Komser adlı kullanıcının mesajları

    Sat 8 in yanına dayanamayarak kuma getirdim M4, şimdiki göz ağrım o.
    Dengeli,İsabetli,adının hakkını veren bir tüfek.
    Sat 8 den atış konforu olarak tepme konusunda daha konforsuz, ancak bunun nedeni teleskopic dipçiği ve Sat 8 in önündeki muzzle Brake 'den dolayı olduguna eminim.
    45 sn içinde dipçiğine kadar sökülebiliyor ve normal gaz pistonlu tüfeklerin aksine ARGO denen atım yatağına yakın çift gaz pistonu ile çalışan bir sisteme haiz.
    Sahra sökümü ve diğer incelemeleri yakından paylaşıcam.


    Buyrun İtalyan güzellerinin fotoları:

    Arkadaşın durumuna benzer bir olay benimde başıma geldi şöyle ki; 4 Mart tarihinde internet üzerinden (Amerika) 4 adet parfüm aldım kargo hariç bedeli 82 USD, 17 Mart'ta bulunduğum şehire geldi ürünler, sonrasında PTT merkez şubesini aradım, ürünleriniz gümrüğe takıldı dediler, (Meğerse takılma sebebi sonrasında yaptığım araştırmaya göre parfüm'ler yasaklı ürün kapsamındaymış)
    Sonrasında PTT'ye gittim gümrük kısmındaki memurla görüştüm, ürünlerini alabilmen için gümrük müşaviri bulman gerekiyor beyanname açtırman gerekiyor ithalatını yapman gerekiyor ürünlerin dedi, sonrada dedi ki; bu işlemlere vereceğin parayla 10 tane parfüm alırsın dedi, bende tanıdığım gümrük müşaviri arkadaşa anlattım durumu, parfümler yasaklı ürün kapsamında gümrükten alman için çok masraf çıkartırlar dedi.
    PTT memuru 1 hafta içinde alınmayan ürünler otomatik olarak geriye kargolanacak dedi, şu anda ürünlerim halen daha PTT de bekliyor, en son 2-3 gün önce aradım sordum ürünlerim neden geriye gönderilmedi diye, toplu halde gönderim yapacağız o yüzden bekletiyoruz dedi. Ürünlerimin geriye gitmesini bekleyeceğim sonrasında satıcı firmayla irtibat kurup paramın iadesi için uğraşacağım, bakalım sonuç ne olacak.
    Kanun maddesi diyor ki; Yurtdışından 75 Euro'ya kadar alım yapabilirsin, Sonra da diyorlar ki 30 Euro değerindeki parfümü yurtdışından alamazsın, gerçekten çok ilginç, bir biriyle çelişen durumlar. Benimde başımdan böyle bir olay geçti sizlerle paylaşmak istedim.

    Ortada bir çelişki yok, kanunlar nettir. hiçbir şekilde sıvı bir ürün getiremezsiniz. Parfüm sipariş etmeden önce keşke sorma şansınız olsaydı burada.

    Silahlarda kullanılabilen 4x üzeri büyütmeye sahip optiklerin tümü; Havalı, Ateşli ayırt edilmeksizin ithalat kanunları ve izne tabidir.
    Aynı şekilde Mill Spec tabir edilen askeri şartnamelerdeki ürünler de bu kurala tabidir. Mesela Ateşli silahlarda kullanılan Eotech 500 serisi gibi Red dot ve Holosigth lar.
    Yine gece görüş ve Thermal optiklerin hiçbirini kesinlikle getiremez ve kullanamazsınız.
    Bu ara fazla maceraya girmemek lazım, terörist olarak bile algılanabilirsiniz. Malum şartlarımız kötü.

