KaraPence adlı kullanıcının mesajları

    Video kesinlikle olmaması gereken güvenlik zaafiyetleri içeriyor.
    Havalı silahlarla yeni tanışan üyelerimiz; inceleme videosu kesinlikle bu şekilde çekilmez.

    Elinize emeğinize sağlık Salih Bey.
    Gerçekten özlediğimiz şekilde anlatımı olan bol resimli ve detaylı bir inceleme olmuş.
    Havalı hobisine geri dönmeniz sizin kadar hobidaşların da menfaatine olmuş.
    Güvenli ve isabetli atışlar.

    Dikkat ederseniz usulünce kopyalamak dedim sayın yeditepeli.
    Bir ürün tıpatıp kopyalanacaksa elbette tasarım sahibi firma veya kişiye emeklerinin bedelini ödemek zorunda.
    Ödemediği zaman zaten onun adı başka birşey oluyor.


    Benim vurgulamak istediğim nokta: bu ülkede pcp konusunda inanılmaz mesafe katetmiş kişilerin emeklerini zayi etmemek adına kaliteli ürünlerin bu kişiler yardımı ile usulünce ve gerekli hukuki-maddi şartları yerine getirerek kopyalayabilirler. Yani amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok.
    Selenoid valf, elektronik tetik ve o muhteşem kundak.


    Bu ülkede koskoca firmaların bir kişinin yaptığı "x" ürünü veya ürünlerini kopyaladık zannedip kopyalayamadıklarına da şahit olduk. Usulünce gidip "hoca bunu nasıl yaptın?" Diye sorup emeklerinin karşılığını verselerdi zamanında, şimdi hepimizin evinde çalışan birer yerli pcp veya pcp ekipman-aksesuarları vardı.

    Yerli üreticiler ile ilgili konularda her zaman söylediğim gibi özgün olmak adına komik ve işlevsiz ürünler tasarlayıp üretmek yerine, kabul görmüş ve estetik olarak da güzel ürünleri usulünce kopyalamak her zaman daha az masraflıdır. Bu hem üreticinin daha az maliyetle üretmesini hem de tüketicinin daha uygun fiyata ürüne sahip olmasını sağlar.


    Kral bunu yapıyor. Belli ki İsabetli de bir seçim yaparak Daystate MK4'ü model olarak aldılar.
    İnşallah başarırlar, biz de uygun fiyata yerli üretim bir mk4 kullanırız.


    Türkiye'de çalışan ve kaliteli bir pcp ürtmek zor değil. Yeter ki konu hakkında gerçek anlamda bilgisi olan üstadların fikirleri alınmış, üretim konusunda tecrübe ve bilgi birikimi olan kişiler tarafından üretilip gerçek anlamda kalite kontrol yapılarak standart ürünler üretilsin.

    Hatsan Herqule 6.35 modelinin namlu çıkış hızı 1200 fps 19 grain 6.35 pelette de 1307 fps lik bir güç elde edilmiş ki bu değerler bence bu değerler çok muazzam


    8-9 graini 395-400 ms ile atan tufege gucsuz diyenler vardi hayir zaten bu silah 19 grainide 350 ms ile atabiliyor bu gozler herculese bile guc konusunda laf edenleri gordu sanirsin hepsi 9mm falan kullaniyor

    Hayatınızda 6.35mm ve 19 grain pellet gördünüz mü değerli arkadaşlar?
    6.35 ve 19 grain pelleti 1280 lerden başlayıp 1350fps lere doğru atmak marifet değil
    18 grain ama 5.5mm pelleti stabil şekilde hele hele 1000cc tüple 900 fps (+\-10 fps fark ile ) hızında en az 150 atış atacak tüfek yapmak marifet.


    Yoksa piknik tüpü taksan ne yazar o tüfeğe?


    Benim videolardan gördüğüm kadarıyla hercules tam bir hayalkırıklığı. At44 gibi ufak modifikasyonlarla çalışan ve vuran bir tüfek dururken onun üstüne gidip, valfini, namlusunu vs. Geliştirerek daha mükemmel hale getirmek yerine, Hatsan tüp hacmi devasa ama atış sayısı 180 cc at44'ten bir tık yüksek, 6.35-19grain gibi bana göre komik pelletlerle ses üstü hıza sahip, isabetsiz ve 5kg üzeri tüfekler yapmaya çalışıyor.
    Ne diyelim Hayırlısı olsun.


    Kral ve Hatsan'ın bu model yarıştırma maratonunun sonunu merakla bekliyorum.

    Yaylı tüfekler pcp'lere göre daha sık temizlenme ihtiyacı duyar.
    Dizellemenin bir sonucu olarak yaylıları her 200-250 atışta bir temizleyin derim.
    Eğer kullandığınız peletler iyi kalite değilse daha sık.

    Benim için iyi silah kriteri öncelikle sağlam olsun mekanik aksam çabuk bozulmasın. İkincisi kaliteli namlulu (iyi yiv ve set çekilmiş) isabetli olsun. Silahın yedek parçası kolay bulunsun ucuz olsun. Tamiri zor olmasın. Son olarak da servisi ulaşılabilir olsun.

    tanımladığınız silah ülkemizde maalesef üretilmiyor.
    Uzunca bir süre de üretilmeyecek gibi görünüyor.

