SSSalih adlı kullanıcının mesajları

    Mevzuya çok hakim değilim ancak mutlaka olması gerektiği kanaatindeyim. Basıncı 300 bardan 100 - 200 bar arası değerlere regüle edecek ihtiyaçlar için, özellikle akışın kontrollü olması gerektiği aktarmalarda kullanılan bir regülatör yapılmıştır diye düşünüyorum. :)
    Silahımdaki regülatörden memnunum, sonuçta hortum bağlı olduğu müddetçe bir tek derdiniz vanayı açmak, 150-200 liraya bundan da kurtulursak ne mutlu, ancak 600 dolara kesinlikle değmez. Harry'nin ürünü maalesef çok pahalı.

    Salih Bey onlardan almak istiyorsan sanayide bulursun büyük azot tüplerinin cıkısında kullanılıyor.

    Teşekkür ederim, bu tip vana çıkış regülatörlerinin varlığından haberim yoktu.
    Ancak internette 300 bar azot regülatörü olarak arattığımda max çıkış basıncı 10 ila 15 bar olan ürünlere rastladım. 130 bar veya yukarı çıkışı olanı mevcut mudur?
    Geçen hafta yağmur ve fırtınada aracımın içinden atış yaptım, arka koltuk üzerine koyduğum tezgah, altında tüp ve yan pencereden. Malum, daha önce de sizle de dert ortağı olduğumuz nedenlerden ötürü de araç içinde atış daha az dikkat çekiyor, yani bu işi sevdim. Eğer uygun fiyata buna benzer bir regülatör edinirsem tüfeğe hava basmak için araçta iki büklüm olmayacağımdan daha çok sevineceğim. :)

    Elinize sağlık hocam.sadece ön destek ile grupman yapmanız sıkıntılı olmuş.ön arka daha sağlıklı olucaktır .el yapımı hedefliğiniz süper.hangi malzemeler ile yapılıyor?

    Sağol Metehan, dirsekler aracın ön koltuğundan destekli de, o pozisyonda çok stabil duramadım. :)
    Hedef şu youtube daki 'do it yourself' işi hedeflerden. Fon kartonu üzerine şeffaf koli bantı çekip kaplayarak sprey siyah boya attım. Ürün fiyat etiketi yapıştırıp hedef referans noktasını tespit ettim. Diy shoot'n c targets olarak aratırsan aşağıdaki video benzeri videolar var:
    http://www.youtube.com/watch?v=gg-l2KWG1Yw

    Elinize saglık Salih Bey vizor yada lcd ekrandan atıs yapmak gercekten zor 5 li grupman yapsaymıssınız daha da zevkli olacakmış..devamını bekliyoruz...

    Teşekkür ederim, sizin kadar olamadım henüz :). Videolarınızın hepsini izledim, sizi tebrik ve takdir ediyorum :thumbup:

    Bu sabah öğrencilerim ve derslerinden fırsat bulup tüfeği ve ekipmanı kaptığım gibi evimin karşısındaki tepeye gittim. Geçen hafta hastane temel atılış töreni nedeniyle başbakanın benim atış alanımın 300 metre ilerisinde konuşma yapması ve benim orada o esnada dürbünlü tüfekle dolaşmamın yaratacağı sakıncalar nedeniyle (artık tüfeği bırakın kendimi de kurtaramazdım sanırım :) ) deneyemediğim kamera bağlantı aparatı ve rangefinder'i bu hafta deneme ve önceki haftalarda atış yaptığım tepeciğin mesafesini ölçme şansı buldum.



    16 grain AA Field pellet ile 910 fps'de 15 metrede sıfırladığım (ikinci sıfırı 49) dürbünün 45 klik elevation sınırı mevcut. Telefonumda yüklediğim BRC programında 85 metrede 1/4 moa nın karşısında dürbünün limitlerine yakın değer olan 46 klik olduğunu gördüğümden BRC de sıfırı 85 metreye getirdim, dürbündeki turreti de 45 klik çevirdim. Ve menzilim olan 115 metreyi 24 büyütmede bu şekilde reticle içine alabildim: tam mildot cetveli üzerine.


    Atışları yağmur ihtimalini göz önünde bulundurarak aracımın içinden yaptım, pek rahat olmayan bir pozisyonda... Sabah ilk atışlarımı yine 115 metrede refakatimde gelen pederin tarihi geçmiş insülinlerine yaptığımda isabet çok iyiyken, sonrasında çıkan çok hafif rüzgar daha sonraki atışları yaklaşık 4 santim saptırdığı için sanırım grupmanda ilk atış biraz alakasız yere gitti, 6 cm lik bir grupman elde edebildim. Bu arada kamera bağlantı aparatı ile LCD üzerinden atış yapmak özellikle pozisyon rahat değilse çok zor. Bu noktada elektronik vizörlü Nikon V1 modeli, vizörden bakıp atış yapmak için sanırım daha uygun.
    Kendi çapımda atış bilimini ve elimdeki ekipmanı çözmeye çalışıyorum, ancak bundan ziyade bilginin paylaştıkça çoğalacağını göz önünde tutarak özellikle yukarıda dürbünle ilgili yaptığım işlemin doğru olup olmadığını sorgulamak adına bu başlığı açıp, grupmana dair derlediğim videoyu yayınlıyor; herkese saygılarımı sunuyorum :thumbup: .
    http://www.youtube.com/watch?v…WiaU&feature=youtu.be

