sekku adlı kullanıcının mesajları

    Kendi tecrübemi söyleyeyim.15 metreden sonraki atışlarda mesela 25-30 metre,ayakta iken sizinle aynı hizada atış yaptığınız hedefe oturarak yada daha yukarıdan atış yaptığınızda aynı noktaya nişan alsam dahi hedeften sapma oluyor.Rüzgar veya hedefin hareketli olması veya pelletin kusurları gibi faktörleri saymıyorum bile.

    Bi abimize aldık.Hafta sonu atışa gittik.4. şarjörden sonra atmamaya başladı.Biz zannettik üstüste 2 pellet sıkıştı.Harbi ile ufaktan dokununca pellet çıktı.Meğersem iç mekanizmada havayı tetikleyen parça kırılmış.Dökme demir olsa gerek kırılmış.Fabrika gönderin dedi.Hevesimiz kursağımızda kaldı :D

    Düşme sorunu ilginç o kadar atış yaptım böyle birşey görmedim.Oring mevcutsa elinizde contayı taktığınz yuvaya alt kısmına bildiğimiz bally türü yapıştırıcı sürün.sertleşen yapıştırıcı kullanmayın.Düşmesine engel olur.
    Hava kaçağını da üst kısmına bakarak görebilirsiniz.namlunun giriş kısmında zamanla renklenme yapıyor

    Teoride mantık doğru,farklı bir yöntem denenmiş.
    Size bana daha basit gelenini söyleyeyim.Dürbünle atışta düşme olmadan vurduğunuz noktaya mesela 20 metreye lazeri ayarladığınızda bel seviyesinden bile atsanız,nişan almadan hedefi vurabilyorsunuz.Tek sorun ışığın bol olduğu gündüz saatlerinde gerçekten kuvvetli bir lazeriniz yoksa hiçbir işe yaramaması :)

    Kocaelide izmitte ve gölcükte buz pateni! sahası var.Kim ne zaman gidiyor bilmiyorum.
    İzmitte ve gölcükte 30a yakın av bayisi var.Kimse sormuyor bu kadar satış sonrası alanlar nerede kullanıyor.
    Düğün dernek ve çeşitli bahanelerle kuru sıkılar defalarca ateşlenir.Havalı tabanca göze batar.
    Büyük piknik alanlarında belediyelerin düzenlediği ateşli silahlarla müsabakalar yapılır,aynı yere havalı silahla atışa gideriz jandarma gelir.

    Şarjör sistemi yerine şerit pellet olsa,o zaman atış sonrasında yarı otomatik silahlar gibi tetiklenen motor ile kurma işlemi gerçekleştirilebilir.O kadar yaptıysak.Amatör VHF anten motor sistemi var.Kumandandan çevirdiğiniz yöne göre anten yer değiştiriyor.İki tane kullanılarak koordinat hesabı üzerinden kamera takılmış dürbünle istenilen yöne göre çevrilebilir.Tetiğede bir mekanizma.Al sana uzaktan savunma sistemi :)

    Fabrikada üretimi yapılan bir mamulün fiyatlandırmasına 1-Garanti kapsamında birebir değişimi veya yedek parça+servis ücreti 2-Satış amaçlı nakliye 3-Çalışanların ödemeleri mutlak ama mutlaka eklenir.
    Eklenmesin demiyorum ama 10 lira olan maliyet 50 liradan aşağıya satıcıya yansıtılmaz.Satıcı da en az %15-20 hatta 30 kar marjı eklenir.Müşteri 500e aldığı tüfeğinde 20 liralık plastik görünce,eğik bir yerler yada çapak görünce midesi bulanır.
    Aynı ürünü yurtdışına satamaz çünkü daha avrupada girişte kontrole tabi tutulur.Bunları Koç bu koç için 18 ay çalışmak zorunda kalınca öğrenmiştim.

    Merhaba.gün geçmiyorki teknoloji gelişmesin :)
    Emir abimizden aldığım tertemiz mag 800 güç ve mesafe olarak tatminkar.Reddot ilavesi ile daha tatlı oldu.Fakaat...
    Gel gelelim ağırlığı yüzünden 20-30 atış sonrasında desteksiz ve ayakta atışı da sevdiğimden yavaş yavaş kaymalar gerçekleşiyor.
    Recoil dedikleri basit bir yay ve kızaktan ibaret olsada reddotun kaymasına büyük ölçüde engel oluyor.Atışa bir katkısı varmı bilemiyorum.
    Hedefin üstünde bekleyerek değilde ya aşağıdan ya yukarıdan üzerine gelince atış yapıyorum.Nedense benim ayaralarımla çoğu kimse vuramıyor.
    Dipçik için fazla alternatifide yok.Alt kundak komple supertact ile değişse,bana göre çok hantallaşıyor.
    Mevzu kuvvet değil,kurma kolsuz elimle kuruyorum keratayı.
    Daha basit ve hafif bir dipçik arayışı içindeyken evde dolaptaki piston gözüme ilişti.Tanesi 3 liraymış tahmini 10 kiloya yakın da direnci var
    3 vidayı söküp kundağı ayırdıktan sonra,kabzanın arka kısmında yer alan 1 cm bölüm içi dolu çıktı.Piston mili 6 lık matkap ucundan az biraz daha kalın.
    O kısımda 1 cmlik düz bir delik açtım.6lık somunu havya ile hafifçe ısıtıp deliğe karşılık gelecek şekilde gömdüm.Üstünde sunfix macundan bir miktar yapıştırdım
    Fazla kısımları traşladım.macun sertleştikten sonra somun sabitlendi.Artık hem portatif,hem oldukça hafif recoil sistemli dipçiğimiz hazıır :)
    Tek bir delik olduğundan silahın orjinalliğinde bir bozulma da gerçekleşmedi.Belki birilerinin işine yarar.
    Atışa katkısı varmı derseniz,uzun süreli kullanımda kollarım artık daha az yoruluyor.Nişan almak daha kolay.

