BÜLENT1962 adlı kullanıcının mesajları

    Kış dönemi geliyor ve avcılık yapan arkadaşlar için av sezonuda açılıyor. Forumdaki ateşli silah sahibi arkadaşlara yönelik bir domuz avı videosu buldum. Bu bir yarışma gibi birşey ama çokta çözemedim. Bugünlerdeki tartışmalı forum havasına başka bir hava katması ve tartışmaları unutturması için ekleyeyim dedim. Meraklıları seyretsin,ilginç bir film..



    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    Sayın arkadaşlar, bir yarışma organızasyonu için şu ana kadar 12 sayfa ve onlarca yazı eleştiri, karşı cevap, ima, atışma, tartışma , gönül koyma, ilginç ama aykırı teklif v.s. yazıldı. Şu ana kadar yazmadan bu tartışmaların bitip katılımcıların isimlerini göreceğimiz yazıyı aradı gözlerim ama sanıyorum böyle devam ederse bu gereksiz polemikler yarışma gününe kadar devam edecek ve bu nedenlede belki yarışmanın tadı olmayacak.. Benim teklifim şu; şu anda saatler 01:20 yi gösteriyor. Hadi hepimiz artık yatıp güzelce dinlenelim ve sabah kalktığımızda yazılmış olan tüm gereksiz yorum ve yazıları unutalım. YARIN güzel bir gün olsun ve herşey olması gerektiği kadar saygın olsun.. Ben kendi adıma şimdi konuyu kapatıp uyumaya gidiyorum..Hepinize hoşgörü dolu bir yarın diliyorum.

    Daha 100 atış yapmadan optima 3*9*44 dürbün artikılı saat yönünde 10-15 derece döndü. Buna yapılacak birşey varmı sizce arkadaşlar?


    Bir dürbünü eğer bir şirket tüfekle birlikte veriyorsa 100 atışta dağılmasına şaşmamak lazım.. Düzgün bir marka olmayan Optima verilerek sanki çok büyük bir artısı varmış gibi HATSAN ürünleri hobi meraklılarına kakalanıyor. Bütçesi dar, hobiye merakı çok olan arkadaşların bu güzel heyecanlarından yararlanılarak ceplerindeki paralar bir tür hortumlanıyor..

    [quote='BÜLENT1962','https://www.airgunturk.com/forum/thread/24819-BT65-Optima-3x12x44/?postID=284156#post284156']Dürbününüzün gövdesi 1 inçlik ise Sportmatch DM60, 3 Cm lik ise DM70 Dampa alıp dürbününüzü ona monte ediniz..


    bir sorum daha olacak :) dampa olması gerekli mi yoksa herhangi bir tek parça ayak olabilir mi?
    Hawke HM6144 Match Tekparça Dürbün Ayağı işimi görür mü? arada ciddi fiyat farkı mevcut...


    ben size ideal çözümü yazmıştım,tek parça ayakta deneyebilirsiniz ama örneklemek gerekirse dampadan % 90 verim alırken iyi bir tek parça ayak sorununuzu belkide %70 çözecektir.

    Test uçuşu videosu yüklenmiştir.


    Bülent Abi,
    Rüzgara karşı dirençli bir cihaz. Kuvvetli rüzgarda beni terletti, ama kontrol edilebiliyor :)


    Gayet eğlenceli,zevkli.. Güle güle kullan..benim gördüğüm cihazda birde şöyle bir özellik vardı; aynı yandaki 2 pervane kısa süreliğine rölantiye alınıp tekrar devir tamamlanarak alet tono atıyordu...

    Sayın Kamil Arkadaşım, sorduğun soruya kimse cevap yazmadı diye alınmayınız. Foruma giren bakan sayımız çok az. Bu nedenle sorduğunuz teknik soruya cevap verebilecek pek kimse çıkmamıştır. Normalde eski forumda hergün yazan, bilgiler yüklenen, konular açan onlarca arkadaşımız ne yazıkki ortada yok artık. Yönetici arkadaşlar Yaz mevsimi nedeniyle diyorlar, bizde bekliyoruz.. En güzel bilgi her zaman bilginin kaynağından alınır. Doğrusunu yapmışsınız. Bizleri bilgilendirdiğiniz içinde ayrıca teşekkür ederim..

