champion adlı kullanıcının mesajları

    Nano kaplama aynen anlattığınız gibi yapılıyor.
    Mekanizmanın içini boşaltıp içten maskeledim. Bayağı bir uğraştırıcı iş ayrıca teknik bilgi ve el becerisi gerektiriyor.
    Bir kaç arkadaşımın tüfeği de aynı şekilde kaplandı. Fabrikaya verilen kaplama ücreti dışında sökme takma maskeleme genel temizlik ve bakım için 50 tl aldım. Ama sadece organize sanayiye gidip gelmek için harcadığım yakıtı karşıladı :) bir nevi hayır işi oldu anlayacağız.
    Kaplamayı komple değilde parça şeklinde de yaptırabilirsiniz. El becerisi ve teknik bilgisi olan herkes bulunduğu şehirde yaptırabilir. Fakat bu konuda kendini ispatlamış firmalarla çalışmanızı öneririm. Oto sanayide araba jantı kaplayan yerlerden uzak durun :))
    Kaplama hakkında detaylı bilgi isteyen olursa özel mesaj yolu ile ulaşabilir.

    Teşekkür ederim.
    Geri dönüşümü kaplamadan daha kolay. Özel bi sıvı var onun içine indirip çıkarıyorlar anında sökülüyor. Bu silah 5 parça halinde kaplandı (silah, kundak, mekanizma, moderatör ve yanaklık) 250 tl ye maloldu.


    Kaplamayı yapan arkadaşlarla konuştum. Benim çevremde bu hobiyi yapan bir sürü insan var uygun fiyat verirsen müşteri getiririm dedim.
    Son 200 e düştü.
    Nano Kaplamayı yapan bir çok firma var. Lakin bu arkadaşlar hakkını veriyorlar. Hiç bir masraftan kaçınmıyorlar. Aktivatörün miktarı, ortam ısısı, havuzun ısısı, desene göre alt fon rengi, astarı, sertleştiricisi her şeyi mükemmel şekilde hazırlıyorlar.
    Sonuç ta güzel oluyor.

    Teşekkür ederim.
    Yanlış merkezleme hatası, sıfırlama problemi yaratabilir doğrudur. Fakat düzgün bir namlu olsa idi peletlerin hepsini aynı hatalı yönde atardı.
    Bence tamamen yanlış metal seçimi ve hatalı yivset uygulaması sorunu var.
    Umarım kısa sürede bu hata düzeltilir.

    Herkese tek tek teşekkür ederim arkadaşlar.


    Bir kaç aydır kral puncher pcp silah herkesin dilindeydi. Fakat Mustafa Ekiz Usta' nın yaptığı titiz chrono çalışması dışında silahın bir icraatını görmemiştik.


    Üzerine basarak söylüyorum; bu silah Türkiye' de üretilen en düzgün pcp silahtır.
    Mutlak başarıyı yakalamaya ramak kalmış diyebiliriz.


    Kral firmasının bu silaha düzgün bir namlu takması durumunda, diğer yerli pcp silahlar mazide bir anı olarak kalacaklar.
    Tabi takılmazsa da Kral pcp silah bizim için bir anı olacak :)


    İlerde neler olacağını herkes gibi ben de merakla bekliyorum.


    Saygılarımla. .

    Kısa bir bekleme süresi sonunda Kral Puncher elime ulaştı. İncelemelerimi sizinle paylaşmak istedim.
    İlk göze çarpan ayrıntılar şöyle:
    silah görünüm olarak air arms kopyası. Kısa ve ergonomik, manuel emniyet tam olması gerektiği yerde. Levye biraz kaba gibi duruyor ama kurulum çok kolay. Standart model olmasına rağmen 230cc tüpe sahip. Manometre kundağın altında. Kundağın alt tarafında birde bipod bağlantısı yapabilmek için setiskur bulunuyor. Yerli bir silahta ilk defa gördüğümüz güç ayar vidasına sahip. En önemlisi ve benim en çok hoşuma giden yönü ise diğer yerli pcp lerden en az 1 kilo daha hafif :)


    Chrono sonuçları.
    Pelet jsb 15.89 Hava 200 bar


    1. Şarjör: 880 888 884 893 888 895 895 897 error 893 907 913
    2. Şarjör: 912 error 917 914 905 914 911 915 814 913 error 918
    3. Şarjör: 919 913 902 914 916 913 907 911 903 903 898 887
    4. Şarjör: 894 886 884 879 882 873 867
    Kalan hava 90 bar.


    Bu Chrono sonuçları beni çok mutlu etti. Bu rakamlar Kral firmasının son derece başarılı bir Valf ürettiğini gösteriyor.


    Lakin sıra hedef atışına geldiğinde tam anlamıyla yıkıldım diyebilirim.
    Tamam sonuçlar berbat değil ama berbata çok yakın.


    Bu sonuçlardan şunu çıkardım KRAL firmasının bu silaha ACİLEN!!!!! Adam gibi bir namlu takması gerekiyor.


    Tüp hacmi çok iyi, kundak çok iyi, mekanizma çok iyi, kullanılan Valf mükemmelll... lakin takılan kötü bir namlu bu kadar emeği ziyan etmiş. Yazık....


    Bu haliyle kullanılır mı?
    Tabiki kullanılır. Fakat fazla bişey beklememek gerekiyor.


