Umut99 adlı kullanıcının mesajları

    l


    Veriler için teşekkür ederim. Öyleyse max. Gücte jsb 25 grain de ideal bir pellet. Fakat 16 atış bana göre az olduğu için ve gücü de benim için gayet yeterli olduğu için bir süre böyle devam edeyim.


    At44 5.5 mm tüfek 30 gr pellet ile çıkacağı max hız 700 fps civarı olduğunu tahmin ediyorum. iki tüfek arasındaki güç farkının sebebi tüplerindeki valf yapısı ve çekiçlerinin ağırlık farkı.

    Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. At44 long max. Güçte 25 grain'i 890 fps civarı atıyorsa 30 grain'i 840 fps ile atsa long ve normal namlu arasinda yaklaşık 100 fps fark olduğuna göre tahmin ettiğiniz rakam doğru olabilir. Forumda yanlış hatırlamıyorsam "sideprensi" adlı kişinin AT44 ile 210 metreye gayet başarılı atışları vardı 30 grain ile. Benim için bu havalılar için çok ciddi bir mesafe.

    Bt65 ile at44 long çıkış hızları arasinda fabrika verilerine gore 10 fps var. Güc farkının açıklaması nedir? At44 long yanlış hatırlamıyorsam jsb 18 grain'i 980 fps civarı atıyordu. Öyleyse güç arttirinca 30 grain ile 870-900 fps alınabilir mi?

    Öyleyse bu konuyu detaylıca araştırıp tüfeği fabrika çıkışı bt65 gücüne yaklaştırabilirsem ağır pelletlerle şimdikinden daha güzel şeyler çıkar. Şuan kullandığım pompada bazı sorunlar var. Onları hallettikten sonra denemek lazım :) . Sorunlu pompayla tahminimce 15-20 atışta bir doldurmak zor olur.

    Düşme sorunu için; dürbünüm mildotlu olmamasına rağmen 140 metreye ince mehmet 30 grain'i sıfırlayabildim. 160 metreye kadar da atabilirim diye düşünüyorum ufak tahminlerle. Jsb 18 grain belki de bu pelletler arasında en isabetlisidir fakat 110 metreye atarken rüzgar yokken fark edilmeyecek kadar yakın giderken ufak bir rüzgarda bile sapmalar başlıyor. Penetrasyon içinse ince mehmet zaten çok daha iyi benim bugün gözlemlediğim ve öğrendiklerim doğrultusunda. İnce mehmet düz olanı için bir sorum var; sürtünme yüzeyi daha çok olduğu için namlu ömrünü farkedilir derecede kısaltır mı? Pelletlerin yapısı da sert benim gözlemlediğim kadarıyla.

    Önerileriniz için herkese teşekkür ederim. Önce yağlamayı denerim, umarım çözebilirim. Tüfekle birlikte gelen yedek parçalardan bu konu hakkında kullanılabilecek şeyler var mı? Pek dikkat etmemiştim, olmazsa değiştirmeye çalışırım.

    Öncelikle bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Peki jsb'lerin namluya oturması ve uzak mesafe atışlarında ince mehmet ile kıyaslaması nasıl olur? Bir de yanlış anlamadıysam düz olanlar kademeli olanlardan daha mı isabetli?

    Ilk zamanlar öyleydi fakat şimdi bastığım hava boşuna gidiyor. Tüple borunun arasından kaçıyor. Anlamadığim da hızlı hızli basıp 70 bara getirince hava sızması duruyor.

    Teşkkürler. Zaten tüpü en çok 90 bara kadar kullanıyorum. 70-80 bardan kastım pompadaki ibre. Dedikleriniz doğru fakat demek istediğim pompa hava kaçırıyor sanırım. 80 bardan sonra 1. Problem olmasa da havayı basarken hava kaçırma sesi geliyor.

