Mustafa Serdar tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Ben buna benzer bir silah 25 senelik diana sökmüştüm ve piston önündeki poliüretan keçe tam anlamıyla hamur şekline dönüşmüştü, erimişti yani, sanki zamk gibiydi zor temizlemiştim, bu silahın sorunu bence piston keçesinde, namlu başlangıcında setlerin pelletin kenarlarını kesmeye ble gücü yetmiyor.

Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.
    Part 1

Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.
    Par 2

Şarjörün şeffaf plastik olan tarafında otada bir setikur vida var, onu çeyrek tur gevşek, sonra arka tarafında bu gevşettiğin setiskur vidanın tam arkasında daha ince bir setiskur var, onu sık ki ön taraftaki gevşettiğin vidanın gevşemesini engelle, yani bir taraftaki vidayı hafif gevşetip aynı vidanın sabitlenmesini sağlayan arka tarafındaki çok ince vidayı sıkıyorsun, tabi bunu yapabilmen için ince allen anahtar gerekli, beceremem dersen gönder düzeltip geri gönderelim.

Forumlar dışında kimsenin havalı silahlarla avın yasak olduğunu bildiğini sanmıyorum, istisnalar kaideyi bozmaz ve bu güne kadar onlarca hatta yüzlerce av bayisi gördüm, hiç biride müşterisine havalı ile av yasak dememiştir, bilakis al bu mod125 i rahat 150 metreden köpek vurursun diyenlere şahit oldum, yani bu bilgiler ışığında olaya bakarsanız, havalı silahlar ile avın serbest bırakıldığı resmi gazetede yayınlansa, inanın kimsenin haberi bile olmaz ve sanıyormusunuz bu forumlarda yüzlerce insanın kaç tanesi havalı silahla av yapmıyor, bir elin parmaklarını geçmiyor ve av nesli de havalılar sayesinde yok olmadı, bende zamanında çok av yaptım ateşlilerle, 8 saat dolaşıpta 1 yada 2 tane tavşan gördüğümüz olurdu, o gördüğünüz onlarca tavşanlar özel avlaklarda yetiştirilen ve para karşılığı avlanan hayvanlar.

Arkadaşlar yivli silahların namlusunun çeliğinin kalitesi en az ne kadar olur ? Havalılardan fazlamıdır?

Yivliler değilde ateşli yivliler demek istediniz herhalde, çünkü havalılarda yivlidir.

Havalı yivlilerde en alt kalite 1020 ve ST52-3 tür, ateşli yivlilerde ise 4130 - 4140 diye başlar ve yukarı kalitelere doğru gider

tesekkür ederim mustafa bey ama ben 460 yani diana almak istiyorum bunu tavsiye etmiyomusunuz kı patriotu tavsiye ediyosunuz. ben diananın cok isabetlı bir tüfek olarak duydum hep, yanlız gücünü merak etmistim yani 150 metre civarı sise falan kırabilirmi diye. herkeze cevapları icin tesekkür ederim.

Bir yanlış anaşılma olmasın, Diana Mod350 almak yerine Patrot 1.nesil alın dedim, asıl yaylı tavsiyem sizin seçenekleriniz içinde 460 magnumdur, sabit namlu almanızı önerdim ve 460 zaten sabit namlu

cevaplarınız icin tesekkür ederim son bir sorum olacak diana 350 magnum 460 magnum arasında nekadar bir güc farkı var yada 460 magnum 150 metrede sise kırarmı cevaplarsanız cok yardımcı olmus olursunuz cünkü sabahtan yataguna siparis vericem iki tüfekten birini cevaplarınızı beklıyorum lütfen.

Sıfır silah alacaksanız ve Diana da karar klmışsanız, 350 yi listenizden kaldırın, kırma namlu ile sabit namlu bir olmaz, 350 ye o kadar para vermektense ikinci elden 1.Nesil patriot almak fiyat performans olarakta isabetli olacaktır.

MADMAX ın kastı Hatsanın yeni çıkaracağı modeller değil, dikkat ederseniz altta Eser markayı vurgulamış, Ayrıca Hatsan her hafta yeni model çıkarıyor, mevcut şasiyi kullanıp bir iki makyaj farklıları ile sürekli klon üretmektedir.

Ve lütfen küçük harflarle yazın, forumlarda büyük harfle yazmak bağırmak anlamına gelir ve hoş karşılanmaz.

dürbün seçimi maksada göre yapılmalı, FT veya 50m ve üzeri mesafe gurupman yapmak için 9x kesinlikle yetmez. ama 60-70metreye kadar şişe vs vurmak için yeterlidir.

Erdem Pistonlularla Pnömatik silahlarda dürbün seçiminde mutlaka ayırım yapılmalı, Güçlü bir pcp silahta çok yaklaştırma elinizin altında hazır konfor iken, yaylı silahlarda dürbünün sıhhati içinde çok büyültmelileri, büyük çap objektiflilerin ömürlerin kısa olacağı dikkate alınmalı.

Bu anlamda Pistonlu (yaylı - GasRam) silahlarda maksimum 12 yada 16 ya kadar yaklaştırma ve maksimum 44mm ön mercek çapına kadar olmalı.