    Namlu dışında kullanılan diğer parçaların toplamında ortaya çıkan performansın maddi değeri bence 1700-2000 tl çünkü hedef atışlarını yapana kadar silah bende hep bir air arms hissi uyandırdı.


    Bu berbat namludan sonra ise silahın değeri 700-800 tl. Dahası yok.


    Bu aşılmayacak bir sorun değil diye düşünüyorum. Umarım kısa zamanda yeni bir namlu ile piyasaya girer.


    Bunlar tamamen kendi imkanlarımla yaptığım incelemeler ve sonuçlardan çıkardığım kendi yorumlarım. Kişiye ve konuma göre değerler değişiklik gösterebilir.


    Bu inceleme fırsatını bana sunduğu için Güngör Av' a teşekkür ederim.


    airgunturk.com/attachment/19538/airgunturk.com/attachment/19539/airgunturk.com/attachment/19540/airgunturk.com/attachment/19541/airgunturk.com/attachment/19542/airgunturk.com/attachment/19543/airgunturk.com/attachment/19544/airgunturk.com/attachment/19545/airgunturk.com/attachment/19546/

    Bu nedir arkadaş nereye düştük.
    Ortada bir konu var ve herkes kendi fikrini söylüyor.
    Bu fikirlerin birbiriyle uyuşması gerekmiyor.
    Yok elim kopsun yok bacağım sökülsün :) bu tür laflara ne gerek var.
    Neden bu gerginlik ? Amaç ne ?
    Birbirine laf sokmalar. Tripler havada uçuyor.
    Sen fx kullan, ben jsb, öbürü gamo kullansın.
    Ne farkeder?
    Yapmayın arkadaşlar.
    Güzel güzel konuşalım, hobinin zevkini çıkaralım.

    Talep kesinlikle kaliteyle alakalı. Ben tüfeğimde jsb kullanıyorum, çünkü en kalitelisi olduğunu düşünüyorum...
    Bir ft yarışmacısının da sırf ucuz diye jsb peleti 3-5 bin $ lık tüfeğinde kullandığını sanmıyorum.
    Daha kalitelisi varsa 2 değil 20 lira fazladan verip kullanmaya hazırım.
    İnsanlar bu hobinin maliyetine kafayı taksalardı herkesin elinde 100 liralık bir silah ve kutusu 3-5 liralık pelet olurdu. :)
    Ayrıca tartışmalar ortaya bariz doğruları çıkarır.
    Bence tartışmadan kaçmak yerine birbirimizi anlayıp dinleyerek, saygı sınırları içersinde devam etmeliyiz. ;)

    Atış yaparken insanın kalbi başına bela oluyor resmen. Spor yapmayan insanlarda kalp vücuda oksijen yetiştirebilmek için daha hızlı çalışıyor. Hedefe kaynak esnasında nabzımı gayet rahat hissediyorum. İki kalp atışı arasında atış yapmaya çalışıyorum ama nafile Acilen sigarayı bırakıp kardiyo çalışması yapmak gerek. Aerobik ten ziyade Anaerobik çalışmalara ağırlık vermeli. Vücudu, kaslara daha az oksijen girişi ile çalışmaya alıştırmalı. Böylece kalp daha yumuşak ve seyrek kasılacak. Bizim de grupmanlarımızın içine eden o tek berbat atışımız olmayacak.

    Evet konu kesinlikle yanlış yerde :)
    Arkadaşlar yorumlar için teşekkür ederim.
    Resimlere bakıpta anlamayan acemi arkadaşlarımız olur diye söylüyorum; dürbünde ki artıkılın aynından hedefte de var iki artıkıl tam olarak kesiştiği için 90 derecelik dönüşlerin hiçbirinde hedefteki artıkıl görünmüyor.
    Tabi bu da tam bir merkezleme yapıldığını gösteriyor.
    Optik merkezleme konusunda değişik fikirler var. Olmaz sa olmaz diyen de mevcut, gereksiz olduğunu düşünen de. Her fikre sayımız sonsuz.
    Bu arada ben 2 saat uğraştım 1 tane beğeni almışım. Sağolun yaa :))))

    Kesinlikle pişman olmayacağına garanti veriyorum. 5×10 Tahtalara õzel bir garezin yoksa :) en kısa zamanda tegülatörünü taktır.
    Şahsen ben Mustafa Ekiz in tüfeğime yaptığı regülatör uygulamasını kelimelerle anlatmakta zorlanıyorum. Tabiri caizse Hatsan fabrikasından çıkan pinokyoma ruh verdi. Benim tüfeğim artık at44 long LW değil. At44 ME long LW. Her atışa gittiğimde, her araziye çıktığımda Mustafa Ekiz e defalarca teşekkür ediyorum. Kontrolsüz güç, güç değildir deyip sözü ustaya bırakıyorum..

    Pcp konusunda marka olmuş bir isim; Mustafa Ekiz tarafından imal edilip montajı yapılan bir regülatör ve sonuçları. Bence çok şaşırmamak lazım. Defalarca yaptığı gibi yine bir şaheser yaratmış.
    Ellerine sağlık Mustafa.
    Süreç içersinde gösterdigin ilgi alaka için ise ayrıca teşekkür ederim.