ilk denemeler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Selamlar arkadaşlar,


    diana mod 31 4,5mm silahıma dürbünü taktım, 10 metrede (tamam yakın ama yavaş yavaş....) ekteki grupmanı yaptım. Dürbünün sıfırını tam ayarlamadım, amacım gruptu.


    Desteksiz ayakta atış, AA field heavy saçma attım. Saçmayı da fotoya ekledim. Saçma vuruş merkezleri yaklaşık 1,5 cm içindeler.




    [Resim Engellendi: http://s12b.directupload.net/images/100212/temp/xhm39wn7.jpg]




    Bu arada dürbünü silah üzerinde sıfırlamadan önce aşağıdaki fotodaki aparata yerleştirip sıfırladım. Dürbünü V yataklara yerleştirip optik merkezinde çevirmeye başladım. Tahmin edeceğiniz gibi artıkıl her tarafta gezindi. Biraz uğraştıktan sonra sabitlemeyi becerdim. Yani dürbünü çevirdiğimde artıkıl hep aynı noktayı gösterdi. Amacım artıkılı merceklerin optik merkezine getirmekti. Bildiğim kadarıyla iki etkisi var; nişan alırken başımı sağa sola yukarı aşağı oynattığımda artıkıl aynı noktada kalıyor, yani paralaks çok azalıyor. İkinci etki ise, dürbünde yükseklik ayarı yaptığımda sağ sol ayarı kaymıyor, aynı şekilde sağ sol ayarı da yükseklik ayarını etkilemiyor. Yaptığım aparat laminat parkelerin altına koyulan izolasyon köpüğü, 404 ile yapıştırdım, dingildememesi için epey minik takviyeler yapıştırdım.


    Dürbünü silaha taktıktan sonra ayar vidalarıyla oynamadan altına sağına soluna asetat parçaları ekleyerek sıfırladım. İnce ayarını en son ayar vidalarıyla yapacağım.




    [Resim Engellendi: http://s11b.directupload.net/images/100212/temp/ez9v952w.jpg]


    Kısmetse burada 50 ve 100 metre atışlarımı da paylaşacağım.




    Attığınızı vurun.

    Evanix Blizard .22 + iyi bi dürbün
    Airarms Prosport .22 + Gamo 4-16x50
    Zoraki HP-01 .17 + bozuk gözler
    Hoyt 1999 In Tec Carbonite

  • dürbüne optik merkezleme yapmanız çok iyi olmuş, ayakta desteksiz gayet güzel grupman. paylaşım için teşekkürler.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • Yanlış görmüyorsam bu malzeme orijinali depron olan, kapron denen yerli üretim bir malzeme. Bu tip aparatların yapımı için inanılmaz uygun ve çalışması son derece kolay bir malzeme. Çok mantıklı bir şekilde kullanılmış, tebrikler.

    Air Arms S400 MPR-FT .177/ Hawke Optics Sidewinder 30 Tactical 8.5-25x42
    Air Arms S410-SL Xtra FAC .22 / BSA Deerhunter 8-32x44 SWF
    Webley Raider 10 .22


    A Rh + fakat benden başkasına yaramıyor. =/

  • Peki bu şekilde optik merkezlemeyi yaptıktan sonra dürbün silaha takıldığında sağ-sol sıfırlama yapmak gerekirse optik merkez yine bozulmuyor mu? :him:s

    FİLİNTALAR GRUBU

  • Daha önce forumda bu konu ile ilgili açıln başlıkta gayet güzel anlatılmış zaten.Tekrar okuyunca hatırladım.Aynada dürbünün merkezlemesini yaptım.Klikleri saymadım ama hem sağ-sol, hemde yukarı-aşağı düğmeleri muhtemelen tam orta nokadaki "0"'a gelince merkezlendi.Atış yaptığımda 2.sıfır noktası 50 mt olan 12,5 mt'de sağ-aşağı vurdu.2 kat arka ayağın altına 1 kat arka ayağın sağ tarafına film koyarak tekrar denedim.Tam ortadan vurdu.Şu anda muhtemelen optik merkezlemeyi bozmadan tüfeği 50 mt civarı bir mesafeye sıfırlamış oldum.Fakat bu şekilde filmlerle shimlemek çok sağlıklı gelmediğinden Sportsmatch'in hem yükseklik hemde sağ-sol ayarlamaya imkan veren ayaklarından sipariş ettim.Fakat oldukça pahalı bu ayaklar.Gitti paracıklar.Gelince denerim artık.

    FİLİNTALAR GRUBU

  • Doğrudur, malzeme kapron, ama maalesef depron kadar dayanıklı değil, gidiyorum Koçtaş' a, alıyorum iki tabaka, 2 yıl kesip biçiyorum böyle.


    Ayakların altına filim koyuyorum ama yaklaşık tek tarafta 2 mm kalınlık yapmama rağmen sağ sol ayarında değişiklik olmuyor, :him:s sürekli sağa vuruyorum ve sadece yukarı aşağı ayarını yapabiliyorum. Kullandığım ayak tek parça dampa, yani fazla oynama şansım yok. Sportsmatch ayarlı ayaklar güzelmiş ama dampa olmadığı için dürbüne zarar verebilirim (benim makina yaylı).


    Sağ sol ayarı için dampa ayağın kızaklarına filim koymayı deneyeceğim, sonuçları paylaşırım.


    Bülent

    Evanix Blizard .22 + iyi bi dürbün
    Airarms Prosport .22 + Gamo 4-16x50
    Zoraki HP-01 .17 + bozuk gözler
    Hoyt 1999 In Tec Carbonite