HATSAN AT44 GENEL YORUM.

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Sayın Ülkü Abi ve Mustafa beyin affına sığınarak bu konuda birkaç kelime etmek istiyorum.
    Özellikle Bu konuda şimdiye kadar birtek kelime yazmaksızın sabırla Ülkü abinin inceleme sonucunu bekledim .Ancak Ülkü beyin yaptığı ve Mustafa beyinde katkı ve yorumlarıyla devam eden bu inceleme çalışmasının gerek bu gerekse diğer forumda geldiği noktada halen daha bazı arkadaşlarımız tarafından farklı yönlere çekilmeye çalışılması Halen daha ısrarla Yok sizemi denkgeldi ,benimki taş gibi çıktı ,siz alın ben kefilim .
    mantığıyla hareket etmeleri ve kendilerinden tarafsız yorum yapmalarını beklediğim Ülkü bey ve Mustafa beyin kesinlikle tarafsızlıklarını koruyamadıklarını gördüğüm için bu konuda birşeyler söylemekten öte artık haykırmak ihtiyacı duydum.
    Gerek kurma kolunun kırılması ,gerek kullanılan o-ring in yanlış seçimi,gerekse o-ring yatağının standart dışı olması dışında silahta daha birçok değinilmemiş gerek dizayn ,gerek işçilik ve gerekse malzeme seçiminden kaynaklı hatalar mevcuttur ve bu silahı bu haliyle piyasaya sürmek hangi akla hizmetin eseridir anlayabilmiş değilim.
    Burada detaya girmeksizin sadece şunu belirtmek isterimki gerek Ülkü beyin Gerekse Mustafa beyin tüm teşhisleri %100 doğrudur.
    Belirtilen problem ve tehlikeler yanlızca Ülkü beyin inceleme yaptığı silaha özgü olmayıp daha öncede yaşanmış ve seri üretim tüm AT44 lerde yaşanması potansiyel riskler olup üreticininde bizzat kabul ettiği kusurlardır.
    Üreticisinin dahi özrünü kabül ettiği noktada halen daha sanki bu problemler kasıtlı yaratılmışcasına Ülkü beyi ve Mustafa beyi yargılayıcı bir tutum ve uslupla, saygısızca eleştiren ve ne acıdır ki hayatların da muhtemelen ilk kez bir PCP sahibi olup başımıza üstat kesilen bu birkaç kişi karşısında Ülkü beyin ve Mustafa beyin alçak gönüllülüğünü ve affediciliğini gıptayla karşılıyorum !
    Doğru olan tek eleştiri Ülkü bey ve Mustafa beyin tarafsızlığı konusunda yapılan yorumlardır.
    Evet kesinlikle tarafsız olduklarını kabül etmiyorum.Maalesef ve neyazıktırki şu ana değin yaptıkları yorumlarda tarafsız kalamamış muhtemel kişisel dostlukların veya HATSAN ın bir Türk firması oluşunun neticesinde HATSAN lehine yanlı harekek etmişlerdir.
    Anılan hatalar özelliklede tüp konusundaki riskler inanıyorumki farklı bir firmanın (FX DAHİ OLSA) ürününde gözlemlenseydi resmen topa tutulurdu.
    Özellikle Mustafa beyin tüp konusunda yaptığı yorumlardan alıntılar :
    "Kadir diş boyu senin gördüğün kadar değil, olması gerekenden fazla diş boyu açmışlar, faydası = fırlama olmaz) ki olmadı."
    Mustafa abi böyle bir yorum olabilirmi ? Diş boyu uzun diye 200 bar lık bir tüpe ne kadar güvenilir?


    - Abi bak ne buldum,200 gramlık dinamit lokumu.
    - Aman olum onun fitilinden duman cıkıyor.
    - He abi ben yaktım.Nasıl güzel yakmışmıyım?
    - Aman olum manyakmısın ucurucan bizi havaya -de git-
    - Yok abi merak etme hiç bişi olmaz,fitilini uzun yaptım !
    - Nassiiiiiiiii.


