genellikle Shell benzin istasyonlarında satılıyor.

    Bülent Eğinlioğlu


    Asıl önemli olan ve memleketi temelinden yıkan, halkını esir eden, içerideki cephenin suskunluğudur.


    Mustafa Kemal Atatürk

  • Tüfeği kılıf gibi hava alamayacak ortamda saklamak pek iyi değil.Özellikle İstanbul gibi nemli bir yerde kılıfın içindeki nem tüfeğe işler.Metal yüzeyleri hafifçe yağladıktan sonra kendi karton kutusunda muhafaza edip atışa giderken kılıfa koyabilirsiniz.Karton kutu nefes alır.Ayrıca kullanılmayacağı zamanlarda namlu içininde çok hafif yağlı olması öneriliyor.Bu bahsettiğiniz şekilde saklarsanız tüp ve namlu içinde korozyon olma olasılığı yüksek.Dediğiniz gibi kullanım kitapçığında 250 atışta bir temizlik öneriliyor ama siz isabetin bozulmaya başladığını hissettiğinizde temizlik zamanı geldiğini anlayabilirsiniz.Dış yüzeyler için bende Yatagun'dan aldığım slikon spray'i kullanıyorum.Namlu içi temizlik için pcp tüfekler başlığı altında deneyimlerimi paylaşmıştım.

    FİLİNTALAR GRUBU

  • Tam olarak bahsettiğiniz gibi sanırım; elimi sürdüğümde yağ gibi değilde hafif bir nemle prüzlenmeler hissettim yüzeyde ürünü en kısa zamanda temin edicem...şu andan itibaren de kutusunda muhafaza edicem. ancak merak ettim namlunun içinde de bu tür korozyon oluşmamıştır değilmi tüpün yüzeyi gibi?

    • Official Post

    Ayrıca silah üreticileri özellikle PCP silahların ABS plastik çantada içinde nem alıcı ile saklanmasını öneriyorlar, bende silahlarımın tamamını silikon sprey ile hafif dumanlatıp hep aynı pamuklu bez ile silip plastik çantada tutmaya çalışıyorum içinde nem alıcı granül torba ile, tabi benim evin orman kenarında olması ve silahlara olan aşkımdan dolayı silahlarımın tamamıda duvarda asılılar ve hergün en az iki tanesiyle mutlak atış yapıyorum.

    • Official Post

    Tam olarak bahsettiğiniz gibi sanırım; elimi sürdüğümde yağ gibi değilde hafif bir nemle prüzlenmeler hissettim yüzeyde ürünü en kısa zamanda temin edicem...şu andan itibaren de kutusunda muhafaza edicem. ancak merak ettim namlunun içinde de bu tür korozyon oluşmamıştır değilmi tüpün yüzeyi gibi?


    Şenol içinde oluşması biraz zor çünkü bolt kapalı olduğu için namlu içinde hava sirkülasyonu gerçekleşmez ama olmuşsada kurşun onu temizler, bundan sonra mutlak namlu içinide hafif yağ emmiş nemli bir ip şeklinde pamuklu bez ile yağlı bırak,
    Silikon spreyin çok çeşitli marka ve kıvamda olanları mevcut piyasada, ben 3 farklı kıvamda olanını denedim, Yatagunda sattığımda en ince olanı, daha koyu olanlar vıç vıç oluyor, ince olan ise hemen dolgu sıvısı uçuyor ve yüzeyde belli belirsiz bir film tabakası bırakıyor ve bu tabaka silahı ciddi anlamda dış etkenlere karşı koruyor.

  • çok teşekkürler Mustafa abi bu hafta müsahit olamaz isem önümüzdeki hafta sonu bi çayınızı içmeye geliriz o halde yataguna :) birde Kadir bey moderatör takabilmek için bir ara aparattan söz etmişti yaptırabildiniz mi acaba?

    • Official Post

    çok teşekkürler Mustafa abi bu hafta müsahit olamaz isem önümüzdeki hafta sonu bi çayınızı içmeye geliriz o halde yataguna :) birde Kadir bey moderatör takabilmek için bir ara aparattan söz etmişti yaptırabildiniz mi acaba?


    Her zaman beklerim,
    Adaptorler henüz tamamlanmadı maalesef