    Kaç atış yaptığını bilmiyorum. Eğer 1 şarjör denediysen siyah noktanın hemen yanında çoklu bir grup yapmış ve rüzgarda solda ayrı bir grup daha oluşmuş gibi.Ama benim merak ettiğim niye 5 atış değil.?
    Ateşli silahlarda 3 atış ve havalılarda genelde 5 atış yeterlidir.

    Evet 1 şarjör denedim. Polis gelmeseydi aynı noktaya 2 şarjör daha boşaltacaktım 8o . 100 metrede stabil atış aralığında grup nasıldır biraz da bunu görmek istedim fakat farklı noktalarda denemek(30 atış/5 li grupman=6 farklı nokta gibi) sanırım daha sağlıklı.
    Daha önce dediğim gibi, daha on fırın ekmek var Akif bey :) :) :) :thumbup: Grupman çok kolay birşey değilmiş, nefes kontrolü, tetiğin hangi derinlikte düştüğüne alışmak, vs.. daha fazla pratik gerektirecek. :)

    Salih gördüğüm kadariyle en büyük hatan vuruş noktası (POI) ile nışan noktasını (POA) aynı nokta olarak kabullenmenden kaynaklanıyor. Yaptığın atışlar grupmandan ziyade isabetlilik amaçlı olmuş.
    Aynı ayarlarda ve aynı büyütmede bahsettiğin mum benzeri(mildot cetveli) sırtından atış yapmak yerine hemen üzerindeki kesik noktayla nışan alsaydın muhtemel 10cm alt vurup daha hassas bir grupman çıkarabilirdin. Bunun için hedef olarak kağıdının üst kenarına yakın bir yere tahminen 8mm çaplı bir siyah nokta koyup ona atış yap ama grupman kağıdın ortasında toplansın.
    Bu arada rüzgar faktörü senin ve silahın gerçek kapasitesini görebilmen konusunda yanıltıcı olabilir. En ufak rüzgarda dahi 100 metre atışta grupların iki katına çıkması normaldir.

    Akif bey doğrudur. :thumbup: Aim ve Impact noktası aynı olsun diye zorladım, ancak tabii ki vuruş noktası yalnızca belli büyütmelerde reticle'daki kesişim noktalarına denk geliyor. Bir dahaki sefer dediğiniz gibi yapacağım. :thumbup:
    Bu arada 50 metrede dahi hafif rüzgar pelleti saptırıyor. Sanırım 18grain'i daha çok tercih edeceğim. :rolleyes:

    Siz yine acik bir bolgede atis yapıyormuş sunuz. Onceki hafta pazar günü atış yaparken koyde kendi arazimde 100 metreye atis yaptim sonra Dürbün ayaklarını değiştirdim ve 10 metrede sıfırlamak icin hedef kağıdını asmak için kullandığım mukavvayi almaya gittim tam kutuyu aldim birde baktim ki tarlaya gri bir Pickup girdi 5 memur inip ben oraya varincaya kadar sehpadaki tüfeği aldilar. Selamın aleyküm hoşgeldiniz hayırdır dedim belgeri goster dediler avmi yapıyorsun bir sürü abuk subuk soru yasak ivir zivir adamlarin pcp den haberi bilgisi yok oyle böyle mucadele anlatmak onlarada atis yaptirmak tam 45 dakika sürdü sonra gittiler ama bende ogun için heves kalmadi. Benimde daha yakin geçmiş zamanda böyle bir şey geçti basimdan.
    Salih Bey Hatirliyorsaniz siz tüfeği almadan birkac kere mesajlastik buna istinaden yanlış anlamazsaniz size bir bilgi vereyim benim tufek regulator yok 2800-2000 psi arasindaki 100 m gupmanlari ondan baya bi iyi oluyor haberiniz olsun.