    Nacizene eklemek isterimki -ileri gaz dinamiği ve yüksek hızlı akış termodinamiği- bilgisine haiz arkadaşlarımın affına sığınarak söylüyorum durağan basıncın enerjisi böylesi bir kaçak sonucunda potansiyel enerjinin hızla azalarak kinetik enerjinin mili saniyeler içinde yükselmesine ve iç enerji ile akış enerjisinin toplamı olan entalpi oluşmasına neden olur.Özellikle kaçak hava akışında havanın akış hızı ses hızı seviyelerinin üzerindeyse entalpi o denli yüksek bir enerji seviyesine ulaşırki durağan basınca dayanabilen et kalınlıkları bir kağıt edasıyla yırtılarak patlar.
    AT44 Kağıt üzerinde teorik olarak başarılı ve potansiyeli yüksek, pratikteyse başarısız ve hayati kazalara sebebiyet verebilecek bir üründür.
    Silah üzerinde bir çok modifikasyon yapılabilecek ve belirli ölçüde geliştirilebilmeye açık yapısının yanında ev ortamında modifiye edilebilecek kadar basit değil ancak sanayi ortamında gelişmiş makina parkuruna haiz ve usta ellerde modifiye edilmesi gerekir.Özellikle böylesine yüksek basınçla çalışan PCP grubu havalı silahların bilinçsiz ellerde yapılabilecek müdahalelerle ölümcül kazalara sebebiyet verebilecek olduğunu her halükarda bu silahın taşıdığı hata ve risklerin üretici garantisinde revize edilmeden alınıp kullanılmasının son derece tehlikeli olduğunu,halen kullanmakta olanlarında hayati bir kumar oynadıklarını bir insani görev olarak üzerine basa basa söylüyorum.
    Sonuç Olarak bu silahı tavsiye etmek veya ona kefil olmak gafletten öte cinayettir.
    İşin iyi tarafı ise mevcut hataların hatta bunun ötesinde ileriye dönük modifikasyon veya revizyonların zamanında üretici firmaya doğru ağızlardan aktarılmış olması ve gerçekte elleri öpülesi bu güzel (huysuz) ihtiyarın fikirlerinin kaale alınarak daha hatasız ve daha tatminkar hatta ve hatta gurur duyabileceğimiz üretimlerin gerçekleştirilebilmesi için yetkililerin adım atmış olmasıdır.
    Asla unutulmamalıdırki yapılan her türlü eleştri hastası olduğumuz bu hobinin ,hüzünle yadedilecek kazalarla anılmasını önlemek ve branşında
    dünya çapında gerek kalitesi ,gerekse performansıyla marka olabilecek bir HATSAN yaratma çabasının ürünüdür.
    Milliyetçi geçinerek bu ve benzeri eleştriler altında bit yeniği arayan bir zihniyetle ne Türk sanayisine nede Türklüğe hizmet edilemeyeceği aşikardır.
    Bilinmelidirki Mustafa bey,Ülkü bey ve onlar gibi nicelerin yapıcı eleştirileri HATSAN için binlerce ürününün satılmasından daha değerlidir.
    İstenmeyen üzücü bir kazanın hele hele yabancı bir kullanıcının başına gelebilecek bir kazanın tazmini unutulmamalıdırki markanın sonu olabilir.
    Asıl kimin taraflı ve hangi tarafta olduğunun kriteri tüm bunlar göz önüne alınarak yapılmalı bilgi ve emeğe hakettiği saygı gösterilmelidir.


