karamurat adlı kullanıcının mesajları

    Mustafa arkadaşla daha önce görüşmüştüm 30,25 grainleri istemişti benden onlar ağır gelirmi bu regülatörlü hali ile?
    Ben marauder varken en iyi 2. grupman performansını incemehmet 30,25 gr ile yakalamıştım ama uzun mesafede çok düşme yaşıyorum diye jsb 18,13 kullanmaya karar verdim sonra elimde bulunan tüm farklı saçmaları sattım HN baracuda match 21.14 grainler dahil.


    Daha önce yazdığım ince Mehmet grupmanı tesadüf değil çünkü yaptığım 5 li grupmalarda ( 7-8 deneme ) hep iyi sonuçlar elde etmiştim.

    Tek saçma dene jsb 18.13 gr zaman ve para kazanırsın.
    alternatif HN baracuda match 21,14 gr.
    Birde senin incemehmet 30,25 gr isteğin vardı onlar regülatörden sonra sanırım artık tüfeğine çok ağır gelir.


    Grupman işine gelince regülatörsüz marauderle 33 mt oturak 2.5 ltlik boş pet şişe destekli atışlarım ince Mehmet ve jsb 18.13 gr de 1 şarjör tek delik olmuştu. İnce mehmetle delik çapı 1,5 cm kadardı ama jsb de yarım papatyayı andıran küçük bir delik vardı. Yani sizinkiler fazla dağılmış saçma faktörü çok önemli birde siz tüfeği oynatmışşınız gibi geldi.


    Yukardaki saçmalar ile çok daha iyisini yakalarsın emin olun.

    Buda yeni versiyonu. ( piston nitro 2 )

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.


    Benjamin bukadar satışı büyük ihtimalle Eva sayesinde yapıyordur.


    Metehan Hayırlı uğurlu olsun. Bende pcp almadan önce baya ilgilendiğim bir tüfekti.

    Merhaba arkadaşlar bu iki silahı kullandım merak edenler almak isteyenler olabilir fikir vermesi açısından dilimizin döndüğünce bilgimizin yettiğince artı ve eksilerini yazayım istedim.
    Öncelikle kimse yanlış anlamasın reklam yapıp tüfeğin satılmasını istiyor gibi düşüncelere kapılmaması için her iki tüfeğimi de sattıktan sonra tarafsızca bir karşılaştırma yapmak istedim.
    Herkes isabeti öncelik verdiği için bende oradan başlıyayım.


    İsabet: Cricketin regülatörlü olması nedeniyle isabeti ve kararlılığı tartışmasız 1 click ileride fakat Marauder 2800psı 2000psı değerleri arasında özelliklede 2000psı değerlerine yaklaşıldığında Cricketi hiç aratmayacak performans göstermektedir.


    Ses: Atışlarımı genelde köydeki evimin teras katından yaptığım için çok dikkat çekmemesi etrafı rahatsız etmemesi için benim isabet kadar önem verdiğim bir husustu. Burada marauderin ceketli namlusu altında bulunan Cricketin kine göre çok ufak olan moderatörü muazzam olarak sesi kesmekte ve Crickete göre kıyaslanamayacak kadar sessiz atış yapmaya elvermektedir.

    Kundak ve Görünüm: Tabiki bu olay kişisel fakat cricketin ağaç kundağı kalite olarak ve şekil olarak benim daha çok hoşuma gitti. Bunu özellikle belirtmek istiyorum cricket Maraudere göre çok ama çok hafif.


    Magazin, indeksleme ,kurma kolu: Marauderin şarjör ,kurma kolu ,indeksleme sistemi Cricketle kıyaslanamayacak kadar mükemmel. Marauderin kurma kolu müthiş hızlı ve kolay çalışmakta, Şarjörde 1 yılı aşkın süre kullandım bir kere tekleme problemi yaşamadım. Sarjör boşaldığı anda silahı kuramazsınız kaç saçma kaldığını direk gözle takip edebilirsiniz.Sarjöre 1-2-3 saçma yükleseniz sıkıntı yok saçmalar direk iğnenin ucuna otomatik gelir vs. Cricket bu noktada çok geri durumda.


