colt45 adlı kullanıcının mesajları

    Merhaba
    desert in iki tip kurusıkı modeli var. ilk çıkan birazdaha gerçeğine benziyordu ama ağır hantal sürgü den dikme yapıyor pek turulmadı. sonra küçültülmüş bir tip çıktı oda başka silaha benziyor güzel değil. maksat vitrine koymaksa kromajlı olan daha güzel duruyor. 150 tl civarıydı av bayii lerde artık gözükmüyor da ..!

    Merhaba
    Ben de biraz daha araştırınca fikir sahibi oldum. özelliklere göre fiyat şüphe uyandırıyor.Esas el dürbünü alacaktım, sanıyorum tasco bile bundan daha iyi ..!

    Merhaba
    Silah tamir boya yapan arkadaşımdan biliyorum silah krom kaplama işinde alüminyum da olsa işi bilen kaplamacı silaha zarar vermez ya da banyo çok sıcak değil içinde kimyasal madde var.Msela baretta tabancanın alt gövde alüminyum krom kaplanıyor güzel de oluyor.Bundan yana çekinceniz olmasın. Yine tabancayı silah krom kaplama yapan yere götürmeniz gerek önceden sökülmüş olmalı.ister mat ister parlak krom kaplanır.mat krom işinde silah üstüne çok ince kum püskürtülüyor sonra krom kaplanınca mat oluyor bu özellikle yumuşak maden olan alüminyumda kaplamanın daha sağlıklı ve uzun ömürlü olmasını sağlıyor.
    http://www.silahsor.com.tr/gravur.htm#Kabze İşleme
    http://firma.balikesir.gen.tr/kozluoglusilah/?magaza=urunler

    Merhaba
    Bende tonfoglio 1911 colt co2 aldım birkaç ay önce ilk denemelerde benim de başıma geldi atışa gitmiştim yaylaya 3-4 tüp ziyan oldu hatta contayı bozdum diye düşündüm. sonra dikkatle ve özenerek denedim tecrübem şu oldu tüpü yuvaya koyduktan sonra vidayı hafif sıkarak boşluk aldım bu sırada tüpüde merkezden kaçırmadan hafifçe döndürdüm vidayı sıkarken sıkılığı hissedince çok seri hareketle vidayı tam sıkarak hava kaçırmadan tüpü yerine sıktım ve kullandı. şimdi aynı dikkat ve özeni göstererek yapıyorum.

    Merhaba.
    Kaba olmasın derseniz yerlide canik marka olabilir alt gövdeyi çelik olması tercih sebebi. yabancı da marka cz olabilir arızası en az silahlardan zaten canik de onun taklidi .

    walther i tercih edin bence kalite farkından dolayı.. kırıkkale bildiğim kadar ençok arıza yapıp patlayan silahlardan. mke de 1.200 civarı. 2. el de 400-500 tl alırsınız ama satarken 200-300 zor satılır.

    Hedefin büyüklüğünü tahmin ettik diyelim mil dot ile (iki nokta arası ) kullanarak mesafe tayin yapılması hakkında forumdaki yazıdan daha iyi bir açıklayıcı bilgiyi internetde de bulamadım.Bende 6-24x50 leapers var noktalı mil dotlu.

    :(
    formülünden, hedef uzaklığı hesaplanabilir.


    FT etkinliklerinde kullanılan hedeflerin (sincaplarımız) atış bölgesi 2" (5 cm) dir.
    Bu atış bölgesinin boyunu, 9 büyütmeli dürbününüzde 2 nokta arasında görüyorsanız, hedefin size olan uzaklığı: (5*9)/2=22.5 metredir. Aynı hedefe, aynı yerden, 24 büyütme ile bakarsanız, atış bölgesi 5.33 nokta arası büyüklükte görünür.


    Mil dot dürbünde, noktaların merkezlerinin arası 1 miliradyandır. Noktaların büyüklüğü 1/4 (0.25) mRad ve komşu iki noktanın yakın teğetleri arası 3/4 (0.75) mRad, uzak teğetlerin arası ise 1 1/4 (1.25) mRad dır. Bu şekilde hedefin boyu ve mesafe daha hassas şekilde belirlenebilmektedir.


    Mil Dot dürbünün başka bir kullanımı da, dürbün ayarlarına dokunmadan farklı mesafelere isabetli atışlar yapabilmesini sağlamasıdır.



    -----Bu yazıyı okudum ama kendi denememde mesafe tahmin işini anlamadım hedefin büyüklük ölçüsü olması gereklimi yani uzak da bir bina nın mesafe tayinini yapabilirmiyim biraz daha anlaşılır ve uygulamalı anlatım şeklini yazmanız mümkünmü.[/i]

    Ben krom kaplatın derken namlunun dışını demek istedim. namlu içi pas yemişse pürüz çıkurcuklar varsa en iyisi tüfek fabrikasına göndermek konya da bu işi iyi yapıyorlar .

    Namluda pas olmasın diyorsanız silinsede tekrar olur çare parlak veya mat siyah krom kaplatmaktır. Silah tamircilerine sorunuz onlar krom kaplayanları biliyor yaptırıyor .

    Bilgiler için teşekkür ederim.
    İlk fotoğrafda tabanca var mauser 7.65 sanıyorum. bende 6.35 vardı krom kaplatıp satmıştım eski silahlardan tabanca hobim ağır basıyor da ilgimi çekti.