piston ağırlığı

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Mustafa bey,


    30mm( keçe) çapında 90-95 mm stroklu arkasında 3.6 mm lik bir yay ( optimum) bulunan .22 cal. ve 450 mm namlu uzunluğu düşünülen bir pistonun ağırlığı için yaklaşık bir bilgi vermenizi rica edebilirmiyim. Hem yastıklama sorunu olmasın hemde fazla darp olmayalım açısından soruyorum. elimdeki piston 310 gram civarında sizce bu uygunmudur?


    ikinci bir sorumda siz namlu alımı için bir link vermiştiniz forumda fakat o mesajlar şu anda görünmüyor tekrar yazarsanız sevinirim.




    saygılarımla

    D A İ M A

    • Official Post


    Bu şekilde kafadan şu ağırlıkta olmalı denilemez,tepme için herkesin kabul edilebilir kuvvet farklıdır,ayrıca bu verdiğin değerlerde yeterli değil,transfer portu delik çapı nedir,yapısı düzmü konikmdir,kaç grainslik bir pellet kullanacaksın,


    Optimum denildiğin de bazı karaları baştan vermiş olmanız gerekiyor,yani pellet ağırlığı burada baştan karar verilmeli,


    Önce amacınızı açıklayın,sıfırdan bir silahmı yapacaksınız ?
    Mevcut bir silahın üzerindemi çalışacaksınız ?
    Amacınız Maksimum enerjimi ? Maksimum isabetlilikmi ?
    Maksimum isabetlilik isteniyorsa,kaç metre atışlarında kullanacaksınız ?


    Bu dediklerinizi eğer bir hatsan marka tüfek de hayata geçirecekseniz,öncelikle mevcut keçe ile onca emeğin karşılığı alınamaz,Eğer ciddi emek verip Lothar Walther namlu kullanmayı düşünüyorsanızki bu ciddi anlamda da para harcayacağınız anlamı taşır,bunca emeğe bence hurda bile olsa eski bir Diana Mod54 alın ve ne yapmak istiyorsanız onun üzerinde yapın,Mod54 dışında maksimum güç ve maksimum isabetliliği pistonlu bir silah da bir arada başaramazsınız,fizik kuralları buna izin vermez,yada mod54 deki kayar sistemi kopyalarım derseniz,siz bilirsiniz derim.


    Altta verdiğim linkdeki Black Barrel .22 450mm boyunda ve Weihrauch namlusudur,fiyatı £45.00 civarı ama illaki Lothar Walther namlu olacak dersen ki gerek yok,aynı listenin altında bulabilirsin £90.00 civarı.


    Ben olsam 32mm piston çapında sıfırdan bir Mod54 yaparım ve strok boyunuda 120mm olarak tasarlarım,yay olarakta (maccaride var) 3,75mm Patriot yayı,keçeyi sorun yapma kaç mm istersen 1 tane sana Poliüretandan işlerim.Ha bunları yaparsan 1 numara olur,tabi biraz daha paraya kıyar ve hafif malzeme kullanabilirsin.


    http://www.gunspares.co.uk/sho…972&cat=Barrel+Blanks

  • Mustafa bey,


    uzun uzun yazıpta, sanki malumatvuruşluk yapıyor olmayı istemedim yeni bir üye olarak . elbetteki terminolojim bilgi dağarcığım ve tecrübelerim sizin kadar geniş değil ;tese;kkur zaten böyle olsa bu soruyu sormayabilirdim . yaklaşık bir rakam istemiştim sadece dünya başıma geçti. uslup biraz sert geldi . ama bunun kişisel birşey olduğunu sanmıyorum görev icabı olsa gerek :) sanırım sizinde deneme yanılma ile geçen bir döneminiz olmuştur bu bakımdan beni mazur görün derim.


    benim ilk önce düşündüğüm kopyalanmış olarak elimde bulunan .177 hatsan namlulu model 54 ü ( tetik tertibatı hariç kayar yataklar dahil ) iyi bir .22 namlu ile .22 cal. ye dönüştürmek idi zaten ayrıca bir model 54 .177 var bende buda ona alternatif olur diye düşünüyordum. bu konudada daha önce sizden yardım istemiş ve lothar namlu nerden bulabilceğimi yazmıştım. sizde buna gerek olmadığını çağrıştıran onun yerine aynı işi görebilecek weihrauch namluyu tavsiye etmiştiniz . şimdi o yazılar forumlarda yok nedenini bilemiyorum . siteye yapılan saldırı ile ilgili olabilir diye düşünüyorum bu sebepten tekrardan sizden o adresi istemiştim çünkü benim için daha uygun weihrauch namlu.