    Sevgili kardeşim, gereksiz yere uğraşma. Git tüfeği geri ver. Tüketici kanununu internetten indir ve oku, süresi içinde geriye verebilirsin. SONRADA ister yeni tüfek al istersen vazgeç. Sen ona buna telefon ile başvururken kanuni iade veya değiştirme süresi geçecek.

    Haklısın sevgili kardeşim, birazcık pahalı bir hobi ama zevkli olduğuna eminim. Diğer mesajımda belirttiğim alet gözlüksüz sadece kumandalı şekilde 1350€, gözlüğü eklenince 1900€ oluyordu. GPS ve gyro destekli idi ve rüzgarda denge sağlıyordu. Bunu alanlar altındaki kamera ile çekimler yapıp video veya resim olarak şirketlere vs. satıyorlar. Yani birazda ticari bir meta. Umarım zevkini doya doya çıkartırsınız. Aşırı rüzgara dikkat...

    Güle güle kullanın, Fransa'da bir hobi dükkanında onlarca çeşidini görmüştüm, bir tanesinin gözlüğüde vardı ve alet uçarken çektiği tüm görüntüleri 5 Km. dahilinde online gözlüğe aktarıyormuş. Yani aletin içinden uçuyormuşsunuz gibi görüyorsunuz. Ben daha ekonomik davranıp kibrit kutusu boyutundakinden aldım. :-))

    Soldier532 nickli sayın arkadaşım, belirttiğin hata bir dürbünde olmaması gereken çok çok amatörce bir hata ve HAWKE şirketi bunu bilmeli.. Bence ( eğer lisan düzeyiniz uygun ise) bu konuyu fotograflarınıda ekleyerek direkt ABD HAWKE'ye E-maille iletin. Kesinlikle ilgilenirler, son derece ciddi bir şirket.

    Ben halen HW97 KT 5.5 kullanıyorum ve çok memnunum. Gerçekten mükemmel bir işçilik, güzel bir ergonomi var. Tek olumsuz yanı tüfeğin biraz ağırca olması ama bu da isabette olumluluk getiriyor kanısındayım. Benzetmek olası ise Cadillac gibi tüfek. Forumda bir "Tahribat, Tahribat" muhabbetidir gidiyor. Bununla ne isteniyor, ne kast ediliyor bunun sınırı ne? Anlamak mümkün değil. Eğer örnek ise; bu tüfek ile atılan JSB pellet 33 metreden 1,5 CM lik çam hedef tahtasını deldikten sonra ardındaki sıvalı bina duvarına yaklaşık 6 mm saplanmıştı.. Size yeterli geliyorsa durum bu. Isabet konusunda daha önce 23 metreden 2 ayrı pellet tipi ile yapılan 9 atışın fotografını ekliyorum, eğer bu da size yeterli ise YARIN doğruca gidip tüfeğinizi alın ve gönlünüzce kullanın. HAYIRLI OLSUN..

    Bahsedildiği gibi "MILLI TAKIM" ibaresi bence de çok yerine oturmuş bir başlık gibi görünmüyor ama hobidaşlar arasından şahsi özveriler ile oluşturulmuş Türkiye'yi temsil eden ekibimiz olarak bakarsak bence çok güzel anılar ve tecrübeler ile geri dönecek bu arkadaşlarımız oldukça güzel bir katılım yapıyor. Buraya katılmak önemlidir. Takım adı olarak şu andan itibaren pek üzerinde durmazsak diğer güzel tecrübelere yoğunlaşabiliriz. Bence. Bunu yapalım. Herhangibir atış takımının adınıda karıştırmadan anlayışla kişisel fikirlere rencide edici olmadıkça saygı duyalım. Gereksiz polemik olmasın. Temelde kimsenin olumsuz düşündüğünü sanmıyorum.

    Bende benzer şekilde resim yüklemek için Ek Dosyalar kısmını kullandım ve 1 resim yüklemek istedim,fakat resim yüklendikten sonra mesajla beraber gönder dediğinizde ekrana gelen ikaz bu konunun Forumdan Kaldırılmış olduğu şeklinde oluyor. Geriye döndüğümüzde de resim yüklemesi olmamış şekilde sayfaya yazdıklarımız taslak olarak görünüyor. Sekmelerden gidip ana sayfadan baktığımızda ise yorum ve resim eklemesi yapmaya çalıştığımız ilgili konunun kaldırılmış olmadığını görüyoruz.