msaribas adlı kullanıcının mesajları

    Silah üreticileri ve tacirleri 3 kuruş para kazanacak diye beyefendiler yasa çıkartıyorlar. Senin benim çocuğum ölecek, hazretler kan üzerinden para kazanacaklar.
    İti köpeği arabasının bagajında pompalı taşıyacak yasal olarak. Bakın görün artık 3 bira içip ondan sonra tecavüz mü istersin, adam kaçırma mı, mafyacılık mı neler neler olacak.
    18 yaşında çocuğun eline silah verirsen neler olacağı belli.
    Lanet olsun bu yasayı çıkaranlara.
    Milletin canını malını namusunu ilgilendiren meseleyi referanduma götürsünler bakın kaç kişi olur diyecek.

    Hey maşallah,
    kıyıdan bu kadar zargana zor, tekneyle açıldınız sanırım ?
    Lüfer sezonu geliyor yavaş yavaş, artık gündüz zargana istavrit, gece lüfer.

    Ben sorayım madem bir soru;
    Böcek ve yılan ısırıklarında ne yapılmalı ? Aklımı karıştıran birkaç durum var.
    Deniz hayvanlarının sokmalarında (trakonya, iskorpit, denizanası) yapılması gereken ısırılan bölgeye sulandırılmış amonyak sürmek, eğer amonyak yoksa bölgeye idrar sürmek, daha sonra da ısırılan bölgeyi hastanın dayanabileceği kadar ısıtmak (sıcak su örneğin). Bunun sebebi zehirin yapısını bozmak (zehir bildiğim kadarıyla protein).


    Ancak karadaki hayvanlar için bunun tam tersi yapılmalı, hatta ısırılan bölgenin üzerine mümkünse buz koymalı diye öğrettiler bize, zehirler arasındaki fark nedir ki birini ısıtıp parçalarken birisini yayılmasın diye soğuk suya tutuyoruz ? Bilen var mı ?


    Sorularım devam edecek :)

    Dünya üzerinde en etkili yaylar Osmanlı yaylarıdır. Bizde 1 tane yapmaya çalışıyoruz.
    Manda boynuzu, akçaağaç, dana lifi temin ettik marangozu ayarladık fakat "balık tutkalı" sorunu çıktı karşımıza..
    Balık tutkalı bulabilirsek enaz 300-400 metre atan bir yay inşa ediceğimize eminim..
    Balık tutkalı konusunda yardımcı olabilecek benimle irtibata geçerse mutlu olurum..


    Saygılar,,,

    Biz dediğiniz kimler ? Bir grubunuz mu var ?
    Ben de bir ara ok atmaya heveslenmiştim, ama sadece heves olarak kaldı. Metin diye bir arkadaşla tanışmıştım yamaç paraşütü yaparken. Onlar Beylerbeyinde sizin yaptığınız gibi, osmanlı yayı yapmaya çalışıyorlardı, epey de biryerlere varmışlardı. Bu bahsettiğim nerden baksan rahat 4 sene önceydi. İnternetten aratabilirsiniz, belki birşeyler bulursunuz. Olmadı ben Metin'e ulaşmaya çalışırım eğer isterseniz.

    Sualtı feneri denediniz mi hiç ?
    Ben sualtı fenerini dağda bayırda kullandığım zaman epeyi uzak mesafeleri aydınlatıyor. Hem led li, 6 tane küçük kalem pil alıyor, 3 wat yanılmıyorsam ve 8 saat aralıksız yanabiliyor. Hafif, montajı da kolay olur diye düşünüyorum.

    Parmağın acıyor ama girmiyor içine ;şrofls;. Hatta havuz yapıp içini dolduranlar var. Koşarak üstünden geçiyorsun . ayakta dikilince batmaya başlıyorsun.Akşam videosunu yüklerim

    Süper bir olay, videoyu unutmayın, merak ettim şimdi.
    Yalnız unutmayalım, nimetle oyun olmaz ! ;şrofls;.

    İngiltere’de kurşun veya şarapnellere karşı özel bir jel geliştirildi. Jelin, askeri kıyafetlerde kullanımı planlanıyor.
    [Resim Engellendi: http://media3.ntvmsnbc.com/j/N…4%B0RMEZ%20JEL.hlarge.jpg]


    LONDRA - İngiltere’de geliştirilen özel bir jel, darbe geldiğinde, anında sertleşen jel, kurşunun kinetik enerjisini yarı yarıya indiriyor. d3O adı verilen jel, kurşun darbesi geldiiğinde hemen sertleşiyor ve askerlerin, kurşun ya da şarapnel nedeniyle yaralanma riskini minimuma indiriyor. Jelin askerlerin kasklarına ya da kıyafetlerinin içine yerleştirilmesi planlanıyor.
    Jelin mucidi Richard Palmer d3O’nun mekanizmasını şöyle açıkladı: “Normal şartlarda yavaş haraket ederken jeldeki moleküller birbirleri üzerinden kayıyor. Ani bir yüksek enerjili darbe karşısında isr birbirine takılıp, kenetleniyor ve katı duruma geçiyor. Böylelikle de maruz kalınan enerji jel içinde abzorbe ediliyor.”
    Jeli oluşturan moleküller ‘akıllı molekül’ sınıfında yer alıyor ve darbe savuşturulduktan sonra tekrar jel formuna geri dönüyor.
    ROBOCOP’TAN ÖRÜMCEK ADAMA
    İngiltere Savunma Bakanlığı jelin üreticisi firmasına 100 bin Sterlinlik bir ödül verdi. Eğer ingiliz Ordusu bu jeli kullanmaya başlarsa, mevcut kabarık ve hantal zırhların yerini alacak.
    Richar Palmer bu durumu Robocop’tan Örümcek Adam’ geçiş olarak nitelendiriyor.
    Jel şimdiden sportif ürünlerde kullanılmaya başlandı. d3O’yu bazı kayak eldivenlerinde, dizliklerde ve binicilik ekipmanlarında bulmak mümkün
    link : http://www.ntvmsnbc.com/id/24942160/