Aslında chip tuning sadece turbo araçlara değil atmosferik motorlara da uygulanıyor. Yakıt püskürtme ve sıkıştırma oranıyla oynayarak , bujileri Irityum olanlarla değiştirerek , yakıt pompasını büyüterek 2.0 litre 4 silindir bir motoru 140 beygirden 220 lere kadar çıkartabilirsiniz (ör: 320i) . 4x4 olması halinde pek farketmez ama önden veya arkadan çekişli ise tork yüzünden lastikler spin atacağından daha fazla yakar. 4x4 olanlarda 4 teker birden yere yapıştığı için spin olmaz , drag yapacağınız arabaların %95 ini alırsınız. Hız derseniz o da lastik taban genişliği , arabanın yüksekliği , hava sürtünmesi ve hava kanallarıyla alakalı. Ama ben turboyu atmosferiğe tercih ederim , çünkü turbo dediğiniz şey gaza bastığınız kadar hava-benzin karışımını anında kullanır , atmosferik ise arabanın max. verim devirine çıkana kadar (4-5 bin) biraz bekletir .
Şu an temiz spor araba alacak olsam S3 alırdım , 30-40 bin civarı 2000 modellerini bulmak mümkün , 1.8 T quattro , 5 silindir , 180 bg. (chip ile 220) manuel (drag için iyidir) vs. vs. ... Hani bunlara gerek var mı yok . Araba benim için ulaşım aracıdır az yaksın diyorsanız , bir depoyla 1100 km giden 1.5 dci renault lar da var .
![]()