HATSAN AT44 GENEL YORUM.

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

  • Makinede odaklanma sorunu olmuş galiba.Makroyla çektiniz değil mi?

  • Arkadaşlar malesef maddi imkansızlarım sonucunda fx Gladiator veya T12 alamayıp, Ancak Hatsan AT44 siparişi verebildim.

    Hatsan AT44'ün pelleti, fabrika değerlerine yakın göndermesi zor gibi geliyor zira; Buluşmamızda Webley raider tekli pcp de 768 fps hız yani yaklaşık 235 m/s denilirken FX 16 grain pellet ile 10 atis ortalama hız 610 fps, Hatsan pellet ile 625 fps gibi değer çıkıyor ortaya.


    Hatsan at44 5,5 pellet fabrika verisi 970 fps gösteriliyor. Eğer Hatsan at44 Webley gibi aynı değerleri verirse; 16 grain fx pelleti 780 fps ile gönderir gibime geliyor. İnşallah böyle olmaz. Ufak tefek hesap hatalarım olabilir ama çıkan değerler bundan ibaret.

    Yaklaşık %20,5 daha yavaş çıkış hızı.


    Webley'de ayar vidası var onunla çıkış hızını 900 fps'nin üzerinde ayarlayabiliyorsunuz diye biliyorum. Acaba AT 44'de böyle birşey olacak mı veya hızı arttırma imkanımız var mı çok işlem yapmadan?


  • AT44 u sanirim benim kadar kimse kurcalamamistir,

    Dediginiz gibi 16 grainle fabrika verilerinden yaklasik %20 farkli cikis hizi elde ediyorsunuz bunun yani sira cekic ve haznenin toleranslari ile honlama isciliginden kaynakli olarak her AT44 farkli veriler gosteriyor.Direk disaridan mudahale ile performansi degistirme sansiniz yok ancak kit olarak yayi ve cekici degistirip honlama yaptiginiz taktirde modifikasyona acik bir yapisi var.Elimde halen daha 2 farkli gucte yay ve ozel urettirdigim islahli cekic mevcut.Ihtiyaciniz olursa yardimci olabilirim ancak guc artisi konusunda yapilacak her turlu mudahelenin silahin stabil(*)atis sayisini olumsuz yonde etkiledigini de hatirlatmak isterim.

    Yay ve cekic degisimiyle 21.2 grain pelet cikis hizi 900 fps dolaylarinda .yanlizca yay modifiyesi ise locktime in uzunlugu dolayisiyla istenen verimi saglayamiyor.Cekic agirliginin %40 dolayinda agirlastirilmasi ve cekic onunde sikisan havanin tahliyesi amacli kanallar acilmasi gerekli.

    RAW HM1000 .25
    RAW HM1000X .25
    MADMASTER PREDATOR .22

  • altta yanyana duran 3 tane resimde karda bazı pellet izleri görülmektedir. mesafe abartmıyorum en az 180 metre. Amacım yağ tenkesini vurmaktı. ve sonuçta vurdum ama artı kılı tenekenin yaklaşık 1.5 metre üstüne tuttum. seçtiğim pelletler gamo promagnum ve crosman pionted.
    aklıma bişey takıldı gamo promagnum ile atış yaparken pelletin düşmesi daha az oldu ancak pro magnum pointed e göre yaklaşık 1.4 gr daha ağır. bunu anlamak pek mümkün değil. biri bana neden olduğunu anlatsın.
    saçmaların bazıları tenekeyi delmişler.%80 i tenekede iz bırakabilmiş.
    crosman pointedle 3te 3 yaptım. havada rüzgar da yoktu ve çok az bir çiğsenti vardı.
    gamo promagnumlar biraz sapıtıyor. kimisi çok iyi gidiyor kimisi sağa sola çekiyor.
    [Resim Engellendi: http://www.postimage.org/Pq1OKlOA.jpg] [Resim Engellendi: http://www.postimage.org/aV1UYjTr.jpg] [Resim Engellendi: http://www.postimage.org/aV1UYGkJ.jpg]
    alttaki resim evin karşısında yaklaşık 130 metre mesafede. burada düşme yaklaşık 60 cm oldu.

    [Resim Engellendi: http://www.postimage.org/gx2cfsKA.jpg]

    en çok hoşuma giden ise tetiğe bastıktan az bir süre sonra tenekeden çotanak sesi gelmesi oldu.
    benim için güzel bir gündü sonunda tüfeğime alıştım. basınç 100 barda iken bile o kırmızı tenekeden ses geliryordu. agt

    bu işler denemeden olmuuyormuş. deneyerek bu tüfeğin huyunu suyunu çözmeye çalışıyorum


  • arkadaşlar benim sormak istediğim bir konu var bu hatsan seri atış yapabiliyormu yoksa FXT12 gibi mermiyi tüfeğe ellemi veiyoruz söylersen sevinirim

    Evanix Blizzard S10 Bolt Action PCP Combo ++ Hill PCP hava pompa ++ Optima 3-12x44 AOE Dürbün

  • Ben bir önceki kampanya başlamadan önce satıcıya ava mail attım. Bir daha kampanya olacak mı diye.5 dakika sonra gelen cevap şu şekildeydi. Şu an itibariyle 15 adet daha kampanya düzenliyoruz. Stoklarımız açıldı alabilirsiniz. Beklenmedik bir kaza yüzünden kampanyayı kaçırdım. Üçüncü kampanya olursa nasip ve inşallah demekten başka birşey yapamıyorum. Bence satıcıya mail atarak sorun. Böyle birçok kişi mail atarsa talep olacağını anlayıp yeni bir kampanya başlatabilirler. Saygılar.

  • Gönüllü kobaylık gibi birşey yani, olmayan kalite kontrolü kampanyada tüfek alan arkadaşlar yapıyor sanırım. Umarım hepsi mutlu olur ve problem yaşamazlar.

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

  • ben bir pcp alacagım tabıkı denenmiş sorunsuz kendısını ıspatlamıs bir pcp olacak bu , yoksa 2000 tl lere cıkınca alınacak bır fx veya evanıx zaten kendını ıspatlamış , hatsanın buna ıhtıyacı var , kötü imajı sılmeye , ucuza iyi tufek satarak bunu basarmaya calısıyorlar bence. ayrıca pıyasa son pcp nın sorunsuz olduguna kanii olsun fiyatta fırlayacaktır ,zannımca.

  • Selam arkadaşlar,
    Bu silah için yanında bir sürü hediyesi olan kampanya yeniden başlamış. Fiyatı çok uygun. Fakat kafamı kurcalayan en önemli soru ilk sayfalarda bahsedilen tüp sorunu tamamen çözülmüşmü acaba? Sonuçta hobi uğruna can güvenliğimi tehlikeye atmak istemiyorum.

    Hatsan AT44WX10+Optima 3-12X44
    Hatsan Mod95 SAS+Optima 1X40 Reddot
    Crosman Phantom 1000X+ Square 3-9X40

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen mizrakk (11 Ocak 2009 21:06).

  • Kampayla ilgili bilgi alabileceğim site varmı acaba.burdan yada Pm atarmısınız.

    Teşekkür ederim. ;keyf;

  • Ben "Her eve bir Range Rover" kampanyası ile birleştirilmesinden yanayım. Malum, kriz var.

    Air Arms S400 MPR-FT .177/ Hawke Optics Sidewinder 30 Tactical 8.5-25x42
    Air Arms S410-SL Xtra FAC .22 / BSA Deerhunter 8-32x44 SWF
    Webley Raider 10 .22

    A Rh + fakat benden başkasına yaramıyor. =/

    • Resmi Gönderi