    burda sadece horozu söküp taktığını görebildim Daisy 5170 te olan 520 FPS lik hız neden diğer co2 tabancalarda bulunmuyor.Namlunun boyunun uzun oldumasının çıkış hızını etkilediği söyleniy0r.Fakat yeni genen uzun namlulu c02 tabancaların genede çok zayıf kaldığını görebiliyoruz.Daisy powerline 5170 havalı tabancanın bir 170 ci atışta bir tüple şişe kırdını söylesem çoğunuz buna inanamayacak böyle bir havalinin turkiyeye getirilmemesi çok üzücü emsallerine hem tasarruflu hem güçlü hemde ucuz bir silah bir tüp ile en az 170 atış yapa bilen bir tabanca inanmayan arkadaşlar diger, kullanan adaşlara sorabilir veya web ten araştırma yapabilir.Simdiye ceksinizki madem sende bu havalı var niye dert ediyorsun.5 yıldır kullandığım bir havalı tabanca baya yıprandı ve neredeyse bir yıldır Türkiye getirilmiyor :(

    Videoda horozun gövdeye temas ettiği yeri inceltmiş.Önceden değerler örnek olsun,iç mekanizmaya 1 mm vurma payı varken şimdi 1.5 mm.Horozun indiğinde itelediği kısım artmış,dolayısıyla daha fazla gaz salınımına sebep veriyor.Puncher'da güç ayarı yapmak gibi düşünün.

    Merhaba.
    Silahların metal aksamlarını korumak için genelde yağlarız.Metal aksamlar nedense neme karşı aşırı korumasız geldi.
    Bayanların tırnak korumak için kullandıkları şeffaf ojeden yola çıkarak,aklıma vernik kullanmak geldi.
    En idaelinin eşit dağılım açısından sprey vernik olduğunu düşündüm.
    Beeman p17,mod 25,browning mag 800 ve mod 125 e uygulamaya karar verdim.
    Sonra o kadar beğendimki amatör telsizlerime de aynı uygulamayı yaptım. :D
    Polisan parlak vernik kullandım 9 tl.Bütün hepsine yetti ve arttı.Yüzeyin temizliğine(sentetik tinerle temizlik yaptım),tozsuz olmasına dikkat edin.
    İlk katı sıkıp saç kurutma makinası ile 25-30 saniye uzaktan kuruttuktan sonra 2 katı attım.Sonra kurumaları için sabaha kadar balkonda bıraktım
    Metal yüzeylerde pluvonin(su geçirmez sprey kaplama) gibi ama daha sert ve çabuk kırılmayan koruyucu bir kaplama sağladı.Tırnakla iyice bastırarak kazırsam ancak çıkıyor.
    Silahın dürbünü,ayakları ve pistonun üst kısmı gibi yerlerde,özellikle yağmurlu nemli havalarda yada sıcaklık farkı sonucu nemlenmesine sebep olacak ortamlarda çok iyi bir koruma sağlayacak
    Sert plastiklerde nerdeyse orjinali buymuş dedirtecek kadar güzel oldu.
    Naylon türü plastiklerde parlak koyu renkli ama daha dayanıksız bir kaplama sağladı.(Mod 125 kundağı)
    Mod 125in namlusu yada mag 800 ün kurma kolu gibi plastik yüzeylerde tutunma daha iyi.Çizilirse de bir iki pısst eski haline dönüyor.endişeye de gerek yok
    Dürbün yada reddotun camını kağıt bandı ile kapatın.kenarda boşluk kalırsa içeri sızıyor,sprey boyadan daha ince,artanı sentetik tinerle temizleyebiliyorsunuz
    Sadece mag 800 ün fotoğrafını çekmiştim,gözüken olanın yarısı bile değil.Diğerleride çok güzel koyu ve parlak bir renge kavuştular.Hele p17 bebek gibi oldu :thumbup:

