SmithJack adlı kullanıcının mesajları

    Siz öyle deyince babamın dedikleri aklıma geldi birden adamın ilk ve son avı domuz avı için gittiklerinde grupların birbirine doğru ateş ettikleri olmuş. Kafamın üstüne saçmalar düşmeye başlayınca tüfeği omzuma vurup geri döndüm demişti. Demekki böyle kaza yapan çok var. Dikkat gerektiren bir spor ve hobi dalı.

    Kaliteli çelik arıyorsanız otomobil sektörüne göz atınız. Hatam için üzgünüm isveç üretimde 20 küsur sıralarda kaliteli konusuna gelince de aynı üründen birçok yerde üretebilirsiniz çelik sınıfları belli bariz numaralıdır zaten kalite sınıfları da bellidir aksini de kimseye satamazsınız ne kadar belirleyici olur bilemiyorum.

    Arkadaşlarım ve abilerim çelikte pişirme diye birşey yoktur.Seramik çamurunu pişirirsiniz sadece demirin ergime sıcaklığı bellidir. 1560 derece sıcaklıkta ergimiş olur bundan daha düşük ya da daha yüksek sıcaklıklarda ocaktan döküm alamazsınız çünkü karbon % sini tutturamazsınız.Velasıl ocaktan çıkan çeliğin karbon % si oksijen ve fosfor ppm değerleri ölçümleri alınır ondan sonra ark ocağından çelik dökülerek pota metalurjisine gider. Pota metalurjisinde kullanılan atmosfere vakuma kullanılan alaşım elementlerine çelik içindeki empüritelere curufun kalitesine göre çeliğin değerleri değişir. Burdan çıkan çelik bazen çok değerli çelik olur bazen inşaat çeliği olur bunu belirleyen içindeki alaşım elementleri oluyor ve karbon yüzdesi ordan sonra ccm de işlenmesi yüzeydeki tufalin temizlenmesi ve haddedeki tavlama işlemleri yine çeliğin yapısını etkiler. kaldı ki en son safhalarda üretilen ürünler tekrar ısıl işleme tabi tutulur. Uygulanan ısıl işlemde çeliğin kullanım alanlarını etkiler. Dayanıklılığını etkiler. Hala boşa eleştiri yapıldığını görüyorum. Ayrıca demir çelik sektöründe Türkiye'nin payını sakın ola ki küçümsemeyin şu an Türkiye'de üretilen çeliği çok ülke üretemiyor. Gemi üretmek felan onlar demir çelik üreticileri için sorun değil. Biz çalıştığımız yerde doğu blok ülkelerinden hurda alımı yaptığımızda gelen gemiyi de parçalayıp hurda niyetine kullanabiliyoruz :) İsviçreninde lider olduğunu ilkkez burda duyuyorum. Demir çelik sektöründe başları çin ve almanya çekiyor.

    [quote='RainLy','index.php?page=Thread&postID=271168#post271168']Ve en çok çekindiğim konu ben dahil kimse hatsanı kötülemek istemiyor..
    Bence biz üretelim dünyayada biz satalım en iyi tüfek bizim ürettiğimiz olsun... Bu konularda zaten o bağlamda tartışılıyor... iyisini kötüsünü tartışalım ki hatsanda kulak versin bize :)


    Bence kötülemek kimseye düşmüyor demek daha mantıklı olabilir mi :) Seçenek sunuluyor. Bizim ürettiklerimiz burda diğeri burda denilebiliyor. Bi abiminde yazdığı üzere ne kaa ekmek o kadar köfte de deniliyor. Ben eminim ki onlarda hangi tip namlunun daha çok sattığının istatistiklerini tutuyorlardır ve bu konuda kayıtsız kaldıklarını düşünmüyorum. Onlarda daha kaliteli ürünler çıkarmak için uğraşıyorlardır. Ta bi onları da objektif yargılamak lazım zaten onlar yaptıklarını inkar etmeyerek fiyatlarda belli ediyor. Ama daha kaliteli ürünler demek daha kaliteli takımlar daha fazla para demek daha fazla yatırım demek ki kaldı ki iş sadece takımlarla bitmiyor. Silah üretimindeki kullanılan teknikler karmaşık hepsini makinayı alayım kullanmaya başlayayım diyemiyorsunuz işin içine birde ÇED giriyor velasıl kelam onlarda birgün bize LW nin adını unutmamızı sağlayacak ekonomik ve kaliteli ürünler sağlayacaktır. Yapmamız gereken hem sesimizi duyurmak hemde sabretmek :)

    tornada bağlı olan hatsan namlu kötüdür diyen namluyu önceden yamultan Türk düşmanı ingiliz veya hatsana rakip bir firma olamazmı Arkadaslar


