HW77 KUNDAK YENİLEME

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Bülent abi (MBE) HW77'sinin kundağının biraz eskidiğinden yakınıyordu.İsterse kendi silahım Mod 460'da yaptığım kundak yenileme işlemini yapabileceğimi söyleyince sağolsun bana güvendi ve silahını kundak operasyonu için bana verdi.
    Kundağı söktükten sonraki resimler:
    [Resim Engellendi: http://s7.directupload.net/images/100125/temp/4dg58smw.jpg]
    [Resim Engellendi: http://s6.directupload.net/images/100125/temp/ua5266zr.jpg]
    [Resim Engellendi: http://s2.directupload.net/images/100125/temp/jztgx9wt.jpg]
    [Resim Engellendi: http://s6.directupload.net/images/100125/temp/ka4t2wfh.jpg]
    [Resim Engellendi: http://s11b.directupload.net/images/100125/temp/yiusqwle.jpg]
    [Resim Engellendi: http://s2.directupload.net/images/100125/temp/nqn4abo7.jpg]


    Daha sonra kundağın üstündeki cila ve boyayı sökmek için boya sökücüyü püskürterek yarım saat bekleyip fırça ile ovalayıp su ile yıkadım.Bu işlemi iki kez yapmam gerekti.
    [Resim Engellendi: http://s6.directupload.net/images/100125/temp/ohmas3kj.jpg]
    Sanırım ağaca renkli vernik gibi bir şeyi tabanca ile püskürtmüşler.Boya sökücü, ağacın emddiği kısmı tam olarak sökemiyor.Ardından en önemli ve yorucu kısım olan zımparalama işlemine başladım.Ağacın cinsini tam olarak bilmiyorum ama muhtemelen kayın yada akağaç olabilir.Benim Mod 460 ile aynı cins ağaç.İlk önce 120 , ardından 180 ve en sonda 400 numara zımpara ile ağacı bembeyaz çıkardım.Çok ince zımpara ile biraz daha çalışmam gerek.Ağaç çok açık renk olduğu için ceviz rengi boya sürüp daha sonra kundak yağını 7-8 kat uygulamam gerekiyor.


    [Resim Engellendi: http://i47.tinypic.com/vyukqc.jpg]

    FİLİNTALAR GRUBU

  • kolay gelsin, boya çözücü atılmış halde kendi silahımın kundağını görsem herhalde düşüp bayılırdım :)


    vernik atmayacakmısınız? teknik s410 kundaklarındaki gibi mi olacak?

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • Birchwood Casey'in kundak yenileme seti ile yapıyorum.İçinde istenirse kullanmak için ceviz rengi boyası , yağ , ve koruyucu-parlatıcısı var.Eğer kundak ceviz olsaydı zımpara sonrası doğrudan yağı uygulayacaktım ama ağaç çok beyaz olduğu için renk vermem gerekiyor.Yağı her kat arası bir gün civarı bekleyerek 7-8 kat uygulamak gerekiyor.Herkat öncesi steel wool ile bir sonraki kat için ağaç üstünde çizikler oluşturuluyor ki yağ daha iyi nüfus edip tutsun.Sonunda ağacın üstünde parlak ve sert bir tabaka oluşuyor.Ağacada iyice işlediği için ağaca hiçbir şekilde su vb.işlemiyor.AA'ların üstündeki farklı birşey ham ağacın üstüne parlaklık ve sertlik vermeyen birşey uygulamışlar.AA'nın bu halinin üstünede benim kullandığım yağı uygulayanlar var ama bence bu hali daha güzel.
    Aşağıdaki Mod 460'da yaptıklarımı koyduğum linkte bitince alacağı durumu görebilirsiniz.