    Nasıl bir yanıt versem bu videoya bilemedim, önce şaşırdım, sonra ürperdim en sonda da bastım kahkahayı.
    Videonun kurgusunu falan geçtim, güvenlik zafiyetlerine ne demeli?
    Tüfeğin dipçiğine vurunca mekanizmanın düşmesi nasıl bir zihniyettir? Hassas bir tüfek demiş birde, haykırarak güldüm bu tüfek dipçiği yere vursa iğnede düşer tüfekte patlar, sonra hobi tüfeği birisini öldürdü, Böyle zafiyet kesinlikle kabul edilemez,
    Adamın güvenlik anlayışıda ayrı bir efsane, Hadi kulaklarını sevmiyorsun anladık kulaklık yok, gözlerinidemi sevmiyorsun be adam..!! balistik gözlüğü kafanda dursun diyemi aldın? o mesafeden sekecek bir çekirdek yada bir metal parçası rahatlıkla gözünden edebilir insanı, hepsini geçtim metale o kadar yakından ateş edilirmi?


    Tam bir facia birde bunu fabrika yayınlıyorsa ben hiç yorum yapmak istemiyorum, silah kültürüyle övündğümüz milletimizin haline bakın demekten başka birşey gelmiyor elimden.

    Bende de 1986 model bir Diana var 4.5mm cok guzel bir silah, tum parcalari var, saglam bir elden gecmesi gerekiyor, Zetax ustam musait olurmusun ? Zaman onemli degil. Komple bir nedir ne degildir? Olurmu, olursa cezasi buyuk olurmu? Astari yuzunu gecermi hesabi?

    Hatsanlarin eksiklerini kapayinca iyi bir silah haline geliyorlar,ancak yinede haksizlik etmeyelim, ozellikle kullanilan metal kalitesi, iscilik kalitesi, namlu kalitesi ve hassasiyeti asla bir Airarms, Weihrauch, Diana degil,ha ahsap derseniz onlardan bile kaliteli derim.


    Ama 3 buyukle, Hatsani kiyaslamak ciddi anlamda haksizlik. Hatsan agir modifiye gorurse yaylilari ozellikle cok iyi hale gelebiliyor. Ama yinede Bir HW97K yada Mod 54 olamaz kesinlikle.

    İzninizle, ateşliler konusuna bir yorum yapayım;
    Hatsanın ateşlileri Krala iki tur bindirir, en az 5 gömlek ustundur, arasinda o derece fark var. Hatta gaz pistonlu yivsizlerde Armsandan sonra Hatsan yerliler içinde en iyisidir.


    Bana gore;


    Kinetikte sirasiyla; Akdaş, Stoeger, Ata gelir.
    Gazlilarda; Armsan, Hatsan
    Poze ve çift kirmalarda; Yıldız, Akkar
    Pompalıda; İstanbul Silah(Winchester SXP) ardindan Akkar, Armsan ve Hatsan gelir.


    Kisisel olarak model tercihim


    Kinetik: Stoeger M3000
    Gazlida: Armsan Phenoma
    Çift kirma grubu: Akkar Mammut(triple barrel)
    Pompali: Winchester SXP


    Tek tüfek derseniz, bana gore katagori olmaksizin en iyi yerli yivsiz Stoeger M3000 dir. Bunu America 3Gun yarismalarina bakarakta anlayabilirsiniz.

    Benelli tüfeğiniz var ama, Üzümlü merdiven altı tüfek alıp çok iyi cikti diye burada övüyorsunuz. Siz Benellinin bir modelini kullansaniz bir daha bu tufegi elinize almazsiniz emin olun.


    Birde en cok kafama takilan konu; ters bir durumda emniyet saglamak icin dediniz.


    Yapilabilecek en buyuk yanlislardan birisi boyle bir tufegi kendi ve ailenizin emniyetini saglamak icin kullanma dusunceniz. Lutfen yanlis anlamayin bu tufekler sadece hobi tufegi olur, degil emniyet av tufegi bile olmaz bunlardan, resmen su borusu, testsiz mekanizma, ne oldugu belli olmayan metaller, muhendissiz kopya ile tasarim. Hic bir yetkinlik belgesi yok, hayati onem tasiyan, cip testleri bile yok.


    En azindan Akdaş, Akkar, Ata,Stoeger, Armsan hatta hatta Hatsan bile alsaniz hangi modelini alirsaniz alin bundan cok daha guvenilir olacaktir.