    Elinizden böyle şeylerin gelmesi çok hoş.imkanınız olmasıda ayrı bir güzel.başarılar.
    20 cm'ye 20 cm,2 milimlik saca 2 mm L alüminyum çerçeve giydirmiştim.Zamanla saç kalınlığından dolayı eğilmezken çerçeve bayağı bir yamulmuştu.İçerisine elektronik eşyalardan çıkan köpük gibi yumuşak ama plastik bir malzeme var,adını bilmiyorum ondan yerleştirmiştim 1 cm kalınlıkta,hedef kağıdı onun önünde.Pelletler kum gibi olsa bile etrafa sıçramıyor içerisinde kalıyor.Evde sesi de büyük ölçüde emiyor.

    tüfeğiniz hayırlı olsun, aynı tüfekten bende aldım, çok memnun kaldım, bir heves ile alacaklar için fiyat/performans olarak gayet tatmin edici sonuçlar veriyor.Tüfekle gelen dürbünü taktığımda ayarsız olduğundan netice alamadım, üstte ve sAğ yanda yuvarlak düğmeleri var, sağ sol yukarı aşağı ayar yeri bulamadım, üsttekini çevirsem dürbünün gazı kaçabilir diye okuduğumdan ve youtube da bu dürbün ile ilgili bir ayar videosu bulamadığımdan , dürbün süs olarak kaldı, şimdilik :))

    Ayar çok basit. Tüfeği sabit bir yere dayayarak 15 metreden boş bir kağıtta işaretlediğiniz noktaya nişan alıp 3 atış yapın.nereyi vurduğu şu anda önemli değil.Eğer hepsi yaklaşık aynı yeri vurduysa çok güzel.Dürbünün ayar kapaklarını açın.işaretlediğiniz noktaya nişan alın.Eğer işaretlediğinizden aşağı vurdu ise Up yazan tarafa,yukarı vurdu ise tersi yöne dürbünden bakarak +'yı vurduğunuz alana doğru kaydırın.Sağa kayıksa L yazan tarafa ok yönünde çevireceksiniz.
    Mantık şu.
    Nişan aldığınız yerden aşağıyı vurduysanız ters yöne (UP),sağa vurduysanız yine ters istikamete (L) tarafına çevirip tüfeği kımıldatmadan dürbündeki +'yı vurduğunuz alana taşıyorsunuz.
    Bütün dürbün ayarlarımı bu mantıkla yapıyorum.Sorun yaşamıyorum.

    Merhaba.konu pellet olduğundan nereye açacağımı bilemedim.Eğere yanlış ise lütfen doğru kısma taşırmısınız


    Merak eden arkadaşlara da fikir olabilir.
    Gamo rocket serilerini biliyorsunuzdur.Uç kısmında bakır bilyelerin olduğu pelletler.Resimde görebilirsiniz.
    Youtube'da video ararken şuna denk geldim

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    Adamlar pelletin önüne değilde arka kısmına çelik bilye yerleştiriyorlar. 5.5 pellet için 4.5 bilye yeterli geliyor.
    Şahsende denedim.Çelik bilye hiçbir şekilde namluya temas etmiyor.Tamamen kurşun pelletin içerinde kalıyor
    Yanlız yükleme payı olarak konulan kısım dolduğu için namluya sokarken biraz daha sert itmek gerekiyor.


    Resimde gördüğünüz gibi çarptığında pelleti yamyassı edecek bir kuvvete sahip tüfekle (mesela mod 125) ateşlendiğinde
    kurşun kısım yamulduktan sonra sert bilye devreye giriyor ve çarptığı yüzeye ciddi zarar verebiliyor.


    Sormak istediğim şunlar;
    1-Bu pelletlerin belli bir dizaynı var.giderken dengesini bozma ihtimali nedir,yani her atışta hedefe düzgün bir açı ile vurabilirmiyiz.ne kadar sapabilir
    2-Ölçme imkanım olmadı faklat daha zayıf mod 25 ile attığımda.Sadece kurşun yüzey eziliyor,kısa mesafeden de atsam sedece eziliyor.bilyeye kadar deforme gerçekleşmedi.Yüksek güçlü tüfekte etkili bir yöntem
    3-Ağırlığı bilyeler içn internette 0,35 gr yazıyor.pellete ne kadar etkir.Hava direk olarak pellete temas ettiğinden dengesini bozmaması gerektiğini düşünüyorum.siz ne dersiniz.
    4-Videoda işi abartıp ön tarafına da bilye eklemişler.Gamo expander bu iş için ideal gözüküyor.Çapları yüzünden yine namluya temas imkanı yok diye düşünüyorum.Sağlıklı olurmu


    ilerleyen zamanlarda 3 mm bilye bulursam 4.5 pellet ile deneme yapmayı düşünüyorum.En sondaki resimde deneme amaçlı hazırladıklarım var.yapıştırıcı olarak spreyli japon yapıştırıcı kullandım.

    Tam değerler belirtilmemiş fakat crosmman 1088 çekiç modifiyesi ile daha fazla gaz harcanarak silahın atış gücü artırılmış.150 lira civarında olduğundan denenebilir

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.