    Halen videoları izleme fırsatı bulamadım abi ama şöyle diyebiliriz bugün lothar walther ürettiği namlular için şöyle bir ibare kullanmış hiç bir namlu birbirinin aynı olamaz diye.Yani bunu sadece bir numune ile denemek o kadar belirleyici olmaz ki Talaşlı imalat yöntemlerinde %100 kesinlik hiç bir zaman olmuyor.Bugün saf bakır dendiğinde bile %99.95 felan kabul görüyor.Bu yüzden metal işlemede yüzey toleransları var.bu tolerans değerlerini bilmekte işin iç yüzünü belirler. Onu da geçelim bugün bütün üreticilerde hata oluyor.Hatasız çalışan var mı ki? Üretim hatlarında belli aralıklarda numuneler teste tabi tutuluyor.Sadece birtane numune alıp haa bu seri tamam olmuş denemez. Hatta bazı işlemlerde x-ray tarzı cihazlar kullanılıp üretilen bütün ürünler tek tek kontrol ediliyor. Bence isabetinden çok namlu ömürleri kıyaslanmalı yorumlarda gördüğüm kadarıyla 2-5 cm 3 cm olarak konuşmalar geçiyor. Gelin şöyle bi kıyaslama yapalım. Nasıl scubaya bağlı olarak atış yaparken ve sadece tüpteki havayla atış yaparken fps farkı oluşuyorsa buda lw namlu ile hatsan namlu arasındaki farka benzer. Yani birisiyle 1milyon atış yaptığınızda sapmalar başlayabilirken diğerinde 2 milyon atışa sapma göstermesi gibi. Her ne kadar pelletler kurşun olsada sizin yiv setinize etki ediyor. Peletlerden doğan ortam şartlarından namlu içine giren tozlar arada bir sürtünme oluşturuyor. Aradaki metal tozları da sürtünmeyle zamanla yiv seti çiziyor. Ömür kısalıyor. Sağlıklı kullanım istiyorsanız her arazi dönüşünden sonra üstübü tarzı harbilerle içini temizlemenizde fayda var.

    Abi şimdi 3 aşağı 5 yukarı yorumlara baktım tabi ki ama şöyle bişi var ki malzemenin iç yapısı tamamıyla sizi dehşete düşürebilir.Yani belki LW namlularda hatsandan çıkıyor olabilir orasını bilmiyorum hoş Türkiye'de kaç tane namlu dövme makinası var tartışılır.Şimdi arada fiyat farkı olması tamamıyla namludaki alaşımlarla ve yapım tekniğiyle alakalı sonuçta havalı tüfek namlularına ne kadar titiz davranılır. Üretim tekniği bunu tamamen değiştirir. Siz namluyu bir maçalı dövme ve ya namlu dövmeyle de yapabilirsiniz. Tabi bunların proses maliyetleri arasında mutlaka uçurum farklar oluyor.Uzun vadede düşünüldüğünde namlunun sertliği(malzeme yapısından bahsediyorum) açtığınız yivleri etkiler.Süneklilik keza çalışma şartlarını etkiler.Nervürlü inşaat demirlerinin adi çelik olarak geçme sebebide budur(alaşımların diğer çeliklere göre daha cuzi olması).Demem o ki son kullanıcı olarak sizin gözünüzde belki fark olabilir belki olmayabilir ama bunları üretenler sizin düşüklerinizi düşünmüyorlar.Taa ki üretim aşaması bitip bazı testler uygulanana dek.Aramızdaki Cnc ve torna işiyle uğraşan abilerim bilirler karbür uçların neden kesici takım olduğunu Rockwell skalasını ve maliyetlerini felan. Neyse uzunca ve sıkıcı bir konu olabilir umarım okunmaya değer bir yorum olur sizler için. Ama alman çeliği alman çeliğidir. :) Mahkemeye giden içinde büyük ihtimalle bir üniversiteye başvurulup testleri yapılmıştır. Benim hocalarımın sık sık karşılaştığı bir durum diyebilirim. Denetlemelerde alınan numunelere testler uygulayıp bilir kişi raporları felan oluşturuluyor.

    Ferhat abi hayırlı olsun 4.5 ta ısrarcısın :) bende envantere bir 4.5 eklemeyi düşünüyorum yaylı olarak:) bu arada webleyi denedim ve direk yasin abi ile irtibat kurdum aybaşını bekliyorum bende bi wrangler sahibi olucam kapalı alanda kulaklarım çınlıyor :)

    Hee birde abi yayı da hedefin kolay düşmesini sağlamak amaçlı koymuşlar yayın bağlantı noktalarına bakarsan anlaşılıyor yani destek pini olan kelebek civata arkadan çekildiğinde yay hedefin kolaylıkla yıkılmasını sağlıyor arkadaki hedefi biraz ağırlıklı yaparsan sanırım figürü rahatça devirebilir belki hiç gerek kalmaz :)