masterkugel adlı kullanıcının mesajları

    Mustafa bey,


    sizin tavsiye etmiş olduğunuz maccari 3.75 yay ın boyu ve dış çapı =( kapalı & açık ) ile ilgili herhangi bir bilgi bulamadım , yada nereye bakacağımı bilemedim bu konuda ve nasıl getirtilebileceği konusunda yardımcı olabilirmisiniz?


    saygılarımla

    Mustafa bey,


    ilginize teşekkür ederim öncelikle . hatsan ın böyle bir çalışma yapmış olması güzel ama hatsan da şu var anladığım kadarıyla; önce kurma olayını yapacak sonrada bolt ' u açıp pellet i yerşeltirecek. birde sizinde dediğiniz gibi namlu yataklaması önemli. bu resimde çok rijit görünmüyor aşınmaların olması muhtemel tabi üretim maliyetlerinide hesaplamışlardır ve buna göre hareket etmişlerdir. benim düşündüğüm tüfekte kurma işlemi ile birlikte namlu ileri gidecek 30 mm lik bir hareket sadece kurma kolu kapanınca namluda yerini bulacak . umarım hatsan hava izolasyonunu iyi yapıp kaçakları önleyebilir bolt sistemle.


    tekrar teşekkürler


    saygılarımla

    Mustafa bey,


    uzun uzun yazıpta, sanki malumatvuruşluk yapıyor olmayı istemedim yeni bir üye olarak . elbetteki terminolojim bilgi dağarcığım ve tecrübelerim sizin kadar geniş değil ;tese;kkur zaten böyle olsa bu soruyu sormayabilirdim . yaklaşık bir rakam istemiştim sadece dünya başıma geçti. uslup biraz sert geldi . ama bunun kişisel birşey olduğunu sanmıyorum görev icabı olsa gerek :) sanırım sizinde deneme yanılma ile geçen bir döneminiz olmuştur bu bakımdan beni mazur görün derim.


    benim ilk önce düşündüğüm kopyalanmış olarak elimde bulunan .177 hatsan namlulu model 54 ü ( tetik tertibatı hariç kayar yataklar dahil ) iyi bir .22 namlu ile .22 cal. ye dönüştürmek idi zaten ayrıca bir model 54 .177 var bende buda ona alternatif olur diye düşünüyordum. bu konudada daha önce sizden yardım istemiş ve lothar namlu nerden bulabilceğimi yazmıştım. sizde buna gerek olmadığını çağrıştıran onun yerine aynı işi görebilecek weihrauch namluyu tavsiye etmiştiniz . şimdi o yazılar forumlarda yok nedenini bilemiyorum . siteye yapılan saldırı ile ilgili olabilir diye düşünüyorum bu sebepten tekrardan sizden o adresi istemiştim çünkü benim için daha uygun weihrauch namlu.


    model 54 ün .22 cal . ye dönüşümü bir kenarda dursun benim yapmayı düşündüğüm tüfek biraz daha farklı. hatsan ile ilgili herhangi bir parçayı kullanmayı zaten düşünmüyorum bu tüfekte . zaten fantastik bir tüfek olacak bu daha önce böyle bir yapıya sahip tüfeğe rastlamadım ama olması muhtemeldir . isabetli atışları olsun 80- 90 m arası yeterli şişe kırmak 0.30 luk saçları delmek gibi bir amacım yok hedef kağıtları kafi diananın model 54 .22 için verdiği gücü vermesi yeterli . fizik kurallarını alt üst edecek donanıma zaten sahip değilim :) benim istediğim yapıp çalıştırmak hobim budur kısaca'' denemek'' tir istediğim. geçmişte yapmış olduğum bir piston vardı elimde onu kullanmayı düşündüğüm için size yazmayı uygun buldum.silindir transfer deliği konik olarak pellete bakan kısmı 4mm olacak şekilde düşünmüştüm. ama yaz var kış var değil mi ? bu nedenle söküleybıl da olabilir.


    yapmayı düşündüğüm tüfekte gövde sabit namlu hareketli mikro L/M guide ları namlu altına monte etmek namlu altında bulunan kurma koluyla tüfeği kurarken aynı zamanda namluyu sizin değiminizle transfer portundan ayırarak pellet i yerleştirmek böylelikle ayrıca bir silindir yerine gövdeyi break barrellerdeki gibi kullanmak ama namluyu fixsed yapmak bulabilirsem gövdeyi titanyum alaşımlı hafif bir metalden yapmak istiyorum umarım honlama sorun olmaz altınada kayar yatak monte edebilirim. keçe konusunda sizden yardım almak istiyorum 30mm olarak düşünmüştüm ama elimdeki pistonuda yeniden yapabilirim. uzun sürecek bir çalışma sonuçta bu olmassada olmaz ne yapalım. büyüklerin oyuncaklarıdır bunlar . oyuncaksızda oluyor bazan


    derler ki köpek ısırması acaba nasıldır? diye gidip kendini köpeğe ısırtırman gerekmez bu nedenle olmaz dediğiniz noktada tavsiyelerinize uymaktır bana düşen


    saygılarımla

    Mustafa bey,


    30mm( keçe) çapında 90-95 mm stroklu arkasında 3.6 mm lik bir yay ( optimum) bulunan .22 cal. ve 450 mm namlu uzunluğu düşünülen bir pistonun ağırlığı için yaklaşık bir bilgi vermenizi rica edebilirmiyim. Hem yastıklama sorunu olmasın hemde fazla darp olmayalım açısından soruyorum. elimdeki piston 310 gram civarında sizce bu uygunmudur?


    ikinci bir sorumda siz namlu alımı için bir link vermiştiniz forumda fakat o mesajlar şu anda görünmüyor tekrar yazarsanız sevinirim.




    saygılarımla

    merhaba ,


    aradığınız pellet ler kocaeli de santral av bayiinde fazlasıyla mevcuttur gamo match, pro hunter , pro mag. 500aprx ve 250 aprx. olarak bilgilerinize. buradan kargo ile yollayabilirim


    saygılarımla


    g. korkut / kocaeli

    merhaba,


    model 54 iyi bir seçim tabi sizin neyi seçmek istediğinizlede alakalı bir durum bu . enerji ve hızda önemlidir lakin isabet daha önemlidir diye düşünüyorum round tip saçmalarla bahsettiğiniz mesafelerden o cisimleri delmeniz mümkün ama isabet ve grupmanlar konusunda tatmin olmanız çok zor.


    saygılarımla


    g. korkut / kocaeli