    Saygıda veya bilgide kusur ettiysem affola.
    M.Akif NAZLI

    RAW HM1000 .25
    RAW HM1000X .25
    MADMASTER PREDATOR .22

  • Tüfekle ilgili eleştirilerinize, özellikle can güvenliği konusuna sonuna kadar katılıyorum. Ancak ne yazıktır ki yapılan inceleme ve uyarılar hala ticari kaygıyla yapılmış ürün karalaması şeklinde görülebilmekte, bana bir şey olmaz, benimkinde sorun yok şeklinde insanlar kendilerini kandırabilmektedirler.
    Silahtaki hatalar üretimden değil tasarımdan kaynaklanan hatalardır ve er veya geç tüm silahların başına gelebilecektir. Burada Hatsan'ın yapması gereken sattığı At-44'leri geri çağırıp toplamasıdır. Şu aşamada gerekli revizyonları yapıp iade etsin diyemiyorum çünkü oturmamış bir tüfek. Acele etmeden, prototipler üzerinde düzeltmeleri yaparak ve bunları 5000-10000 atış test ettikten sonra isteyenlere bu tüfeği geri verir. Bu şekilde belki biraz para kaybeder ama parayla ölçülemeyecek şeyler kazanır.

    FX :love: T12 + BSA 6-24 x 44 MD Side Focus
    AA :love: S410 XTRA (Mustafa Serdar tarafından modifiye edilmiştir ;d; ) + 8-40 x 50 MD Side Focus No Name


    "MUHTAÇ OLDUĞUN KUDRET DAMARLARINDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR"
    ankarateam.png


    AB RH (-)

  • termodinamide entropi geçerlidir yani düzensizlik vardır bazı hesapları yanlış yapmasan dahi sonuç hüsran olabilir fakat hatsanın yaptığı gibi hatalı yaparsan sonuç vahim ve ölümcül olabilir. master Akif Nazlı burada yukarıda yazdıklarına katılıyorum. saygılarımla.

    hamdım piştim yandım oldum.

  • Uyarılarınıza katılıyorum mmtaranci biz bu canı sokakta bulmadık.Yani hatsan bunu hep yapıyor her tüfeğinde baya bir miktar kusuru var yani bu fiyata böyle diceksen hiç yapma kardeşim,daha pahalı olsun daha kaliteli olsun.Bizde TÜRK vatandaşı olarak gurur duyalım.

  • serkan kardeşim yazdıkların tutarsız ,sayın master sana bir şey söylemiyor niye üzerine alıyorsun ,yazılanlar bu tüfekle 5000 / 10000 attım bişey olmadı kefilim sizede birşey olmaz tarzında yazı yazanlara cevaben yazılmış .sayın mastere tamamen katılıyorum .selamlarımla

  • hiç bulaşmamak daha iyi camur gibi bişey

  • ben genelde şimdiye kadar yaptığım bütün yorumlarda , yerli üretici taraftarı oldum , neden olmasın? sorusunu hem kendime hemde başkalarına sık sık sordum. umutluydum başarılabileceğini düşünüyordum ; fakat şu dakika itibarı ile artık bundan umudumu kesmiş durumdayım.


    bizde bi laf vardır sansürsüz olarak yazıcam kimse kusura bakmasın.


    Çıplak Popoyla* Şaka Olmazz!!!


    190 bar basınçla patlayan yarım parmaklık bir makina hortumundan çıkan hidrolik yağın insan vücudunu nasıl deldiğine şahit olan birisi olarak , bu konunun çok ciddiye alınması gerektiği biliyorum. bu basınçın tamamen metal bir gövdeden boşalmasının neler doğuracağını allah bilir.


    Hatsan yetkilileri durumun ehemmiyetinin farkında değil galiba, böyle bi umursamazlığı nasıl yaparlar, bu silahlardan alan bi insan zarar görse hesabını kim verecek. Olan gene zavallı silah sahibine ( Allah Göstermesin ) bu hobiyle uğraşanlara olacak. Zaten binbir türlü kısıtlamayla uğraşırken , daha başkalarıda gelecek.


    Sayın hatsan yetkilileri burada yazılanları hiçmi okumuyor , neden hiçbişey yazmıyorlar benim bundan anladığım herkes hatasını kabullenmiş durumda ve düzeltmek içinde bir çabalarının olmadığı !!! biz ucuz yollu yapalım sürümden kazanalım, geriside bizi ilgilendirmez gibi bir tavır takındıklarına inanıyorum.


