BÜLENT1962 adlı kullanıcının mesajları

    Bu gidişle Latif airarms a dönecek gibi :D zaten çok beğeniyordu AA yı


    Latif'in şimdiki silahı KalibrGun 6.35 mm. ve kısa olduğu için onu tercih ediyor, yarışmada başka bir AA S510 kullanmış ve hatta tüfeği tam bilmediği için ilk 3-5 hedefi kaçırdığını sonrasında ayar tutturduğunu söyledi. Yinede alışkın olmadığı emanet silahla 3 ncu olmak çok büyük başarı. Latif'in modifiyeli, önceki yarışma silahı AA S510 5.5 mm. bende.. ;-))

    Selamlar.Çalışma güzel olmuş fakat mesafe keşke 20m olmasaydı. İnanın 50m de aynı hava şartlarında yaptığınız grup çok farkli olacaktır.misal veriyorum hw97k .177 20m açık alan hafif rüzgarda jsb 8.44 türevleri ve hn ftt 8.64 aynı grubu çıkarırken 50m hn jsb den daha küçük grup yapabiliyor.bu bakimdan bu şekilde yapılan tufek pelet grupman test leri Atıcı için yanıltıcı olabiliyor.En sağlıklı olanı bulabiliyorsaniz kapalı bir mekan bulup 30+ mesafeler denemeniz.yada sabah az rüzgarda 50m atışları denemeniz.Bülent bey misal pelet ağırlıkları ve hız farklılıkları da grubu değiştirebilir. Misal rabbit magnum çıkış hızı belli oranlarda degisirse grupman da değişebilir. Tüfeğin üzerindeki güç ayarını değiştirerek bunu rahatlıkla test edebilirsiniz. Ben bu durumu hw97k da yaşadım 790 fps ile attığım hn ftt peletle yapılan grup 760 fps ile yapılan gruptan daha dağınık oldu.


    SAYIN Arkadaşım,
    Belirttiğiniz konuları saygı ve dikkat ile okudum. Sizler benden çok daha tecrübeli hobidaşlarsınız.Ben tavsiyenizi dikkate alacağım.Zaten bu çalışma benim kafamdaki planın ilk basamağı idi.Aşama aşama mesafe 10 ar metre artırılarak denemeler devam edecektir.Ancak gerek benim iş programım gerekse sakin havayı yakalama mecburiyeti biraz zaman alabilir.Kapalı alan bulmak biraz zor ama açık hava kolay.Ben denemelerimi aynı yerde, aynı hava şartında devam ettireceğim.SANIRIM sizde HW 97 KT kullanıcısısınız.Benzer denemeleri ben daha sonra o silah içinde yapmayı düşünüyorum.Böylece hem PCP hemde Yaylı için birer veri oluşur. Teşekkürler ve iyi bayramlar..




    .

    5.5 du denemedim ama 4.5 mm de cidden fx pelletleri jsb den daha kaliteli buldum 5.5m da kaliteli bir silahım olmadıgı için(''gereksiz zaten :)'' ) fx alıp denemedim 5.5mm deki durumunu bılmıyorum siz isterseniz fx pellet alıp deneyin 50 metre civarında jsb ile karsılaştabilirsin bülent abi


    Sizin belirttiğiniz FX pelletlerden hiç denemedim. Ben Bildiğiniz gibi FX silahlarının namlu yapıları değişik olduğu için o pelletlerinde o tip namlular için üretildiğini düşünmüştüm, sonrasında da konuyu unutmuştum.Dediğiniz doğru bir kutu alıp denemekte yarar var. Tavsiyenizi değerlendireceğim,çok teşekkür ederim..


    Şavkın ağırlık ortalamasında da aynı sorun olabileceğini düşünüyorum,belki hep çaptan-calibreden başarıya endekslenmişlik varya bunu elde ederken işin ucu diğer taraftan (ağırlıktan) kaçıyor herhalde, zor iş nihayetinde; ölçtünüzmü şavkların ağırlıklarını hocam.. Dağılım-sapma nasıl acaba?...


    teşekkürler..


