Burki06 adlı kullanıcının mesajları

    Verdiğiniz bilgilerden dolayı size çok teşekkür ederim. Gerçekten çok faydalı bilgiler. Bugün denedim silahı. 2 cmlik çam sopayı deldi geçti pek bi güç eksikliği göremedim ben hatta olumlu bile olmuş diyebilirim yay bir nebze daha kolay kuruluyor . atışlar çok stabil. 3 atış yaptım vaktim olmadığı için. Gez arpacıkla 25 adım geriden ikisi aynı delikte birisi 2-4 mm sağ tarafında.

    Yaylar çalıştıklarında güç kaybederler daha çok. Kurulu kalması yay değişimini gerektirmez.


    Tüfeği saklarken bir poşet içerisinde nemden uzak tutmak gayet iyi bir fikir.


    Yaylı tüfeklerde yay ile ilgili modifiye, mesela v-mach kit tarzı, atış hassasiyetine yönelik olur. Güçlendirme çalışmalarının hiçbir anlamlı faydası yoktur. Mod125 yayı takmaktansa, bir Mod125 edinmek daha gerçekçi olur.


    Tüfeği kurarken yayda herhangi bir yumuşama sezmedim zaten fakat o günden sonra bir daha deneme imkanımda olmamıştı. Yarın denesem nasıl anlayabilirim yayın değişip değişmemesi gerektiğini ?


    Galiba haklısınız mod 125 yayı oldukça sert zaten dimyata pirince giderken evdeki bulguru gözden çıkarmamak lazım :)

    Arkadaşlar geçenlerde babamlar pikniğe giderken benim havalı tüfeğide götürmüşler ben o sıra yurttaydım haberim yoktu eve geldiğimde atış yapmak için aldım baktım tüfek kurulu. Yaklaşık iki gün kadar kurulu kalmış. Yay değiştirmeye gerek var mı sizce ? daha yeni 1 aylık tüfek. Yeni konu kirliliği yapmamak için sormak istediğim soruları bu başlık altında sormak istiyorum yanıtlarsanız çok sevinirim.


    Hatsan mod 75 e mod 125 yayı takabilir miyim bir sorun çıkar mı ? Bu silah yeterince güçlü fakat gerçek tüfek hissini sadece tepme olduğu zaman alabiliyorum :)


    Tüfeği köye götürcem yaklaşık bi 2 ay kullanmıcam. Götürürken kılıfında götürcem. Zarar görmemesi için tekrar gittiğimde şimdiki gibi sağlam ve sorunsuz bulmam için ne yapmam gerekir ? Malum köy soğuk tüfeğin mekanik aksamında bir sorun olur mu ? Ve götürürken iki tane çöp poşetini arkalı önlü tüfeğe geçirsem sonrada koli bandıyla bantlasam ve kılıfına koysam daha sağlıklı olur kanımca sizce bu bir sorun yaratır mı ?

    Alıntı sahibi "asil" bana kalırsa uğraşmayın satın gitsin orta güçte yaylı tüfek alın keyifle kullanın stoeger x20-hatsan mod 99-mod 85 vb. gibi Ya satmaya da içim el vermiyor biri sırf bütcesi olmadıgından üç kurusu bir araya getirip alıcak sonra binbir hayal kırıklıgıyla ona birde masraflar ederek ugrasıp duracak.Yada diyorum duvara asayım diğer tüfeklerin yanına dekoratif dursun soran olursa yediğim kazığın hatırası o neden saklıyorum bana tecrübe kazandırttı derim .. Ha birde bana Hatsan demeyin Allahınızı seveerseniz, hatsan altın kaplama tüfek satsa daha busaatten sonra almam.Ama servis hizmetine diyeceğim yok şahane, ama bende tamircilik oynamak için tüfek almadım atış yapmak için aldım.Ha servise angelina jolie yi koyarlarsa o başka.. ozaman servis cazip gelebilir..

    Anlayışınızdan ötürü sizi tebrik etmek isterim. Size sorun çıkarmış bir tüfeği ( kullanıcı ya da fabrika hatası bilinmez ) başkalarına satmak istememeniz gerçekten insanlık duygusu barındıran insanlar olduğunu hatırlattı bana :)

    Bugün mod 75 le atışa gittim. oldukça sinir bozucuydu Ankara'nın ameleleri meşurdur yolda yürürken ' O ney ' sorusundan bıkkınlık geldi karar verdim köye götürcem tüfeği :) Bir de arkadaşın sorduğu soruya kullandığım saçmadan örnek vereyim. Galiba 40 45 mt civarıydı hedef bira şişesi gez arpacıkla o uzaklıktan rahatlıkla vurdum ve hiç değip de patlatmadığı olmadı. Saçma hediye olarak gelmişti o yüzden denemek için gittim fakat memnun kaldım açıkçası. O saçmada Atef 5.5 kalibre sivri uçlu olandan

    Gamo match kirmizi kutu bu pelet vasat yaylilar icin bir numara 30 mt cok iyi bir kutu alip denemeni tavsiye ederim diger krmizi olmayan kutularla karistirma .fiat olarakta cok uygun 30 mt cok iyi bir kutu alip denemeni tavsiye ederim diger krmizi olmayan kutularla karistirma .fiat olarakta cok uygun .




    Yorumunuz için teşekkür ederim .Fakat vasat yaylılar ne demek pek anlamış değilim. Belki ilk olması sebebiyle mukayese edecek bir deneyimim yok fakat mod 75 den gayet memnunum oldukça isabetli ve tahribatı yüksek bir tüfek. Denemek için kömürlük kapısına sıkmıştım ilk aldığımda yaklaşık 10 mt den 1.5 2 cm kalınlığındaki tahta kömürlük kapısını delip 3-4 metre arkadaki camı kırıp geçmiş ve kırık taş atarsında çatlar ya öyle değil kapak büyüklüğünde delmiş.

    Aslında merak ettiğim husus şu. Jsb H&N gibi pelletler herkes tarafından tavsiye edilen pelletler fakat fiyatları malum. Bunun yanında gamo crosman pointed gibi pelletler fiyatları jsb vb göre oldukça düşük (tek kutu alimda) bu tür pelletleri kısa 30 mt civarı atışlarda kullansam namluya yiv sete herhangi bir zararı olur mu ? Jsb gibi pelletleri de grupman ve uzun mesafade kullanırım.

    S.a arkadaşlar . Yeni oyuncağım hatsan mod 75 için pellet önerebilir misiniz. Öğrenci bütçesine uygun olursa çok makbule geçer. Birde balık tutmayı öğretippellet seçiminde hangi hususların göz önünde bulunduracagimi belirtirseniz memnun kalırım.


    Simdiden hepinize teşekkür ederim :)