    Kundak boya ve cila yenileme

    FİLİNTALAR GRUBU

  • Tamam Tunç getiririm.Discovery'i gördün , üstüne uyduruk bir boya atmışlardı,onunda üstündeki boyayı söküp ondada uyguladım aynı şeyi.Yalnız onun ağacı kaliteli olmasada cevizdi o yüzden yağı direk ağacın üstüne uygulamıştım.Bu iş biraz uzun süren ve oyalayıcı olduğu için fabrikasyon pek yapılmıyor.O yağı parmakla yedirerek sürüyorsun ağaca.Fırça, tabanca gibi birşeyle yapmak mümkün değil.Benimki genede acemi işi tabi.

    FİLİNTALAR GRUBU

    • Official Post

    Taylan bey, yoksa uyguladığınız yağ diye gomalak olabilirmi? kuruyunca vernik havası verir, hergün bir kat bir kat bezle ovalayarak uygulanır.

  • [Resim Engellendi: http://s3.directupload.net/images/100126/temp/xv5yojgj.jpg]


    Açıkçası gomalağın ne olduğunu bilmiyorum.Kullandığım malzeme bu.Kehribar rengi , zeytinyağı kıvamında.Dediğiniz gibi kuruduğunda vernik gibi sert ve parlak görünüm alıyor.Ama parmakla sürüp her kat arası üstündeki parlaklık gidene kadar çok ince zımpara yada çelik yünü ile ovalamak gerekiyor.


    [Resim Engellendi: http://s6.directupload.net/images/100126/temp/xcq7396m.jpg]


    Bu da boyası.Bildiğimiz su bazlı ahşap boyası.Oldukça koyu bir ceviz rengi.İstenirse su ile renk açılarak kullanılabiliyor.

    FİLİNTALAR GRUBU

  • Ben şimdi bu s410 kundağını çok koyu bi renk yapmak istesem önce üzerindeki ahşap koruyucuyu sökmemmi gerekiyor. Ondan sonramı şu ahşap boyasını sürmem gerekiyor.
    Yoksa üzerine hiç bişi yapmadan sürebilirmiyim.

  • Ben şimdi bu s410 kundağını çok koyu bi renk yapmak istesem önce üzerindeki ahşap koruyucuyu sökmemmi gerekiyor. Ondan sonramı şu ahşap boyasını sürmem gerekiyor.
    Yoksa üzerine hiç bişi yapmadan sürebilirmiyim.


    Hiç tavsiye etmem..herşeyin orjinal kalması daha iyi.....ancak deforme olursa işlem yapmak bence daha uygun...imkanlar sınırlı olunca fabrikasyon kadar güzel işçilik olmuyor.

    A Takımı Üyesi

  • Tunç bu yağı sürmeden ağacın ham haline gelmesi gerekiyor.Bizim ceviz kundakların uç tarafındaki koyu renkli kısım ve o aradaki beyaz kuşak silaha bence bu havayı veriyor.Oralar nasıl yapılır bilmiyorum.Ama büyük ihtimal güzel olmaz diye düşünüyorum.

    FİLİNTALAR GRUBU

    • Official Post

    Tunç cevize sakın yapma,


    Taylan bey Gomalak bu,

  • Ben şimdi bu s410 kundağını çok koyu bi renk yapmak istesem önce üzerindeki ahşap koruyucuyu sökmemmi gerekiyor. Ondan sonramı şu ahşap boyasını sürmem gerekiyor.
    Yoksa üzerine hiç bişi yapmadan sürebilirmiyim.


    Tunç AA'nın kundağıyla oynamazsan, söz seni REAL'e götürüp, yiyecek reyonlarını dolaştıracağız ;kihhik,;lol;;,;-;şrofls;.

    Bülent Eğinlioğlu


    Asıl önemli olan ve memleketi temelinden yıkan, halkını esir eden, içerideki cephenin suskunluğudur.


    Mustafa Kemal Atatürk

  • Tunç cevize sakın yapma,


    Taylan bey Gomalak bu,


    Bildiğim kadarıyla gomalak, ispirto içinde çözülmüş organik malzemelerle yapılan bir cila. Taylan beyin kullandılkarı ise subazlı ahşap boyası ile keten tohumu yağı esaslı bir yağ.