    Pcp tüfekleri taşırken azami ölçüde sağlam çantalar kullanın.
    Çok şiddetli çarpmalarda sıkıntılar çıkabilir.
    kullanırken de ne olur ne olmaz polikarbon bir koruma gözlüğü de kullanabilirsiniz. 3M marka gözlükler iş güvenliği malzemesi satan dükkanlarda 9₺'ye satılıyor.
    Sağlamlığını 1 gözlüğü feda ederek test ettik;
    30 metreden 18 grain ile 900 fps hızda çarpan pellet gözlükte 3 mm kadar bir oyuk oluşturdu ama delemedi.


    Bununla birlikte çok yüksek ses çıkaran pcp'ler için kulak tıkacı kullanmanızı da öneririrm.
    Belli bir desibelin üzerinde ve sürekli devam eden sesler nedeni ile iç kulakta bulunan hücrelerinizde onarılmaz yaralar oluşabilir, bu da 24 saat devam eden kulak çınlaması veya uğultu ularak size yansır.

    Her kafadan bir ses cikiyor Tevfik bey. Burda her yazilanada itimat etmeyin.
    Fabrikalar regulator yapamaz diyorlar Hw100 un regulatoru fabrikasyon ve en iyi stabiliteye sahip. Buna keza Kalibrgun ayni sekilde mukemmel stabiliteye sahip regulatoru var.
    Yani bir gorus regulator seri uretilemez derken bir goruste seri uretilen harika regulatorlu tufeklerde var.

    Sevgili Metehan,
    Hw100 kalibrgun gibi entegre regülatör üreten firmalar elbette var. Başarılı olup olmadıkları kişiye göre değişir. Bana göre hw100 regülatörü başarısız, başkasına göre başarılı vs. Yani her kafadan bir ses çıkacak ki forumda bazı şeyleri tartışalım.


    Senin bu "en iyi stabiliteye sahip" gibi iddialı konuşmaların fazlasıyla rahatsız edici olmaya başladı. Bir şeyi överken de döverken de kelimelerini daha dikkatli seçmeni tavsiye ediyorum.


    "Burada her yazılana itibar etmeyin" cümlesini de senin söylemen çok ilginç olmuş.

    Sevgili Metehan altaros düzgün çalılmayan regülatörleri nedeni ile DALtaros olarak biliniyor artık. Bence de bu regülatör işi fabrikasyon olmaz, olmamalı.
    Hatsan'ın ve Kral'ın yeni birşeyler yapma isteği çok iyi. Ama keşke önce şu üreticiler önce gerçekten sorunsuz çalışan ve kalitesini ispatlamış 1(bir) adet pcp ürettikten sonra yeni modeller denese. Bu şekilde uzmanlaşma olmuyor ne yazık ki.
    Yine de birkaç sene içinde çok güzel şeyler olacağını düşünüyorum.

    Arkadaşlar aslında forumun amacı bilinçlendirmek diye üşünüyorum. Forumdan atmadan telkin yoluna girmek lazım. Genç kardeşlerimiz gaza gelip canlı bişeyler vurmaya çalışıyorlar. Youtube da bulunan yabancı videolar da gaza getiriyor. Adamlar çatur çutur avlanıyorlar. Böyle yapanları siteden atarsak kendimiz çalıp kendimiz söylemiş oluruz. Hobimizin adını kötüye çıkartanları engelleyememiş oluruz. Bence büyüklük yapıp telkinle 50m de sigara vs. işi iddiaya taşıyıp öyle devam etmeliyiz. Selamlar.

    Benim görüşüme göre canlı birşeyler vurmak için gaza gelmek gerekmiyor. Zaten aileden ve okuldan alınması gereken bir dizi temel eğitimin alınmamış olduğunu düşündürüyor insana. Burası da o eğitimi vermeninne yeri ne de kimsenin öyle bir vakti var. Bunun gibi kişileri eğitmeye çalışmak yerine kendimiz çalıp oynayalım. İnanın buradan ne söylerseniz söyleyin bu su kurnazları yine bildiklerini okuyacaklar. O nedenle keyfinize bakın derim.

    Hatsan striker edge 5.5 mm tüfek aldım , beraberinde gelen dürbün çok kötü . Bu tüfekle kullanılabilecek dürbün marka ve model önerir misiniz? Alabildiğine acemiyim bu konuda. 50-60 metrede serçe vurabilmek amaç ...


    Serçeden kasıt hedef büyüklüğü beyler. Avlanma değil zaten amaç. 50-60 metreden serçe boyutlarında hedefe isabet ettirsek yeter babında ...


    Serçe dedim canım öyle istedi nasıl edek alla alla ... Karna sevenler derneğiymiş bea

    Zararsız hayvanları vurarak kime neyi ispat edeceği belli olmayan,
    Forum kurallarını okumamasının yanında insanlarla nasıl konuşulacağını da bilmediğini düşündüğüm bu kişi forumdan süresiz uzaklaştırılmıştır.
    Zavallı mesajları bir ibret vesilesi olarak kaldırılmayacaktır.


    Not: şimdi adamı niye süresiz attın diye soracak üyelere sorum şu: bu kişiye buradan neyi nasıl öğreteceğiz?umudum yok...

    Küçük bir chrono testi, gücü hakkında net bir bilgi veriyor g;$i :

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    1280 ile başlayıp 1340 ile biten chrono testi... Ben Bahtiyar Bey'in yerinde olsam bu videoyu yayınlamazdım. Tüfekte muhtelemelen çok ciddi bir valf sıkıntısı mevcut.