    model 54 ün .22 cal . ye dönüşümü bir kenarda dursun benim yapmayı düşündüğüm tüfek biraz daha farklı. hatsan ile ilgili herhangi bir parçayı kullanmayı zaten düşünmüyorum bu tüfekte . zaten fantastik bir tüfek olacak bu daha önce böyle bir yapıya sahip tüfeğe rastlamadım ama olması muhtemeldir . isabetli atışları olsun 80- 90 m arası yeterli şişe kırmak 0.30 luk saçları delmek gibi bir amacım yok hedef kağıtları kafi diananın model 54 .22 için verdiği gücü vermesi yeterli . fizik kurallarını alt üst edecek donanıma zaten sahip değilim :) benim istediğim yapıp çalıştırmak hobim budur kısaca'' denemek'' tir istediğim. geçmişte yapmış olduğum bir piston vardı elimde onu kullanmayı düşündüğüm için size yazmayı uygun buldum.silindir transfer deliği konik olarak pellete bakan kısmı 4mm olacak şekilde düşünmüştüm. ama yaz var kış var değil mi ? bu nedenle söküleybıl da olabilir.


    yapmayı düşündüğüm tüfekte gövde sabit namlu hareketli mikro L/M guide ları namlu altına monte etmek namlu altında bulunan kurma koluyla tüfeği kurarken aynı zamanda namluyu sizin değiminizle transfer portundan ayırarak pellet i yerleştirmek böylelikle ayrıca bir silindir yerine gövdeyi break barrellerdeki gibi kullanmak ama namluyu fixsed yapmak bulabilirsem gövdeyi titanyum alaşımlı hafif bir metalden yapmak istiyorum umarım honlama sorun olmaz altınada kayar yatak monte edebilirim. keçe konusunda sizden yardım almak istiyorum 30mm olarak düşünmüştüm ama elimdeki pistonuda yeniden yapabilirim. uzun sürecek bir çalışma sonuçta bu olmassada olmaz ne yapalım. büyüklerin oyuncaklarıdır bunlar . oyuncaksızda oluyor bazan


    derler ki köpek ısırması acaba nasıldır? diye gidip kendini köpeğe ısırtırman gerekmez bu nedenle olmaz dediğiniz noktada tavsiyelerinize uymaktır bana düşen


    saygılarımla

    D A İ M A

    • Official Post





    Bu dediğiniz hareketli namlu,yani namluyu ileri it pelleti yerleştir ve tekrar geri transfer portuna yasla,


    Bu silahı da ürettiler,Hatsan ın yeni üretip,henüz satışa sunmadığı boltaction,alttan kurmalı,Torpedo modeli,


    airgunturk.com/attachment/2141/


    Ben bu sistem de namlunun iyi yataklanmaması halinde yada yataklama malzemesinin kaliteli olmayıp ta zamanla aşınması halinde isabet sorunu yaşayacağı kanısındayım.


    Çalışmalarınızda başarılar dilerim,her türlü elimden gelen yardımı yaparım.

  • Mustafa bey,


    ilginize teşekkür ederim öncelikle . hatsan ın böyle bir çalışma yapmış olması güzel ama hatsan da şu var anladığım kadarıyla; önce kurma olayını yapacak sonrada bolt ' u açıp pellet i yerşeltirecek. birde sizinde dediğiniz gibi namlu yataklaması önemli. bu resimde çok rijit görünmüyor aşınmaların olması muhtemel tabi üretim maliyetlerinide hesaplamışlardır ve buna göre hareket etmişlerdir. benim düşündüğüm tüfekte kurma işlemi ile birlikte namlu ileri gidecek 30 mm lik bir hareket sadece kurma kolu kapanınca namluda yerini bulacak . umarım hatsan hava izolasyonunu iyi yapıp kaçakları önleyebilir bolt sistemle.


    tekrar teşekkürler


    saygılarımla

    D A İ M A

    • Official Post

    Hatsan ın Torpedo da Hava kaçağı ihtimali çok az,yakından inceledim,arka kısımda baba bir conta kullanmışlar. :)