    Saygilar

    Evet, bugün benim de bütün hevesim kaçtı. Ne var ne yok toplayıp eve döndüm. Polisin başka bir ekip başka bir muamelede bulunabilir derken kastettiği sizin başınıza gelen durumdu sanırım.
    Estağfurullah, ne demek, grupman ile ilgili olarak verdiğiniz bilgi için teşekkürler. Telefonumda yüklü BRC 'de girmiş olduğum 910 fps atışta AA 16 gr pellet ile 15 metrede ilk sıfır , ikinci sıfırı 50 metre olan dürbün ayarında 20 büyütmeyi tercih ettim. Zira 5 lik metre ile ölçtüğüm 100 metre mesafede vuruş noktası, SR reticle'da en alttaki mum benzeri (bir adı vardır muhakkak) şeklin tam silme tepesine denk geliyordu, bu şeklin üzerinden hedef noktaya gözle kaynak yapamadım, atışlar biraz rastgele oldu, 15 büyütmede deneyecekken, malum yarım kaldı. [Resim Engellendi: http://i59.tinypic.com/167ursj.png]

    gruplar gayet güzel... Akif abimin eline sağlık...sizede ısabetli atışlar diliyorum


    bursa cok güzel bir il.istediğin her an atışa gidebilicek arazi dolu...herkesi bekleriz :) toplu hobi göcü :)

    Sizin mod99 ile yaptığınız atışlardan sonra sönük kalır :rolleyes: .Akif bey'in bu kadar duadan sonra en sağlıklı olduğu uzvu elleridir sanırım :thumbup: . Ben en az 20 kere demişimdir herhalde 8oKendisine minnet duymamak elde değil :thumbup: Bursa civarlarına motosiklet grubumla geliyorum. Ancak atış için gelirsem elbet haberiniz olur. Teşekkür ederim :thumbup:

    Bugün tüfeğin 100+ metre performansını denemek amacıyla her zaman atış yaptığım araziye gittim. Hafif rüzgarlı havada, Akif Bey'in göndermiş olduğu 18 grain pelletleri de denediğim 50 metredeki bir dizi grupmandan sonra 100 metreye yerleştirdiğim hedefi denemeye başlamışken, 10'uncu pelleti gönderdikten sonra arkamda bir siren sesi ! Genç bir polis arkadaş yoldan aracıyla geçen bir vatandaşın şikayeti üzerine gelmiş. Mesleğimin ne olduğunu sorup tüfeği inceledikten sonra ''Size bir yaptırım uygulayamam, ancak başka bir ekip başka muamelede bulunabilir. Kendi silahımla falanca köyde (10 km ötede)atış yapıyorum.'' diyerek atışa son vermemi rica etti. Atış yaptığım alanda bundan 7-8 sene önce gezerken kaldırdığım bir yerli bıldırcını ve kışın dürbünle gördüğüm bir tavşanı hatırlayarak yapılaşmanın İstanbul'da ne kadar hızlı gerçekleştiğini, artık oturduğum yerin bu işler için uygun olmadığını derinden idrak ettim. Zaten sözkonusu alanda bir hastane projesi olduğundan, sanırım 10 sene sonra bugünü de mumla arayacağım :((
    Çok titizlenmediğim bir 100 metre grupmanı:
    [Resim Engellendi: http://i41.tinypic.com/330slk6.jpg]

    Salih inşallah emeğimize ve sabrına değmiştir. Güle güle kullan.
    Bu arada gönderdiğin hediye için tekrar teşekkür ederim. Sayende belimin ölçüsünü aldım.
    Sen de boş bir zamanda atışlara gelirsen bahaneyle boyunun ölçüsünü alırsın .:)
    Sağlıcakla kal kardeşim.

    Akif bey, abi doğru düzgün bir grupman için 50'ye 40 lık kartonun sadece bir köşesi kalmışsa, kartonun geri kalanında grupman niyetine saçmalamış, ve kadraja almaya utanmışsam o boy ölçüsü için daha on fırın ekmek beni bekliyor demektir. :) :) Tüfek bu haliyle mükemmel. g;$i Allah her daim yolunuzu açık eylesin. :thumbup:

    Yaklaşık 2 ay aradan sonra bin bir hevesle başladığım pcp sevdasına kaldığım yerden devam etmeye başladım. Değişen ''firing valve body'' ve yeni regülatör uygulamasından sonra tüfeğin tam güçte 30 stabil atış sergilediği basınç aralığını tam olarak hatırlayamamakla birlikte, 60 adımda yaklaşık 185-150 bar arası saydığım 25 atışa ait grupman oldukça tatmin etti.
    Bu noktada, tüfeğimi evinde 1,5 aydan uzun bir süre misafir eden, parça siparişini bizzat gerçekleşirip tıpkı kendi tüfeğiymiş gibi titizlikle müdahale eden, telefonda bilgisi ve tecrübesini 7-24 esirgemeyen, bu hobiye bir üye daha katmak için değerli vaktinden ödün veren; menfaatçi,adam sendeci 21.yüzyıl insanına tepeden tırnağa zıt yönde karakter çizen değerli dostum ve ağabeyim ''güzel insan'' Akif Nazlı Bey'e saygılarımı sunuyorum.
    [Resim Engellendi: http://i39.tinypic.com/33crcjs.jpg]
    [Resim Engellendi: http://i41.tinypic.com/2u4qxqr.jpg]
    [Resim Engellendi: http://i39.tinypic.com/4fvpdj.jpg]