can okar adlı kullanıcının mesajları

    hocam buradaki herkes zaten harç ve ruhsat fiyatlarını biliyordur sevinme olayı kişisel değil ülke için seviniyoruz bunu anlamanız gerekli diye düşünüyorum hem ülkemiz silah konusunda gelişiyor hemde bu silahlar yurtdışına satıldığında ülkemize döviz giriyor ben bunu ilk yazdığımda anlarsınız diye düşünmüştüm yoksa bu tüfekler bizim halkımıza cidden lüks hadi harç bedelini geçtim mermisinin tanesi 8-10 lira gibi bir şey bizi mahveder :)

    Güzel kardeşim, üretim anlamında bizden çıkıp ahmet'in mehmet'in kullanmadığı kullanmasının neredeyse yasak olduğu bunun yerine hans'ın jonhn'un kullandığı tüfeklere sevinecek adam arıyorsan bence burada zor bulursun çünkü burası atıcılık - hobi üzerine bir forum ve elimizdeki silah kadar atıcılık hobisinde varız. Zira hedeflere döviz fırlatmıyoruz bunu da buradaki herkes biliyordur :)
    Veya havalıdan örnek verirsek; "neden big bore tüfeklerin ülke içinde satışı yasak neden elin yabancısı yerli malımı kullanabiliyor da ülkemde yasak" şeklinde yakarışı belki zilyon sefer duymuşumdur.
    Şimdi bu adamın omuzuna dokunup bu adama "senin kullanman yasak ama ülkeye döviz giriyor" mu demeliyiz ?


    Daha iyi Anlamak için bir örnek vereyim; yerli bir firma tarafından kansere çare olan bir ilaç bulunmuş ama içindeki bazı maddeler yüzünden Türkiye'de satışına ilgili mercilerce izin verilmemiş olsun. Ama sadece yurtdışına satılıp döviz getirdiği için buna sevinen kanser hastası vatandaşlar var. Akıl dışı geliyor değil mi ? :)


    Şimdi sen umarım benim demek istediğimi Anlamışsındır.
    Bu forum atıcılık üzerine ve burada atıcılar var.
    Eminim ki bu atıcıların büyük bir çoğunluğu yivli tüfek alamadıkları için havalı tüfek kullanıyorlar yoksa yemişim 80 metrede rüzgardan sapar mı hedefi vurur mu diye hesapladığım havalıyı.


    Yani konunun özü olarak ben de memlekete döviz girmesine sevinirim ama bu konunun maksadı memlekete döviz girince sevinecek adam aramaksa biz anlatmak istediğini anlamayız, bu yönde anlayışımız KIT bizim.

    hevesinizi kursağınıza tıkamak istemem ama sevinmeden önce memleketimizdeki ruhsat fiyatları, mermi isthikakı ve fişek adet fiyatı gibi konuları araştırmanızı eğer kafanıza yatıyorsa ondan sonra sevinmeye başlamanızı tavsiye edebilirim :)
    bu tür şeyler tr vatandaşı için lükstür.

    Bence bugüne kadar iç piyasadaki gorunus olarak en estetik tüfek bu olmus..özellik olarak regülatör,Lw namlu ,düşük ağırlık ve yüksek atış sayısı olsa bu tüfek yok satar.

    kesinlikle doğru söylüyorsunuz.
    bu güne kadar yerli üretim tüfekler arasında en şık görünüme sahip olanı bu bence de.