    Yivsiz tufekten zerre kadar anlamadiginiz yazdiklarinizdan belli oluyor, lutfen emniyet gibi konularda burada bilmeyen insanlari bu tarz tufekleri almasi icin tesvik etmeyin. Vebali buyuk olur.

    Bende aynı şekilde üzülmenizi istemem ama, Hatsan regulatorden, hatta hiçbir marka regulatorden verim alamazsınız. Silaha ozel regulator yapmanız lazım. olmadı bir daha, bir daha deneyerek yapmanız lazım, seri üretimle olmuyor regulator malesef. Hatsanın servisine laf yok, Türkiyedeki Hatta dünyadaki en iyi servis bile olabilir,niyet iyi, ancak regulator işi malesef seri üretim ile altından kalkılacak birşey değil.

    Altaros regülatörler sağlıklı çalışmıyor, çalışsa bile ömrü kısa oluyor, büyük tüplerde hiç olmaz. En iyisi tüfeğe özel regulator üretmek. Bence Hatsan regulator falan çıkartmasın, gidip gördüm fabrikayı bizzat, yapıp yapıp yüzlece, kutuların içine atıyorlar, hangisi çalışırsa artık birisi çalışmaz ise ötekini tak, seri üretimle olmaz o iş. En güzeli regulatorsuz uretebileceği ölçüde en hassas silahları uretmesi. biz Hatsan dan regulator beklemiyoruz biz yapıp takarız kendimiz regulatoru.
    Zamanında universal regulatorlu diye ayar dugmesi koyup yutturdukları silahlarıda gördük :D


    Kalite kontrole daha fazla onem verilmiş, daha hassas silahlar üretmesi yeterli Hatsanın. Güzel fikirleri var, birşeyler yapmak istiyorlar :thumbup: sadece herşeyi birden yapmak istiyorlar orada aceleci davranıyorlar. Yoksa iyi şeyler çıkacak zaman içinde, biz kullanıcıların geri dönüşleri ile. Ben fabrikaya her gittiğimde söylüyorum elimden geldiğince birşeyler.

    Tam Hatsan'a yakışır bir tanitim olmuş, sen git böyle iddealı bir tüfek yap sonra acemice chrono ölçümü cek. İnsan bir ajans getirir 5 dakikalik bir cekim yaptirir. Cep telefonuyla cekmisler resmen kamera oynuyor. Tufeğe ince ayar bile cekmemisler, sonuclar kotu. Bu tufek sadece tup hacmi ve gucu ile bile iyi satar, acayip eksik bir tanitim olmus. Koca fabrikada 1 kiside cikip dememis daha profosyonel bir cekim yapalim boyle bir urune diye.

    Optima denen tüfek Mod 125 Th kundak modelin farklı adlandırılmasıdır. Sas sistemi yok sanırım bunlarda yada Mod 125 gibi birkaç versiyonu olabilir.
    Namlu eğilmesi kurarken namluyu kaçırırsanız olur. Siz almadan önce bayide müşteri denerkende kaçırmış olabilir. Hatsanda düzeltiyorlar ama çok verim olmaz. direk geri gönderin.

    Maşallah gözünüzle Chrony ölçümü yapmışsınız, hızda değişim olmadı ama atış sayısı arttı..
    Belki bir beden bollaşmıştır tüpünüz, tüfeğin üzerine takınca şeklini almıştır :)


    Bir Hatsan klasiği daha işte,kendi kendine ayar değiştiriyor :)

    Dediklerimi bir kez daha okursaniz anlarsiniz isabeti nasil etkiledigini. Calkalanmasiz, daha az tepme ile daha fazla guc, ve atislar arasi stabilite isabete dusundugunuzden daha fazla katki saglar. Heleki 350 gibi uzun stroke lu bir tufekte.


    Chrome Vanadium celigi yayin magnum 350 de bile 10 bin atislik bir omru oldugu ayrica omrunu tamamlayana kadar atis stabilitesini cok az farkla korudugu yorumlanmis.


    Magnum tufekleri dizginlemek icin mukemmel bir kit. Güc bile katmasa sirf bu ozellikleri icin bile alinir.