    • Official Post

    Bence Gomalak Mehmet bey, boya su bazlı olması normal zaten su bazlı olmalıki ahşaba işlesin, ama dikkat ederseniz Taylan bey hergün bir kat sürüp ovalayarak, yeniden uygulamadan önce sıfır zımpara yapıyorum dedi ve kuruduğundada vernik havası var dedi.

  • Ben üreticinin sitesine baktım, "Its unique blend of linseed and natural oils " diyor bildiğim kadarıyla "linseed oil", Keten tohummu yağı demek. Gomalak ise Coccus lacca adlı böcekğin yumurtalarından üretilen recinenin alkolde eritilmiş haliymiş. Valla ben google yalancısıyım. ;,;-

    • Official Post

    Ben orijinal sitesine girip okumadım, Taylan bey vernik gibi sonuç verdiği için gomalak olabilir dedim, geçenlerde bauhause da gezerken bir alman cila buldum, üzerindeki yazıları almanca tercüme ettirdiğimde gomalak olduğu ortaya çıktı.

  • Ben orijinal sitesine girip okumadım, Taylan bey vernik gibi sonuç verdiği için gomalak olabilir dedim, geçenlerde bauhause da gezerken bir alman cila buldum, üzerindeki yazıları almanca tercüme ettirdiğimde gomalak olduğu ortaya çıktı.


    Ben de Bauhause'da cilaların olduğu yerde yarım saat harcadım. Reyon görevlileri malesef ne sattıklarını bilmiyorlar onlara danışmak çok anlamsız oldu. Beni boya reyonundaki boat verniklerine yönlendirdiler... ;kihhik,
    Sonunda hobi boyaları kısmında bazı ürünler buldumı. Dört beş çeşit ahşap cilası içinden ne esaslı olduklarını ayıt edebildiğim; kaynamış ince bezir, şellak, gomalak ceviz yağı ve tik yağı oldu. Onlara itibar etmedim.


    En sonunda sizin ham AA kundakları için tavsiye ettiğiniz, ayakkabı cilasına benzeyen, bal mumu esaslı "antik wax" bulup aldım. AA kundağında onu kulanıyorum. Kar, yağmur bana mısın demedi. Ahşabı koruma açısından cok başarılı. Tavsiyeniz için çok teşekkürler


    Taylan bey Kundağın finişini tamamen yeniliyor. Önceki yaptığı kundağı ben gördüm çok başarı olmuştu. İnşallah tüfeklerimizi o derece yıpratacak kadar atış yaparız da refinish için bülent beyin arkasından sıraya gireriz. Taylan beyin ellerine sağlık kundağın çok güzel olacağından şüphem yok.

  • Alıntı

    Taylan bey Kundağın finişini tamamen yeniliyor. Önceki yaptığı kundağı ben gördüm çok başarı olmuştu. İnşallah tüfeklerimizi o derece yıpratacak kadar atış yaparız da refinish için bülent beyin arkasından sıraya gireriz. Taylan beyin ellerine sağlık kundağın çok güzel olacağından şüphem yok.


    Mehmet bey ne demek,büyük bir zevkle.Güveniniz için teşekkürler, sonuçta benimki acemi işi aslında.
    Ahşapla uğraşmak insanın kafasını dinlendiriyor.Rakamları kafamdan atamazsam müthiş rahatsız oluyorum.Bir ara da tahta çöplerden maket yapımına sarmıştım.Çok uzun vaktini alıyor insanın ama müthiş zevkli.


    [Resim Engellendi: http://s1.directupload.net/images/100127/temp/y7fe8a7d.jpg]
    [Resim Engellendi: http://s10b.directupload.net/images/100127/temp/tjp3qjxs.jpg]

    FİLİNTALAR GRUBU