    Sayın arkadaşım, ŞAVK pelletleri için bir ağırlık ölçümü yapıp yapmadığımı sormuştunuz.
    Vesilesi ile zaman ayırıp hemen 50 li bir grubu ölçtüm. Tam olarak olması gereken üretimsel ağırlıkları 25.00 Grain olarak değerlendirerek sonuçları yazdım. 25.00 Grainden farklı mıydı pek hatırlamıyorum. Siz değerlendirmenizi yapınız. Ortalaması çok aşırı sapmalı olmasa da diğer yorumumda belirttiğim gibi bu pelletler ne yazıkki etek çapakları nedeniyle rahat oturmuyor ve namlu içi sürtünmelerinin aşırı olduğu kanısındayım.Tabiiki atışlarda namluda bırakacağı çapakta fazla olacak ve temizleme gerektirecektir. Elimde kalan diğer örneklerini kullanmayı düşünmüyorum ve iyileştirilmesini bekleyeceğim.Sizlerde deneyip sonuçlar iletirseniz iyi olur..

    Arkadaşlar, Piyasadaki ve benim denediğim Lacivert kapaklı HATSAN-JSB olarak markalanmış Pelletlerin üretimini de zaten HATSAN firması için JSB tesislerinde yapılıyor diye biliyorum.. Yanılıyormuyum, yoksa bu bilgi doğru mu? Eğer doğru ise zaten Kırmızı yada Lacivert kapaklı bu pelletlerin sonuçlarının benzer olmasını açıklayacaktır.


    Sevgili kardeşim, H&N firmasının daha özenli olması konusundaki fikrine katılıyorum. Ayrıca ŞAVK lar içinde RANDOM ağırlık sapması araştırmasını en kısa zamanda yapıp paylaşacağım. Önerin için teşekkür ediyorum..

    Bülent bey emeğinize sağlık.tavsiyem bu çalışmanın aynısını 50 metre 10 ar atış şeklinde denemenizdir.daha belirleyici olur.


    Mustafa bey, tavsiyenize teşekkür ederim,mutlaka dikkate alınacaktır.Zaten benim planımda 10 ar metre artırarak elimdeki tüm pellet tiplerini tek tek denemektir. Ancak bu atışları yaparken mutlaka sakin rüzgarlı havaları değerlendirmek zorundayım ki sonuçlar çok sağlıklı olsun..Mesafeyide elimde Lazer Rangefinder olmasına rağmen şerit metre ile uğraşıp ölçüyorum ki o parametrede net olsun diye..Başka tavsiyeniz olursa memnuniyetle dinlemeye hazırım,ilginize teşekkür ederim..Bu arada yeri gelmişken belirteyim; bu forumda daha öncede bu Pelletlerin gerçek ağırlıkları ile ilgili bir araştırma yapmış ve bunu yayınlamıştım. Sanıyorum 3-5 arkadaşın dışında bu konuyu dikkate alan,okuyan yorumlayan olmadı.Orada en iyi sonucu yine burada en iyi sonucu veren HATSAN-JSB 18.13 Grain vermişti ve 50 örneğin standart ortalaması sadece 0.02 Grain sapmış ve 18.15 çıkmıştı.En fazla sapma ise H&N RABBIT MAGNUM II deydi.Hatta bu pelletteki sapma çok fazla olduğu için 2 ayrı kutudan 50 şer örneği incelemiştim.Kutu üzeri ağırlığı 27.01 Grain gözükmesine karşın ilk kutu ortalaması: 24.99 Grain, ikinci kutu ise:25.07 Grain çıkmış ve beni çok şaşırtmıştı ve hiçbir örnek değil 27, 26 Grain bile çıkmamıştı.Aradaki standart sapma ise ilk kutunun 2.02,ikincinin 1.94 idi.
    Buradan çıkabilecek sonuçlardan birisi JSB lerin kalitesi diğeri ise vuruşlara pozitif etkisi diye düşünüyorum.Demekki kalite rastlantı değilmiş..!

    Bu denemelerim sakin havalarda başka tip pelletlerle devam edecek, daha sonra mesafeyi artırarak başka parametrelerde aynı pelletleri deneyerek bir veri havuzu oluşturmak niyetindeyim. Zaman ve hava şartları belirleyici faktör tabiiki. Bir arkadaşa bile ışık tutabilirsem benim için memnuniyettir. Teşekkür ederim..