    Hava doldurma ve Tüp basınç manometreleri: Marauderin dolumu quick caplin diye geçen model çok emniyetli ve hızlı siz mekanik olarak ayırmadan kesinlikle yerinden çıkmaz ve oring yıpratmaz. Cricket dolum ucu konusu ve emniyet olarak marauderin çok gerisinde. Bir iki dolum denemesi sonrasında uc oringlerinden biri deforme olmuştu bile. Tüp manometreleri yine marauder daha iyi en azından üzerinde psı cinsindende olsa basınç değeri sayısal olarak görülmekte cricket sadece renklendirme yaparak mevcut hava basıncını göstermeye çalışmış.


    Emniyet, Güvenlik : Saçmayı namluya sürdükten sonra Crickette hic bir emniyet mekanizması yok. Marauderde Tetiğin hemen önünde birde emniyet tetiği bulunmakta ve geri çekildiğinde tetiğin düşüşü mekanik olarak engellemektedir.


    Kavrama ve Kaynak Oluşturma: Burda önce cricketten bahsedeyim bu silah o kadar hafifki ayakta , yatakta , arabada, masada , sandalyede vs. istediğiniz heryerde destekli ve desteksiz atış yapabilirsiniz fakat silahın kısa olması sebebiyle iyi kavrayıp kaynak noktası oluşturmak ergonomik olarak biraz zor oluyor forumda zaman zaman atış yaparken şekilden şekile girmiş hobidaşların fotolarını görmek mümkün. Uzun mesafeli destekli atışlarda marauderle atış yapmak daha kolay dipçikteki yanaklık sayesinde kaynak oluşturmak çok kolay. İş desteksiz atışa geldiği zaman marauder tam bir kabus çok ağır desteksiz atış yapmak çok ve çok zor ama imkansız değil.


    Kabze ve tetik tertibatı: Her iki tügeğin ayarlarını çok kurcalamadım ama kabze olarak kavrama açısından cricket daha iyi birde tetik yüzeyi çok geniş bir çok ateşli yivli havalı silah kullandım ama böyle geniş yüzey görmedim çok hoşuma gitti tetik ezmek çok kolay. Marauder de bu konuda oldukça iyi hiç bir sıkıntı yaşamadım ateşli av siahı kullanmaya alışmış arkadaşlar için bu dipçik ve kabze daha iyi. Marauder ateşli av tüfeğine okadar benziyorki bir gün kendi arazimde atış yaparken ben 100 mt hedefi kontrole gittiğimde milli parklardan gelen memurlar tüfeğimi otomatik av tüfeği diye ben yanlarına gidinceye kadar sehpadan hemen kapmışlardı.


    Şimdi Marauder dünyanın en çok satılan pcp tüfeği yurt dışı için normaldir Marauder yurt dışında 500 dolar cricket 1300 Euro civarı


    Bu kadarı yeterli sanırım formumuzu aydınlatmak adına farklı düşünce ve tecrübe içerisinde olan arkadaşlar ilavede bulunabilirler.
    Saygılar

    Mail, mesaj , inernet mağazalarındaki sepet olayı bana ters geliyor. Kaç kere alış veriş yaptıysam hepsinde telefonla aradım su malzemeyi istiyorum hesap numarasına şu kadar havale yaptım teyhid edin gönderin dedim. Alışverişimi hep böyle yaptım.
    Zaman zaman diğer türlü problem çıkabiliyor.

    Öncelikle Tüfeğiniz hayırlı olsun


    Kullanmadım ama daha önce forumdan bir arkadaşımızda bu markayı önermişti.


    Bilmiyorum youtube dan video izliyormusunuz havalı ile av ama freeman nickli arkadaş criket 22. cal ve bu dürbün ile 2014'e mükemmel giriş yaptı. 5 yeni videosu var 2014 yılına ait.


    https://www.youtube.com/watch?v=c1eXLfxgOv4


    http://www.ebay.com/itm/Falcon…=&hash=item1e7d032c55


    Kullanmadan önermek istemem ama beni çok etkiledi bu dürbün.


    Benim bütçe sınırlı olunca bende gittim aynı reticle tipinde 10-40x50 mp reticle vector optics siparişi verdim.

    Bu programı çok önceden beri kullanıyorum bir şey kafama takıldı. Normal ücretsiz programda magnification yok. Hesaplama yaparken acaba sabit bir 8 veya 10 gibi mag. degeri varmıdır?


    Ücretli olanda mag degeri girilen bir hanemi var?


    Bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.

    Doğan Merhaba yorma kafanı 350-400 m olurmu olmaz mı? Ben şimdi sana uygun bir tüfek önericem hiç soru işaretsiz atış yapacaksın hatta daha uzak mesafelere. Belkide kullanmış bile olabilirsin.





    Dragunov SVD