valibey tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

havamız yok henüz, resimlerle idare ediyoruz...

The content cannot be displayed because it is no longer available.

Evet Ferhat ustam;
    Hatsan' da kalite kontrolü izine çıkarmışlar anlaşılan

Zoraki de çıkan ürün test ten geçip belgeleriyle birlikte tüketiciye
    Sunuluyor, farkı fark etmek lazım.

Zoraki hakkaten bu numarada çok iyi bir firma..

Atış testleri, test atışı sonuçları,değerleri, grupmanı ..
    bunların hangi şartlar altında yapıldığı v.s. gibi bilgiler ile son kullanıcıya ürünü ulaştırmaları

Ve bunu her ürüne yapmak,.. gerçekten takdir edilesi bir durum..

Sayfada kullanıcılar kendi deneyimlerini,tecrübelerini,modifikasyon,tavsiye vb gibi karşılıklı fikir alışverişinde bulunabilirler..

Burayı görmemişim..

yeni tüfeğimize yeni akseuarımız ;)

Selam arkadaşlar..

Senenin en yeni ürünü olan KRAL PUNCHER'a , belkide ona sahip olan ilk kullanıcılardan biri olarak;
    Şu fani siber alemde :) ufakta olsa ilk tasarım-aksesuar yapan ben olmak istedim, ..

Salih hocam konuyu yurt dışındaki farklı dillerdeki aynı duyguyu yaşadığımız hobidaşlarımıza bizden selam ileterek alıntılarlarsa sevinirim.. grupmanlar geliyormuş dersiniz ;)

Neyse konumuza dönelim;

Solid peletlerde şarşörler genelde sıkıntı yaratıyor, gerçi 27 grain (25 'de olabilir) ince memet bu puncher'ın şarjörüe oturma konusunda sıkıntı çıkarmadı, ama yinede hazır niyet etmişken bu işe bitireyim dedim, ortaya böyle birşey çıktı, tam merkezli tekli yükleme aparatı diyeceğim ama.. sanki tekli şarjör desekte olur gibi geliyor..

Plastidip ile kapladım ve kullnıma hazır..

Puncher'ımıza da ilk aksesuarı yaptık ya, hayırlı uğurlu olsun.. g;$i

hayırlı olsun Ferhat yakışır sana

hayırlı uğurlu olsun

Abi hayırlı olsun, hiç beklenmedik anda patlatmışsın yine bombayı :thumbup:

Hayırlı olsun Ferhat Hocam...

teşekkürler arkadaşlar-abiler, bakalım nasıl birşeymiş bu cengaver :)

Rica ederim, bu hepimizin görevi olmalı. Eveli sene Gateway to Airguns forumundaki ilk paylaşımlarımda bir Amerikalı üyenin, ''Türkiye de yaşıyorsun neden bir AT44 almıyorsun?'' sorusuna cevap veremediğimde henüz bu hobiye yeni başlamış olmamın verdiği bilgi eksikliği nedeniyle durumu da kıvıramamış, sözkonusu forumdaki Turkish Airgun Gate grubunda paylaşımda bulunan kullanıcıların kabarık Hatsan envanterlerini görünce kendimi sorgulamıştım. Sanırım kendimce geçmişten kalan bir borcu ödüyorum. Yerli üreticilerin ''eğer isterse'' bir İngiliz veya Alman kalitesinde ürünler üretebileceğine, bunun için şansın ötesinde destek vermek gerektiğine inanıyorum.
    Bir ABD li kullanıcı ve imzasındaki Hatsanlar, bir kısmı modifiye:

aynen katılıyorum dediklerinize, ama çoğumuz dil konusunda yetersiziz galiba, bu anlamda bi fayda sağlayamayabiliriz.

Ancak yerli üretimi destek sizinde belirttiğiniz gibi mutlaka şart, mesela bu puncher mevzusu sebebi ile Hatsan ile tatlı bir rekabet başladığını ve bunun ilk meyvelerini aldığımızı düşünüyorum.

Artık her iki yerli üretici de kendini geliştirmek ve daha iyi ürünler sunmak zorundalar, tekelleşme kötü birşey zira.. Bu yüzden ben gerçeklik-doğruluk sınırları içersinde Kral Arms'a destek veriyorum mesela..

İnanıyorum ki , eğer Kral Arms'ta işler istenildiği gibi giderse bu hepimizin menfaatine olacak, umarım bu anlamda başarılı olur..
    İşte o zaman diğer yerli üretici Hatsan'da bildiğimiz Hatsan karakterinden sıyrılıp daha çok son kullanıcıya dönük çalışmalar yapacaktır diye düşünüyorum..

tüfekteki hava 90 bar bile değildi, bugün gittim ama atış yapamadım istediğim gibi..
    en yakın zamanda grupmanları, atış videolarını paylaşıp akıllardaki soruları gidermeye çalışacağım arkadaşlar..