    * ben sansürledim ;şrofls;. Raptorx

    Steyr Challenge 4,5 - Schmidt&Bender FTII 12.5-50x56
    Steyr Hunting 4,5 - Sightron SIII 10-50x60
    FX Bobcat 6,35 - Bushnell 4200 6-24x50
    AA S410 5,5

  • İşin bir de diğer tarafı var.Yabancı forumlarda Hatsan'ın pcp yapacağını duyanlar,


    -Olamaz bu bir kabus.
    -Hatsan bomba yapıyor.
    -Türklerin düşük teknolojili tüfeklerinden sonra pcp yapması şaka gibi..


    Bunlara benzer çok küçük düşürücü yorumlar var ;confused;
    Her ne kadar atılım yapsalar da bu anlayış değişmedikçe bunlar hep olacak.

  • Bu ayın 7 sinde uçakla artvine gidicem 54 ü de götürücem şimdi düşünüyorum 54 yerine at 44 üm olsa uçak havada iken tüfek patlasa acaba ne olur.

    Evanıx s 10 blızzard - BSA 3,5x10-40

  • İşin bir de diğer tarafı var.Yabancı forumlarda Hatsan'ın pcp yapacağını duyanlar,


    -Olamaz bu bir kabus.
    -Hatsan bomba yapıyor.
    -Türklerin düşük teknolojili tüfeklerinden sonra pcp yapması şaka gibi..


    Bunlara benzer çok küçük düşürücü yorumlar var ;confused;
    Her ne kadar atılım yapsalar da bu anlayış değişmedikçe bunlar hep olacak.


    bu tip yazıları kaynak göstererek yazarsanız daha iyi olur .

  • bu tip yazıları kaynak göstererek yazarsanız daha iyi olur .


    http://www.google.com/translat…=UTF8&sl=ru&tl=en


    Alın size yabancı kaynak :thumbup:

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

  • arkadaşlar şaka bir yana olaya mesleğim itibarıyla baktığımda başa gelmesi muhtemel olay kaza gibi gözüküyor.ferdi kaza yani.
    uğraştımız bir iş hobi ise hobinin asla maliyeti düşünülmez. o zaman hobi olmaktan çıkar. madem kendimize bir oyuncak arıyoruz almışken adam gibi bir alet almamız lazım.hobinin içine edilemesin maksat :)

    FX Gladiator
    FX GLAD.........
    egeteam.png

  • Bu ayın 7 sinde uçakla artvine gidicem 54 ü de götürücem şimdi düşünüyorum 54 yerine at 44 üm olsa uçak havada iken tüfek patlasa acaba ne olur.


    abi bildiğim kadarıyla(artvinliyim) artvinde havaalanı yok :) tamam örnek olarak verilmiş ama yok

    Hatsan AT44-10 LW .22 cal

    Zoraki ultra .177 cal

  • şimdi o patladığı an pilot önce şöyle yapar :!:
    kartalcinin hava tüpü oldunu anlayınca önce X( böyle
    sonrada ;director; böyle yapar
    şayet içerde polis varsa £tabanxalı$
    ama hostes kartalcinin yakışıklılına dayanamaz :love::love:
    uçaktan inincede ıssız bir adaysa ya ölüm ya mokoko
    havalanı ise ;tufey#+;tuftabV#
    artvin ise :him:s

    FX Gladiator
    FX GLAD.........
    egeteam.png


  • uçaktan inincede ıssız bir adaysa ya ölüm ya mokoko


    ya da ölene kadar mokoko

    Zoraki HP-01 4.5 mm
    Walther ppk .380
    ZVI Kevin .380

  • Bence bir revonun şeklini bozup üstüne Hatsan damgası basalım.
    Prototip olsun yurt dışı forumlarda övünelim ;confused;

  • Bence bir revonun şeklini bozup üstüne Hatsan damgası basalım.
    Prototip olsun yurt dışı forumlarda övünelim ;confused;


    sen yap ilk müşterin benim :) ama hatsan fyatına ;şrofls;.;şrofls;.