Azot-nitrojen gazı özellikleri

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • bildiğimiz azot gazı yani nitrojen gazının bizleri yakından ilgilendirdiğini düşünüyorum.


    özellik olarak ; ani basınç değişimleri esnasında minimum ısınma ve soğumanın olması. durağanlığını ve kararlılığını koruması esnekliğinden bir şey kaybetmemesi. özellikle yarış arabaları lastiğinde kullanılması ve neden olarak ta ısınmanın az olmasıki buda içinde nem olmamasından dolayı hemen ısınma ve soğuma yapmaması.lastik patlasa bile ani olarak büyük molekül olduğu için hemen inmemesi.


    hw 90 a C02 ve gayet memnunum ama azotun daha verimli olacağını düşünüyorum.içinde atmosfer gazı basılmış olsa belli yoğunlukta nemi içinde muhafaza edecek ve karıncalanma riski olacaktı.ve ani basınç düşmesi ve değişiminde meydana gelen ısınma ve soğumalar içindeki nemi suya dönüştürme olabilirdi.


    pcp ler içinde , her yapılan atışta meydana gelen soğuma ,içindeki nemin yoğunlaşarak suya dönüşmesi durumunu ortaya çıkarabilir. atmosfer gazında zaten %78 azot gerisi oksijen vs.. nem. bu konu hakkında , gazların teoben sistemli ve pcp silah tüpleri üzerindeki olumlu ve olumsuz etkileri paylaşabiliriz.

    FX Gladiator
    FX GLAD.........
    egeteam.png

    • Official Post

    Çok güzel ve doğru bir anlatım,


    Paylaşım için teşekkürler Mustafa :)

  • tamamen çok doğru tespit katılıyorum fakat iş okadar da vahim deyil tahminen 3 yada 5 yaşında bir hw 100 ün tamiri ile uğraştım tüfek okadar yıpranmıştıki nerdeise tetik mekanizmasını yeniden yapmak zorunda kaldım , tüpün içini söktüm tek bir nokta karıncalanma dahi yoktu,tüpün dış yüzünde oldukça olmasına karşın hiç beklemiyordum içi temiz çıktı bende şaşırdım kafayıda fazla takmamak lazım bilginize saygılarımla.keyifli atışlar

  • arkadaşlar scuba tüpünü azot gazıyla doldrduk.Diyelimki 6 ay olmadı 1 yıl bir daha azot gazı doldurmadık( tüp bitmediğinden yada hiç kullanılmadığından)bu kadar zaman zarfında azot gazının yapısında etkisinde bir azalma olurmu.yani demek istediğim son kullanma tarihi varmı

    • Official Post

    Hayır son kullanma tarihi yok ama o zaman zarfında illaki tüpde azalma olur,niye derseniz çelik bile nefes alır,dokusundan gaz kaçırır,ama bu çok az olmasına rağmen çok uzun zaman zarfında eksilme gözlemlenebilir.