Bu arada pcp pompa arıyorum,satmak isteyen pazardaki alım ilanımından teklif verebilir, yada pm ile ulaşabilirler..

Selamlar;

Ferhat bey hayırlı olsun yeni tüfenkiniz ;), ne güzel anlatmışsınız, satır satır okudum hepsini malum yeni bir ürün ve siz yetkili firmadan daha etkili bir tanıtım yapmışsınız...

Saygılar

çok teşeküler..
    vallahi akıllarda soru kalmasın diye düşündüm ama.. birde atış yapabilseydim güzel olacaktı,onuda paylaşırız zaman içersinde..

genel olarak güzel yani..

Hayırlı olsun

sağol kardeşim.

Ferhat ustam ;
    Güle güle güzel günlerde kullanmanı dilerim..

Fotolardan gördüğüm kadariyla namlu poligonal değil ,klasik namlu
    Poligonal daha kıymetli,

Sağolasın Turan abi..

evet değil, zaten ateşli silahlarda kullanılıyor poligonal namlu bildiğim kadarı ile, ama şekil itibari ile benziyor ve anlatabilmek için poligonal namluyu benizyor diye ifade etmeye, anlatmaya çalışmıştım.. ..

ihtimal 1:

Tetiği ezerken, tüfeği sol üste isabet alacak şekilde oynatıyorsunuz..

ihtimal 2:

Tüfeği ön taraftan çok sıkıyorsunuz, bu sebeple hem 1. ihtimal nüksediyor, hem stabil bir tutuş sergilemek mümkün olmuyor..

Velhasıl;

Nomalde de yaylı tüfeklerin kendine ait bir salınımı var, video vardı bu konu ile alakalı bulursam paylaşırım, bunu göz ardı ederseniz yaylı ile atışlarda başarısız olursunuz..

O salınıma ayak uydurmanız lazım, buda pek mümkün değil ;)

Öyleyse ne yaparız;

İşte bu yüzden yaylı tüfekler ile atış yaparken ön taraftan sabitlemek pek uygun değil, tüfeğin kendine has o salınımını yapmasına izin vermek gerekir, hemen heömen her defasında bu salınım aynıdır..
    sıfırlamayı da bu şekilde ön taraf serbest kalacak şekilde yaparsanız, muhtemelen sorun ortadan kalkar..

Ön tarfata kalan bölgeden (tetikten namlu ucuna doğru olan kısım) sadece destekleyiniz yani, adeta mengeneye bağlar gibi tutmayınız..
    aradaki farkı deneyince göreceğinizi düşünüyorum.
    ...

elbette teknik olarak başka bir sorun yok ise..

Bi kaç fotoğraf çekeyim dedim gün ışığnda, pek başarılı olmadı galiba..

Ama asıl göstermek istediğim fotoğraf, bu aşağıdaki..

Namlu ve tüp arasındaki milimetrik olarak son derece paralel gördüğüm boşluk dikkatimi çekti..

Kullandıklarımdan hatırımda kalan;
    normalde bu namlu tutucuların tam merkezli olmadığıydı ve bu sebeple bunların çıkartıldığını görüyordum.

Namlu tutucu mükemmel bir şekilde merkezlenmiş,
    kasıntı olmadığından namlu tutucuları çıkartmaya gerek kalmayacak..

fotoğraf açısı sizi aldatmasın, namlu tam paralel bir şekilde monte edilmiş bir halde, gayet başarılı bir işçilik..

Hayırlısı olsun Ferhat abi güle güle kullan. çok güzel bir inceleme olmuş bizede süpriz oldu devamı için takipteyim :)

eyvallah kardeşim .. teşekkür ederim incelemeyi beğenmene sevindim ..
    ayrılma tabiki, takipte kal ;)

Ferhat abi bombayı patlatmışsın yine. :D fotolardan gördüğüm kadarıyla hatsan pcplere göre işçilik anlamında bikaç gömlek büyük gibi geliyor. Tasarım olarak bana göre daha iyi zaten. Yakışır böyle güzel tüfek sana abi... Hayırlı olsun kazasız belasız kullan. Tam pcpyi bırakmışken acaba dedirtmeye başladı bu kral. Hayırlısı bakalım...

sorma Arda :)

Aynen senin de dediğin gibi, sanki seri üretim yapmıyorlarmış gibi duruyor kıyaslarsak, çoğu parçanın işçiliği mükemmel..

Ve oldukça isabetli gördüm, birazdan çıkacağım deneyeceğim bi 50 metre..

hayırlısı artık , eninde sonunda pcp ye döneceksin zaten, bıraktığınıda zannetmiyorum aslında :)
    ama keşke yakından inceleme fırsatın olsa, göründüğünden daha kaliteli duruyor..