rhagamo adlı kullanıcının mesajları

    Çok güzel bir organizasyon, emeğiniz ve uğraşınız takdire şayan. Büyük ihtimalle katılamayacağım, darısı Ankara'ya.


    Uluslararası müsabaka olmaması sebebiyle bence de lisans şartı aranmamalı, ama takdir organizasyona ev sahipliği yapan yerin gibi görünüyor.

    Güzel atışlar tebrikler.

    Teşekkürler :thumbup:

    Eline saglik Kemal guzel atislar, biraz daha alistikdan sonra ctc yi bilemem ama tek delikgruplar gelecek.

    Teşekkürler Levent, bol bol antreman gerekecek ama tüfek keyifli, gerçekten zevk alarak yaptırıyor atışları.

    Elinize saglık alıstıkca sanırım bu grupmanları 100 metrelerde bile rahatlıkla yapabileceksiniz ..

    Umarım, şimdilik 100 metrede ancak bidon vuruyorum :)

    güzel olmuş Kemal, yeni silahın hayırlı olsun.

    Teşekkür ederim abi, üç ay içinde yeni tüfek konusu açacaksın demiştiniz, bir ay dayanamadım valla :rolleyes:

    Güzel paylaşımlar devam edecek sanırım. Teşekkürler

    Ben teşekkür ederim, konulacak kadar düzgün atışlar çıkartırsam ekleyeceğim :thumbup:

    Havanın güneşli olmasını fırsat bilip yeni aldığım HW100'ü denemek için atışa gittim. Rüzgar zaman zaman çok güçlüydü ama genelde atışa müsait bir hava vardı. Hem 50 metrede grupman hemde 130 metrede tahribat denedim, ikiside oldukça tatmin ediciydi. Özellikle sayın Meenet'in itinayla sıfırladığı dürbün sayesinde değişen mesafelerde turret ayarıyla anında sıfırlama yapabildim. AA 5.52mm 16 grain mermi kullandım. İki farklı boyuttaki hedeflere, 5-6 atış yaptım. Bazen aynı yerden iki mermi geçtiği için kaç tane attığını şaşırıyor insan ;). Artık bir de dürbün kamerası aparatı alma zamanı geldi, paintball topları, dik yatırılmış skeet tüfeklerinin boş kovanları ve benzeri hedeflere yapılan atışları çekmek lazım.[Resim Engellendi: http://a1302.hizliresim.com/16/3/jqcqd.jpg] [Resim Engellendi: http://a1302.hizliresim.com/16/3/jqcwf.jpg] [Resim Engellendi: http://a1302.hizliresim.com/16/3/jqcwv.jpg] [Resim Engellendi: http://a1302.hizliresim.com/16/3/jqcy0.jpg
    [Resim Engellendi: http://b1302.hizliresim.com/16/3/jqchv.jpg]

    Sayın Rhagamo; acaba kutusunda kaç grain olduğu yazmayan İnce Mehmet pelletlerden mi söz ediyorsunuz?

    Evet, kırmızı ve beyaz kutular. Ay ortasında mermi alırken aldığım dükkanda vardı, fiyatları çok ucuz olduğu için sormuştum ve satıcı yaklaşık bu rakamları vermişti. Beyaz kutuyu yaylılar için, kırmızı kutuyu düşük güçteki pcp'ler için sattıklarını söylemişti ama tam grainleri hatırlamıyorum, aklımda böyle kalmış.

    Tüfeği alalı dört gün olduysa, ürün ayıplı ürün statüsündedir. Aldığınız bayiye gidip tamir değil ürün değişimi istediğinizi söyleyin, fabrikaya kontrol için göndermek zorundayız diyecekler, tamam diyip teslim edin. Ya tüfeğinizi ücretsiz tamir edip bayiye teslim ederler ya da yeni ürün verirler, her iki şartta da kargo ücreti ödemekten kurtulursunuz. Üretici de satıcı da garantiden sorumludur, satıcı ben bilmem kargo parası isterim derse eğer ben ürünü sizden aldım fabrikadan almadım, buraya bırakırım burdan alırım diyin. Bence ürünün tamiri yerine yenisiyle değiştirilmesini talep edin.

    Genellikle "ideal" kabul edilen FPS aralığı PCP tüfeklerde 800-900 FPS arasıdır. Ses hızı olan 1126 FPS'ye yakın ve üstündeki hızlarda hafif ve kolay deforme olabilen saçmalar sapmaya başlar. Daha yüksek hız elbette daha uzun menzil demektir ancak atışta stabilite ve isabetlilik uzun menzilden daha önemlidir. Yaylıların uzak mesafelerde PCP'lere nazaran daha kötü sonuçlar vermesinin sebebi tepmeleridir, tüfeğini yeterince iyi tanıyan bir yaylı tüfek kullanıcısı aynı zamanda doğru pozisyon ve tetik düşürmeyle benzer sonuçlar elde edebilir, PCP'de tepme olmadığı için bu işlem biraz daha kolaydır.

    Namludan kırmalı ve picatinny kızağı olmayan bir model olduğu için bipod kullanmanız oldukça zor. Namludan kavramalı, mengeneli bipodlar var ancak tüfek namludan kırmalı olduğu için her kurmadan önce ayakları kapatmanız gerekli, ayrıca namlu çok hareket edeceği için her atış öncesi tekrar sabitlemeniz de gerekebilir.

    çalıştıkca güzelleşicektir.

    Basınç farkına ve rüzgara göre ayarlamak lazım ama sabit bir eğri gözlemleyemedim. 200 bar doldurduğumda tek atış tam nokta vuruyor, sonra biraz alta-üste sapma oluyor ama 3 atış alta-3 atış üste gibi bir dağılım olmuyor, rasgele oluyor. Ama rüzgar da oldukça fazlaydı, o yüzden durgun havada test etmeden kesin bir şey söyleyemiyorum.