mil dot dürbün kullanımı

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • :(
    formülünden, hedef uzaklığı hesaplanabilir.


    FT etkinliklerinde kullanılan hedeflerin (sincaplarımız) atış bölgesi 2" (5 cm) dir.
    Bu atış bölgesinin boyunu, 9 büyütmeli dürbününüzde 2 nokta arasında görüyorsanız, hedefin size olan uzaklığı: (5*9)/2=22.5 metredir. Aynı hedefe, aynı yerden, 24 büyütme ile bakarsanız, atış bölgesi 5.33 nokta arası büyüklükte görünür.


    Mil dot dürbünde, noktaların merkezlerinin arası 1 miliradyandır. Noktaların büyüklüğü 1/4 (0.25) mRad ve komşu iki noktanın yakın teğetleri arası 3/4 (0.75) mRad, uzak teğetlerin arası ise 1 1/4 (1.25) mRad dır. Bu şekilde hedefin boyu ve mesafe daha hassas şekilde belirlenebilmektedir.


    Mil Dot dürbünün başka bir kullanımı da, dürbün ayarlarına dokunmadan farklı mesafelere isabetli atışlar yapabilmesini sağlamasıdır.



    -----Bu yazıyı okudum ama kendi denememde mesafe tahmin işini anlamadım hedefin büyüklük ölçüsü olması gereklimi yani uzak da bir bina nın mesafe tayinini yapabilirmiyim biraz daha anlaşılır ve uygulamalı anlatım şeklini yazmanız mümkünmü.[/i]

    Zoraki hp ultra 4.5

    Altay silver: y. otomatik


    Karatay: pompalı

  • Evet, Mildot kullanarak mesafe hesaplayabilmek için hedefin ebatını en azından tahmini olarak bilmeniz gerek.

    Air Arms S400 MPR-FT .177/ Hawke Optics Sidewinder 30 Tactical 8.5-25x42
    Air Arms S410-SL Xtra FAC .22 / BSA Deerhunter 8-32x44 SWF
    Webley Raider 10 .22


    A Rh + fakat benden başkasına yaramıyor. =/

  • Hedefin büyüklüğünü tahmin ettik diyelim mil dot ile (iki nokta arası ) kullanarak mesafe tayin yapılması hakkında forumdaki yazıdan daha iyi bir açıklayıcı bilgiyi internetde de bulamadım.Bende 6-24x50 leapers var noktalı mil dotlu.

    Zoraki hp ultra 4.5

    Altay silver: y. otomatik


    Karatay: pompalı

  • birde unutulmaması gereken, her dürbünde belirli bir büyütmede mil-dot lar arası 1 miliradyandır. Dürbünün broşüründe 10x , 12x yazar veya büyütme yüzüğünde farklı bir renk/sembolle belirtilmiştir. Bu belirlenmiş büyütme haricinde mil-dot mesafe ölçümünde doğru bir şekilde kullanılamaz.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png