    Sayın Hobidaşlar,
    Bugünkü çok güzel hava şartları ile boş zamanımı birleştirerek uzun zamandır arzu ettiğim aynı tüfek tipi ile aynı mesafede değişik pellet'lerin standart vuruş sapmaları denemelerimin ilk etabını yaptım. Bugünkü denemelerimde AirArms 510S XTRA FAC .22 tüfeğim ile 20 Mt. ( Şerit metre ile tam olarak ölçülen mesafedir) uzaklıktaki hedefe, oturarak ve destekli, tamamen sıfırlaması yapılmış dürbünün x10 zoomu ile, sakin rüzgar,18 derece sıcaklıkta, 4 değişik ağırlıktaki 4 pellet tipi, 200-130 basınç aralığında ancak regülatörlü şekilde atışlar yapılmıştır. Atışlarda HATSAN-JSB EXACT JUMBO HEAVY 18.13 Grain pelletten 8 pellet, diğer 3 tipteki pelletlerden ise 10'ar adet kullanılmıştır.
    Atışlarda pellet tipi olarak bir çeşitte yeni piyasaya çıkartılan ve merak ile beklediğimiz yerli üretim ŞAVK pelleti de seçilmiştir. Resimlerden de göreceğiniz gibi özellikle HATSAN-JSB ve JSB pelletler tek kelime ile mükemmel sonuç verirken H&N RABBIT MAGNUM II pelletleri biraz dağınık vuruşlar yapmıştır.Ancak ne yazıkki dikkatimi en fazla çeken ise yerli pelletimiz ŞAVK ın oldukça dağınık,istikrarsız vuruşlarıdır. Bu sonuçlara göre ŞAVK'ın önünde daha katedecek çok uzun bir yolun olduğudur.Özellikle ŞAVK ların eteklerinin çok fazla çapaklı oluşu bu pelletlerin namluya sürüşünde bile diğerlerine göre fazla bir sürtünme hissini kullanıcıya veriyor.Atış sırasında istikrarın bozulmasındaki en önemli neden olarak görüyorum,bu pelletler namluya rahat oturmuyor. Sanırım yaptığımız bu denemeler ilgili firma için de maliyetsiz bir AR-GE olacaktır. Sonuçları ben yine de takdirlerinize bırakır saygılarımı sunarım..

    Bir HW97 KT 5.5 mm kullanıcısı olarak bu tüfeğin atış kalitesini bizzat test ettiğim için bu atışlara hiç şaşırmadım. Bu tüfeğin atış stabilitesine hayran olmamak mümkün değildir. Güzel bir deneme olmuş,tebrikler.,

    Ülkedeki üst geçitlerde, Eminönü meydanında yerde, ara sokaktaki aksesuarcıda hatta pazarlardaki tezgahlarda her boy,tür ve ebatta çakı,bıçak,pala,kama uluorta satılırken "efenim,kanun kapsamında olmamakla beraber falan filan laga luga,... kişinin suça meilide dikkate alınarak..( Hangi eğitim seviyesindeki, hangi profesyonellikteki polisin hangi öngörüsüyle olacaksa..Burada havalı tüfeği bile tanımayan,bilmeyen polislerin anlatıldığı belki 10 forum konusu var..) polis tarafından gözaltına alınabilicektir..." Şeklinde çıkarılan bir kararname tamamen keyfi, hukuktan uzak ve her zamanki gibi belli bir siyasi yapının vatandaş korkusundan kendi "Özel Güvenlik Gücü" haline getirdiği Türk Polisinin keyfi uygulamalarına ve korku devletine bir katkıdan başka birşey değildir.. Vatandaşını korumayı ve şuç oranını azaltmayı amaçlayan devlet bunu satanı mı yoksa cebinde, arabasında taşıyanı mı cezalandırmalıdır?

    Halil kardeşim, bildiğim kadarı ile 2015 yılında bir genel seçim var, belki tarihi yaklaştıkça söylenecek verilecek yalan beyanların içinde bu atamalarda olabilir, belki de ağıza bir parmak bal şeklinde bir grubunuz daha atanabilir. Biliyorsunuz ki bazı mesleklerde bazı şeyler bu işlerin Fıtratında varmış ( biz bilmeyiz, olaylar olunca Fıtratçıbaşı öyle diyor). Sizinde bu eğitim-öğretim yılı başında mağdur olmanız tanışmasak bile benim öğretmene bakış açım ve verdiğim değer nedeniyle benide üzmüştür. Üzüntünüze gönülden ortak olduğumu iletir saygılarımı sunarım Emekçi Öğretmenim..Geçmiş Olsun..