    Herkese merhaba. Bugün hava biraz rüzgarlı da olsa atışa gidelim dedik. Bir süre jsb 18 gr. ile 100 metre atışları denedikten sonra İnce mehmet 30.25 gr. ile 100 metre, 110 metre atışları yaptıktan sonra 120 metre grupman yapmak istedim (araziyi daha önce ölçtüğüm için mesafeleri biliyorum). Yanımda bant olmadığı için kağıdı sabitleyecek bir şey bulamadım, ben de tenekeye atayım dedim. Atışlarımı Optima 3-9x44 dürbünle ve tüfeği yağ tenekesine poşet geçirip onun üstüne de araba koltuklarına konan minderlerden koyarak yaptım. O yüzden biraz titreme oluyordu. Önce google earth'ten mesafeyi göstereyim;
    airgunturk.com/attachment/24336/


    Bu da hedefin üstünden atış yaptığım yer (arabanın hemen yanı);
    airgunturk.com/attachment/24337/


    Bu da 2. grupmanım (4 atış, 2'si ortadaki büyük delikten) ve göz kararıyla tenekenin ortasına nişan alınarak yapıldı. Pozisyon: oturarak destekli Dürbün: Optima 3-9x44 mesafe:125 metre rüzgar:sağdan sola hızı değişken Pellet:İnce Mehmet 30.25 grain


    airgunturk.com/attachment/24338/


    Bu da 1. grupmanım, 2. grupmanla aynı koşullarda yapıldı. Kırmızıyla çizdiğim atışlar 4 atış grupmanım, maviyle çizdiğim atışlar eski atışlarımın çıkış delikleri ve bir diğer eski atışım;
    airgunturk.com/attachment/24339/


    Fotoğrafların ekran görüntüsün alıp sonra paintle kaydetme sebebim sitenin kabul etmemesi.


    Grupmanlardan sonra da tenekeyi alıp 140 metreye koydum. yine İnce Mehmet pelletleri kullandım ve teneke yan durmasına rağmen 10 atıştan 1'i ıskaladı ve sadece bir tanesi tenekenin içinde kaldı, ezilme çok yok ve yiv izleri gayet belirgin ve düzgün.


    Son olarak bazı sorular sormak istiyorum. Tüpü doldururken 70-80 bara kadar aşırı hava kaçıyor ve çok zor doluyor (çok seri basmak gerekiyor), daha sonra bu sıkıntı olmuyor. Bu sorun pompanın borusunun ucundaki contaların yıpranmış olabileceğinden mi kaynaklanıyor, öyleyse değişimi kolay olur mu? 2. sorunum da pompa normalde 1 seferde 1-2 bar hava basıyor fakat bazen yukarı çekerken ve indirirken çok kolay oluyor, neredeyse hiç hava basmıyor. Bu sorun özellikle 150 bar civarı oluyor. Bunun nedeni ve çözümü nedir?

    Pelletler bugün akşam elime ulaştı. Jsb'ler'in etekleri sorunsuz denebilir, bazılarında çok ufak eziklikler var. İnce mehmet'te ezilme vs. sorunlar yok. Jsb konusunda sanırım şanslıyım.

    Benim için artık geç olsa da uyarınız için teşekkür ederim, artık deneyip bir şeyler yapmaya çalışacağım. Bir de jsb'nin 25.4 grainlik exact jumbo monster modeli var. Çok kullananını görmedim bu pelletin, ağır pellet seçiminde nasıl olur, neden bu kadar az kullanılıyor diğer pelletlere göre bilginiz var mı?

    Malesef pelleti ölçüm yaparak alma şansım yok çünkü bulunduğum yerdeki tüm av bayilerini gezmeme rağmen ''en iyi'' gamo magnum bulabildim, onun da orijinal olduğundan emin değilim.


    Dürbün konusunda iyi bir yöntem vermişsiniz fakat hem yanlış bir şey yapmamak, dürbünün görüntüsünü değiştirmemek hem de 10 kuruştan 1 tl'ye bozuk paradan tornavidaya kadar malzemelerle ayarlanabildiği için çok oynamak istemiyorum dürbünle, ayrıca yakında büyük ihtimalle satıp mildotlu dürbüne almayı düşündüğüm için de.