OĞUZ-HAN adlı kullanıcının mesajları

    Servise henüz göndermedim vaktim yok; şu sebeple yazıyorum. Madem bu tüfekle ilgileniyormuşsunuz; aman tüfekte sorun çıkmış! diye düşünmeyin. Her markada bu tür olaylar olabiliyor. Zamanında diana tüfeklerin de satın alındıktan bir kaç ay sonra servise gittiğine çok şahit olduk ;kffx;

    Yabancı forumları gezerseniz herkesin gamodan uzak durun çok kalitesiz bir tüfek dediğini görürsünüz.Gamo hatsan kıyaslamalarında hatsan güç ve isabet olarak gamo'nun önünde.500 tl ikinci el gamo alacağıma 500 tl ye sıfır hatsan alırım..Hatsandan daha hesaplı olup daha kaliteli bir seçenek yok malesef.



    Hatsanın yurtdışına gönderdiği tüfeklerin, bildiğimiz hatsan kalitesinin üzerinde olduğunu zaten uzun zamandır biliyoruz. Asıl sorun yurtiçine sürdüğü ürünlerde. Belki zamanla bu da değişir ya da değişmiştir. Açıkçası bu konuda güncel bilgim yok ama yurtdışı hatsanlarla yurt içindekileri yine de aynı kefeye koymam. Tüfek hakkındaki şahsi görüşümse ,hangi marka olursa olsun 3,5 kg'dan ağır tüfek kullanmam. Kişisel tercihimlerim sebebiyle sabit kalmayı pek sevmiyorum. Sevgiler..

    4.5 cal düşünüyorum...


    Bence doğru tercihi yapmışsın. 4.5 cal bu ve benzeri güçteki tüfekler için ideal. Aslında 200 mt. civarı atış yapan Mehmet05 beye sormuştum kaç kalibre diye; onun da yorumlarını almak için. Ama kyhn01 şunu söylemeden geçemem, bu tüfeği almaya niyetlendim geçen sene, Ankara'daki tüm bayilere sordurttum hiçbiri bulamadı; bu sene, hatta bikaç hafta önce yine niyetlendim ve bu sefer internetten sipariş verdim. Mağaza ithalatçıda olduğunu en fazla 2 güne getirteceğini söyledi. Sonuç; 10 gün geçti ama tüfek hala ortada yok. Ben de siparişi iptal ettim. Şimdi stoeger x20 Suppressor siparişi verdim. Anlayacağın Whisper X tedarik açısından biraz sorunlu bir model. 5.5 kalibresi tedarik edilebiliyor ama onu da ben tercih etmem bu tüfekte. Sana tavsiyeme gelecek olursak hala whisper x almak istiyorsan; internetten sipariş verme, hergün tüfek kargolanmışmı diye kontrol etmekten, satıcıları aramaktan bezginlik geçirirsin. Eğer bir bayide görürsen direk al ; yoksa başka bir tüfek araştır. Sevgiler..

    Daha önceki Gas-ram örneklerinde, yaylı silaha eşit güç üretmek için gerekli olan kurma koluna uygulanacak kurma kuvveti daha fazla idi. Kurmak için ne kadar kuvvet gerekiyor belirtilmemiş. Ayrıca yaylı silahlar gücünün bir kısmını yağ yakma yani dizellemeden alırlar. nitrojen basılmış bir ortamda kurulup atış yapılan yaylı tüfeklerde %20-30 güç kaybı yaşandığı hakkında bazı araştırmalar mevcuttu. Ama piston sistemi atış hızı stabilitesine ve atıştaki çırpma hareketinin engellenmesinde büyük fayda sağlar. Ayrıca yay yorulması ve kurulu kaldığında kalıcı güç kaybı gibi olumsuzlukları olmaz. Buna rağmen yaylı sistemde , yay kırılması durumunda yayın yenilenme maliyeti de düşüktür.


    +/- ler hususnda açıklayıcı bilgiler. Teşekkürler :thumbup:

    Gamonun bu yeni sistemi sadece yay titreşimini, eskime sonucu güç düşüşünü mü engelliyor. Yoksa hız açısından da bir artısı/eksisi var mı? Gamonun sitesinde herhangi bi bilgiye ulaşamadım. Mesela whisper x için .117 için 1000 ft/sn derken; whisper IGT için hız belirtmemiş. Acaba bu sistemli tüfeklerin hızı sabit değil mi aklıma takıldı açıkçası. Basınçlı altında tutulan gaz miktarı standart. O zaman yaz/kış döngüsünde hız da çok büyük oranda değişebilir gibime geliyor. Tamam yaylı pistonlularda da benzer durum var fakat bu yeni sistemde sıcaklık farkı çok daha etkili bence. Bilmem siz ne dersininiz?

    Bir bilgi de benden, Kostok dostumla konuşmalarımızdan sonra socom veya whisper almaya karar vermiştim ama malesef Ankaradaki tüm bayilere sordurtmama rağmen Türkiye'de hiçbiryerde bulamadılar.Nisan ayında geleceği söyleniyor. Aslında bir internet mağazasında mevcut gözüküyor ama güvenemedim,çünkü CFR adında yeni bir model çıkmış, tabiri caizse socom diye bu modeli yutturmaya çalışıyorlar ;hirr; X( ;hirr; bence ya beklemeye al ya da başka bir tüfeğe yönel...

    Ankara'da bana 600 lira demişerdi,pazarlık da yapılırsa biraz düşerler heralde. Ama benim baktığımda v şeklindeki gez fosforlu değildi ve benim çok hoşuma gitmemişti..He bide mekanizması pompalı tüfekler gibi,içerdeki şarjör dönüyor pompaladıkça...