    Daha az tepme ve en onemlisi calkalanma hareketi daha uzun durbun omru ve mevcut ayarin daha uzun sure gitmesi de demek.

    Mod 48/52/54/56 modelleri icinde mevcut.
    Maccari nin en yeni kiti olan ZRT kitten bile daha basarili testlerde.


    Kitle beraber pro piston seal alinacak.
    100 dolar gibi bir fiyati var. Kargoyla 125 dolara falan alinir komple kit.

    • Yeni aldigim 350 magnumu bugun mekanik nisangah ile denedim, keyfine diyecek yok. Hatsanin Anya yi gosterip Konya yi vuran nisangahlarindan sonra, farki en acemi atici bile hisseder. Bol bol plinking yaptim, tufege alismak icin. Gayet kontrollu bir silah, ozellikle yayli atis teknigini bilip o sekilde atmak gerekiyor. Teknigi bilip uygun pelet kullaninca harika bir plinking tufegi.

    Kurmasi neredeyse magnum olmayan bir yayli kadar kolay. Mekanik nisangah oldukca hassas. Uzun sureden sonra mekanik nisangahin keyfine vardim. Mod 135 ile ayni yerdeki arada bir vurdugum plinking hedefini her atista vurmak keyifli.


    Biraz kullanip Vortex PG2 kit alicam. Chrome Vanadium yayi ve ozel piston contasi ile stok yaya gore atis hizini 10-15 fps arttirmanin yanisira en onemli ozelligi yayin twank sesini %50 den fazla azaltmasi, tepmeyi ve shake hareketini %40 oraninda azaltmasi ve daha uzun yay omru ve daha stabil atislar saglamasi yuzunden tercihim bu yonde olacak.



    Fotolar eklemek istiyorum ama surekli yukleme hatasi veriyor, ekleyebildigim kadari ile artik.

    135QE de gördugum handikap; namlu ceketi cok saglam bir yapida degil, pcp ve 87 gibi cekete yuk binmeyen yada az yuk binen tufeklerde sorun olmaz ama, 135qe gibi kurma gucu en az 60lb olan bir tufekte kesin yamulma ve gevseme olacaktir. Ceket ince ve namluya cok saglam oturtulmamis. Saglamlastirilsa bile, inceligi ve kurma esnasinda moderatore binen safi yuk yuzunden moderator kesinlikle eksenden kayacak, isabet olumsuz etkilenektir.



    Hatsanin klasik muhendissizligine bir ornek daha , pcp icin olan ceketi magnum yaylina tak :D yeni model yaptik de, 300-500 atis deneyip saglam diye piyasaya sur. Arge budur işte.



    Ayrica Hatsanin yine bir klasigi ahsap kundakli magnum yaylilarinda, kundaga cok yuk binmesi sarsinti sonucu, vida yuvalarinin bozulmasi, catlamasi olayida devam ediyor.

    350 magnum aldim bugun itibari ile. Son kalan full guc versiyonlarindan. İlk izlenim saglam yapi, guzel iscilik, mukemmel tetik


    İsabet deneyemedim henuz. Hemen fabrika yaglarindan arindirip rodaj atislarini bitirip chrony testine soktum. Rodaji Hatsan lar gibi uzun surmuyor kisa surede yag yakmayi kesiyor guzel iscilikle uygun yaglamayla monte edildigi icin.


    Rodajdan sonra 5.52mm 14.35 grain jsb yi ortalama 869fps ile atti. 18.13grain 5.52 jsb yi 788 fps atti gayet iyi bir guc mod 135 vortex en daha guclu. Kurmasi kolay zaten sinifinda rekor bir kurulum gucune sahip 36lb mod 125 ve patriot 50lb hunter 1250 60lb.


    Silah oldukca hafif hissettiriyor, gulle gibi agir hatsanlardan sonra ve oldukca dengeli, seside cok yuksek degil, ecnebilerin sound testinde mod 48/52/54 serisinden daha sessiz bir silah olarak cikti.


    En kisa surede isabette deneyecegim.