Bence dürbün seçiminde aşırı zoom kullanılmasına karşıyım çünkü amiyane tabiri ile kabak gibi hedef karşında iken ne zevki kalır bu işin bence sabit 4x zoomlu bir dürbün kullanmak daha zevkli bu hobi de benim kendi görüşüm

sonsuz saygılarıımla

Bu fikriniz yaylı silahlar çin nisbeten geçerli olabilir, ama PCP silahlarda 100 metre gibi gurup çalışmaları ve özelikle antrenman yapmada elin titremesini kontrol altına alıp zamanla kasların hassas melekeler edinmesinde en başarılı yöntemdir,
    40 çarpanlı bir dürbünle 100 metrede 10mm lik bir noktaya baktığınızda antrenmansız ve eğitimsiz kaslarınızla asla o noktayı sabit tutamazsınız, oysa inatla antrenmanlara devam etmeniz sonunda noktanın çok az titrer hatta hiç oynamadığını görürsünüz, işte bu noktada siz artık snipersiniz denilebilir. g;$i

Evet bu konuyu kapatalım bencede oraya kocaman çizim yaptım ;şrofls;. namludan pellet cıkartmak için yahu 1 kişide bir yorumda bulunsun , arkadaş olur yada olmaz desın , konu saptı gitti nerelere Mustafa bey olurmu bu iş.

Değerli arkadaşım,

Yapmış olduunuz çalışmayı gördüm, son derece mantıklı, elinize sağlık, çiziminize yanıt vermemiş isem, bilmelisinizki bu sayfalar MSN sayfaları değil, yani uçup gitmeyecek, bu sayfalara girilen her bilgi değerli ve kaynak olarak faydalanılacaktır, bu tür başlıklar bir süre sonra incelenip içlerinden konu ile alakasız olup faydalı bilgi ise gerekl yere taşınıyor, değilse siliniyor ve toparlanıp arşivlerde yerini alıyor, Yani uzun lafın kısası hiç bir öneri çöp olarak görülmez.
    Teşekkürler.

Bugün tüple ilgili deneme yapma fırsatı bulamadım çünkü yarışma yaptık. Yalnız benim şarjör sorunu tekrardan başladı, vida gevşemişti sıktım düzeldi fakat yarışmada şarjörü çeviremediği için 3 atışta boş attım. Bu vidaya loctite sürsem birşey olmaz değil mi?

Murat senin silahta o vida locktite uygulaması sanırım az yada atlanmış, sadece o vidayı sök ve en ucuna çok hafif sür ve aşırı olmamak kaydı ile (kapak bombe yapmasın) sık.

Vaktiyle benim T_12'nin dürbün sıfırlamasını yaparken [destekli 35 metre; JSB Exact] namlu tutucu takılı ve takılmamış durumdayken atışlar yaptım. Destek, kundağın oturduğu tripod idi. Açıkcası isabetlilik bakımından her iki durum arasında belirgin bir fark gözlemlemedim.
    Daha sonraları namluyu üstten hafifçe bastırdığımda tüpün kundağa yaklaştığını, baskı kalktığında ise eski yerine döndüğünü gördüm. Her ne kadar atış sırasında böyle bir bastırma hareketi sözkonusu olmuyor ise de, isabete olumsuz etki yapabileceği düşüncesi ile, tüp ile kundak arasına yukarda konu edilen keçe parçalarından 2 tane yerleştirdim.
    Keza belirgin bir sapma görmedim atışlarımda.
    Silahımı kullanırken azami özeni göstermekle birlikte muhtemel bir çarpma-düşme-darbenin çözümsüz bir olumsuzluk yaratmaması için namlu tutucuyu çıkarmayı düşünmedim.
    Konu yorumlarınıza, önerilerinize açıktır.

Polat abi her ne şekilde olursa olsun (isabete negatif etki olmaması için) şayet namlu tutucu kullanıyorsanız, tüp ile kundan arasına hiç bir şey yerleştirmemelisiniz.

Peki desteksiz atışlarda sol el manometrenin olduğu kısımda olacak şekilde (silahı herhangi bir yere yaslamadan ve ön tüpe dokunmadan) atışlarda isabetle ilgili sorun olabilir mi?

Kamuran Murat ın yazdığı gibi kundak ve tüp arasına bir destekleyici koymadığın takdirde hiç bir sorun olmaz, yani namlu tutucu takılı halde tüpü bir yere yaslamadığın sürece manometrenin olduğu kısımlar yani kundak kısımlarından destek sağlamakta bir beis yok.

Bende üşenmedim Raider'ı saydım 10 yiv 10 set. Zaten Hatsan namlu olduklarını biliyordum. Acaba 10 yiv 10 set var diyen kullanıcı Webley Raider sahibi olmasın?

Ben yazdığım yazıyı emin olmadan yazmam.

12 yivset LW namlularda kullanılıyor. Ama bu hatsanlarda orjinal LW olmayabilir. Aynı teknikle üretim ve üretim izniyle birlikte LW yazılabilir. Kalitede fazla fark olmayabilir ama hatsan kalite kontrolünde değişiklik yapmadığını 10 yivli bir namluya LW yazarak gösterdi bence.

LW kimseye lisans vermiyor ve vermezde